Odpověď na příspěvek od tomus:
Zdravím, chci se se zeptat zda někdo máte terasu… @tomus my mame uz skoro 20 let tzv.vymyvanou dlazbu na vsech terasach,je bezudrzbova a porad stejna. A pak mame jizni tzv.opekaci terasu, kde mame prenosne ohniste a ta je luxusni - z kamenu.Odpověď na příspěvek od catle:
@tomus my mame uz skoro 20 let tzv.vymyvanou dlaz… @catle jak to myslíte z kamene?Odpověď na příspěvek od tomus:
@catle jak to myslíte z kamene? @tomus z prirodnich sutru ruzne velikosti, koupili jsme celou paletu v prodejne, kde se prodavaji ruzne kamenyOdpověď na příspěvek od pavelpk:
WPC je drahé, není moc trvanlivé a byť to výrobci… @pavelpk Já Vám to neberu. Máme WPC na terase s orientací JV-J a po 6 letech se zatím nerozpadá. Spíš vypadá pořád stejně jako po první sezóně. První sezónu slunko trochu změní barvu. Když se mi to zdá špinavé, vezmu to wapkou, samozřejmě vhodným způsobem. Dlažba se mi líbí taky, ale WPC nám přijde mnohem příjemnější na užívání.Odpověď na příspěvek od honzik75:
@pavelpk Já Vám to neberu. Máme WPC na terase s o… @honzik75 Pro mě je 6 let nic. Cena a instalace je dost vysoká a očekávám životnost 20 let minimálně. Toleroval bych dřevo a jeho slabou odolnost, ale tam to vyvažuje krása materiálu. Osobně mám plastu doma dost, vlastně je všude a alespoň terasu jsem chtěl přírodní.Odpověď na příspěvek od zendi:
V blízké budoucnosti plánuji dělat terasu z wpc d… @zendi až bude kolem nuly, tak se stav ke mne na terasu. Muzes se kouknout, resp sklouznout......neříká, že ji v tom čase využívám, ale klouže to jako praseOdpověď na příspěvek od stonetra:
Máte ještě třetí možnost, a to použít přírodní ká… @stonetra Na mě to už na první pohled působí tak, že vylezu z bazénu a neprojdu jeden normální krok, co to bude klouzat 😀Odpověď na příspěvek od tomus:
Zdravím, chci se se zeptat zda někdo máte terasu… @tomus Řešili jsme terasu vloni a dlouho, zvažovali jsme dřevo, wpc a keramickou dlažbu na terče. Nakonec jsme zvolili dlažbu.Odpověď na příspěvek od terasy_net:
Při výběru materiálu na terasu je důležité zvážit… @terasy_net Kyž je slaná voda v bazénu, nevadí to prknům?Odpověď na příspěvek od sarmaj:
@terasy_net Kyž je slaná voda v bazénu, nevadí to… @sarmaj Některé WPC desky mohou mít omezenou odolnost vůči slané vodě. Ale je třeba se ptát asi konkrétního prodejce. Chcete bazén se slanou vodou?Odpověď na příspěvek od sarmaj:
@tomus Řešili jsme terasu vloni a dlouho, zvažova… @sarmaj Jaká je dlažba v létě? Jde po ní šlapat? A naopak, není na podzim a jaře moc chladná? Taky se budeme rozhodovat a tápeme.Odpověď na příspěvek od kiviky:
@sarmaj Jaká je dlažba v létě? Jde po ní šlapat? … @kiviky Teplota dlažby, dreva alebo wpc bude približne rovnaká v prípade, že bude približne rovnaký odtieň. Rozdiel v pocitovej "teplote" je v schopnosti materiálu viesť teplo. Čím lepší vodič tepla (horší izolant), tým rýchlejšie človeku predá alebo odoberie teplo. Dlažba je oproti napr. drevu výrazne lepší vodič tepla, v lete bude na dotyk "horúca", v zime bude "studená". A čím tmavšia farba, tým bude efekt väčší.Odpověď na příspěvek od alesok:
@sarmaj Některé WPC desky mohou mít omezenou odol… @alesok bazén se slanou vodou máme už cca 13 let, ale kolem betonovou dlažbu, stejnou i kolem domu, která se mi nelíbí. Měníme postupně za jinou, ale kolem bazénu by se mi to líbilo v dekoru dřeva. Děcka jsou sice velké, ale cákají pořád. Tak mám strach, aby na té WPC nebyly fleky časemOdpověď na příspěvek od kiviky:
@sarmaj Jaká je dlažba v létě? Jde po ní šlapat? … @kiviky terasa u přístavby je celý den na slunci. Kam peče slunce, je dost teplá, kde je sluneční plachta, tak v pohodě. Stará dlažba kolem domu je betonová vymývaná, pod pergolou s baldachýnem v pohodě a kde na ni pere v létě slunce, je taky teplá.Odpověď na příspěvek od sarmaj:
@alesok bazén se slanou vodou máme už cca 13 let,… @sarmaj Kam vypúšťate slanú vodu na konci sezóny? To musí byť celkom záhul na životné prostredie. Soľ sa totiž z vody neodbúra a ani v nej nič moc nežije.Odpověď na příspěvek od sarmaj:
@alesok bazén se slanou vodou máme už cca 13 let,… @sarmaj Jasně, není to žádná levná záležitost, aby to člověk jen tak risknul. Asi je fakt nejlepší se na to rovnou zeptat. A žádat to pak podložený něčím, ať je to na papíře. Protože když ti to prodejce jen tak odsouhlasí, je to takový nijaký.