Ocelová pásovina - ohraničení terasy

Zdravim, řešíme terasu a máme nyní hotové její ohraničení ze ztraceného bednění, v podstatě jako je na přiložené fotce ( je z internetu, ale je to náš případ). Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s použitím ocelové pásoviny jako ohraničení terasy, ale s tím, že by pásovina ( o výšce 20cm) byla nakotvena zboku ve své spodní polovině do ztraceného bednění které by asi o 10cm přesahovala a tvořila tak obrubníky pro dlažbu na terase? uvnitř by se to zhutnilo a dala 2cm dlažba na štěrk. Terén by se pak dorovnal tak, aby pásovina koukala o těch 10cm nad terén a byl tam "schod" z terasy.
Odpovědět
Ahoj, já to dělal jinak, ale šlo mi o to stejné. Nechal jsem si udělat ohnutý plech ke kterému jsem pak přirazil dlažbu a vypadá to perfektně. Metr mě stál cca 200 Kč. Parkuju tam auta a nic se ani nehne. Takže, já bych se nebál ani provedení, které navrhuješ.
Odpovědět
Profilova fotka
Vypadá to krásně. Jaký je prosím rozměr včetně síly toho profilu? Povrchovka předpokládám žárový pozink?
Odpovědět
@pyramis Je to přímo vypálené z pozinkovaného plechu tloušťky 3 mm. Nevadilo mi, že ta řezaná hrana zreziví. Jinak rozměry 70x60 ale to bych řešit individuálně podle situace.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc, dobrý přístup.
Odpovědět
@davex super, v podstatě jde o stejný princip, jen já potřebuji překrýt i vnější stranu ZB do větší hloubky, abych mohl mít ten terén níže a část toho plechu byla "pohledová", předpokládám že ze strany máš dosypanou zeminu a vidíš pak jen horní hranu plechu, je to tak? ted si nejsem jist jestli použít tu pásovinu, nebo tam hodit taky pozink
Odpovědět
@timmyd Na obrázku jakoby vpravo bude mlatový chodník. Zatím tam mám štěrk. Bude to ale s horní hranou toho plechu.
Odpovědět
@davex a nepřemýšlel jste i nad pásovinou, nebo z jakého důvodu vyhrál pozink plech? mám obavy aby ty 3mm byly u mě použitelné, a tlustší plechy jsem moc nenašel
Odpovědět
@timmyd Neuvažoval jsem. Ono plechy jsou i větších, daleko větších tlouštěk, akorát by se ty tlustší musely nechat třeba žárově pozinkovat (cca 20-30 Kč/kg) Já to zvolil tak, protože jsem nemohl kotvit z boku, bylo tam málo místa. Tak jsem dal jen hmoždinky a šlo to krásně rychle. Ještě mám drážkové díry, na kterých jsem si to hezky srovnal. Navíc, když je tíha shora, nemá to prakticky kde jít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?