Postup pokládky dlažby na terasu

Ahoj. Prosím o info jak nejlépe začít s pokládkou betonové dlažby. Dlažba má rozměry 600x300. S podkladníma vrstvama mám jasno. Bude to terasa ve výklenku domu rozměr 6600x3300. Mám začít vnějšku a postupovat směrem k domu nebo obráceně ? dlažbu budu u domu zasouvat pod sokl takže v případě, že bych ukládal od vnější strany tak ji tam už nedostanu. Nebo vynechat předposlední řadu před domem, usadit tu poslední pod sokl a pak vložit chybějící ? prosím o zkušenosti a na co si dát pozor děkuji.
Odpovědět
Zdravím, jak hluboko pod sokl by se mela zasunout ? Poud to nebudou desitky centimetru, ale pouze centimetry,tak by tam snad mela vlezt, ne ? Nevim, jak chcete mit orientovany dlazdice, ale asi je to stejne jedno, protoze po zapocteni mezer vam vychazi jednu radu rezat.. Nebo mate nejake dlazdice, ktere jiz maji na boku distancni vycnelky odlité na sobe a i s nimi je to rovnych 600, resp 300 mm ? Pak by to teoreticky vyslo bez rezani. Pokud bude terasa koncit nejakym viditelnym zakoncenim smerem ven, radeji bych rezal tu radu u domu. Samozrejme je dobre drzet nějaký spad, alespon 0,5cm na 1m. A ihned po polozeni doporucuji penetrovat vhodnou penetraci na beton, jinak se pripadne nasakle fleky ci mastnota velmi tezko odstrani. Mezi dlazdice pak kremicity pisek. Predpokladam,ze podklad bude sterk..
Odpovědět
@msvec zasouvat se bude jen cca 7 cm což je přesah fasadniho polystyrenu. No jsem si docela jistý, že pokud bych postupoval směrem k domu tak bych tam tu poslední řadu dlažby nedal. Má tloušťku 5 cm a chtěl bych ji mít co jak nejtěsněji právě pod tím soklem. Podle mě by mi u poslední řady u domu vadila právě spodní hrana soklu respektive horní hrana předposlední položené dlažby. Nevím jestli to popisuju smysluplně :-)
Odpovědět
@msvec na dlažbě jsou distanční výčnělky s kterýma je to přesně v rozměrech tak tím bych se asi řídil. Podklad je struska. Kladeci vrstva bude štěrk či struska jemné frakce.
Odpovědět
Odporucam zacinat z vonkajsej strany a predposlednu radu vynechat.
Odpovědět
@deto_oesya takže vynechat a následně doplnit po položení poslední.
Odpovědět
@pepa89 Ano, presne tak. Ale tu poslednu by som nedaval az na doraz, tzn nechal priestor na manipulaciu v priecnom smere. Totizto ak dlazba ma distancne vycnelky, bude potrebne na predposlednu nechat o nieco viac miesta a nasledne poslednu dosunut k predposlednej. Snad som to napisal zrozumitelne :-D
Odpovědět
@deto_oesya Snad jo :-D. Od obrubníku bude stačit mezera velikosti té distance na dlažbě nebo je potřeba trochu přidat ?
Odpovědět
@pepa89 Myslim, ze bude stacit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?