Může při prvním zatopení krb nasládle zapáchat?

Dobrý den, postavili jsme svépomocí krb z šamotových cihel, natáhli perlinku, omítku. Už asi třikrát jsme topili, ale pořád je cítit z krbu nasládlý štiplavý zápach. Máte s tím někdo zkušenosti, je možné, že se to po čase vypálí a zápach přetane nebo jsme někde udělali chybu?? Děkuji za každý názor Markéta
Odpovědět
Profilova fotka
my teda neměli krb,ale kamna Petry a ty bývaly taky někdy cítit a bylo to dřevem.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme čerstvě postavený krb tento týden. Krbař říkal, že smrdět bude ještě chvíli. Smrdí vypalování vložky a potom také jak vysychá omítka. My jsme dnes topili potřetí a pořád stejný smrad.
Odpovědět
a máte nový komín? A jakou vložku v komíně, nebo jste použili typizovaný komín ( např. Schiedel )? A jakým dřevem topíte? Každý nový komín nebo krb je cítit, protože musí vyschnout a musí si "sednout", vypálit. A taky záleží na tom, jestli máte ke krbu správný průměr komína, aby byl správný tah. Někde jsou místa, kde se obrací tah a komín špatně táhne. Je to celkem věda, ale stačí se naučit pár zásad a pak je to v pohodě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Zkusím štěstí a obnovím tento starý dotaz. Máme 3 roky postavený dům a v něm krb. Krb není otevřené ohniště. S každým zatopením čelíme nepříjemnému štiplavému, jakoby nasládlému zápachu. Takže jsme natolik otrávení (možná i doslova), že topíme minimálně, protože z toho nemáme absolutně žádnou radost a požitek. Na příčinu jsme stále nepřišli. Veškerý nábytek je tu už přes 3 roky, čili bych hádala, že už vyvětraný. Na podlaze je vinyl... Kdyby někdo poradil, budu neskutečně šťastná.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?