Realizace podlahového topení v 11 let starém domě

Profilova fotka
Před 5 roky jsme koupili domek a nyní se chystáme se na rekonstrukci přízemí - bude komplet nová podlaha (kromě koupelny), nová kuchyňská linka, jiné uspořádání nábytku atd. Čím dál víc si pohráváme s myšlenkou teplovodního podlahového topení místo současných radiátorů. Ale nemáme představu o ceně ani náročnosti takového zásahu. Máte s tím někdo zkušenost? V této chvíli by nás nejvíc zajímalo, jestli je to vůbec možné, za jak dlouho by to firma mohla zvládnout, kolik by to stálo (aspoň orientačně) a co vše je potřeba předem zjistit a udělat. Jednalo by se o cca 50 m2.
Odpovědět
Profilova fotka
Dělali jsme podlahovku ve starém domě, který celý rekonstruujeme, podlahy v přízemí jsme vykopali, udělali nové podkladní betony, položili polystyren a pak topenáři topení, zalilo se anhydridem. Na 80m2 nás podlahovka včetně rozdělovače a práce vyšla 42 tis. , anhydrit 28 tis. Polystyren už nevím cenu, ale to si lehce spočítáš dle cen na netu.
Odpovědět
@jajulin Já bych vám doporučil to prostě a jednoduše poptat u firmy, která by vám to topení případně dělala. Jestli vám nezáleží na rozpětí cca. +- 50.000 Kč, tak se tu naslepo ptejte dál. Já z mojí zkušenosti mohu potvrdit, že se ceny mohou i dost lišit a to zejména, když rekonstruujete. Ceny samotné podlahovky se zase tolik lišit asi nebudou. Dále bych vám doporučil na tu přestavbu udělat projekt. Zaplatíte možná o to víc, ale myslím, že to není hloupá investice.
Odpovědět
podlahovka bude stát cca 1200Kč/m je třeba počítat 5cm polystyren pod podlahové topení, aby teplo neutíkalo do země + cca 5cm betonu nad trubky tzn. min 11cm podlahy bez krytin píši to kvůli světlé výšce v místnosti kterou musíte dodržet podklad pod polystyrenem musí být betonový
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji všem za reakce :-). @makkina super:-). Budete to mít krásné :-). Přepokládám, že hodně práce (třeba vykopání staré podlahy) jste si udělali sami, a tudíž v tom není započítaná cena za veškerou práci. My budeme muset všechno svěřit firmě. Jak vysokou vrstvu staré podlahy jste museli odstranit? @radim83 samozřejmě se pak budeme ptát na nabídky jednotlivých firem a počítáme i s projektem. Ale v této fázi, kdy je to zatím jen jedna z variant (a celkem čerstvá), mi v pohodě stačí ten odhad +-50 tisíc :-). @vodak01 1200 Kč je myšleno včetně práce? Obávám se, že asi ne, že? 5 cm polystyren + 5 cm nad trubkami + výška trubek?
Odpovědět
Profilova fotka
@jajulin my jsme tam měli prkna na trámkách a pod tím byla škvára ( někde v albu to mám vidět) , celkem jsme měli 28 cm po vykopání, ale dělali jsme to sami.....8 cm polystyren, 7 cm beton s kari sítí, 6 cm stabilizovaný polystyren, trubky, 5,5 cm anhydrit, 1,5 cm nám zbývá na dlažbu, kterou tam ještě nemáme. Beton dělal drahý s bratrancem, polystyren já s dcerou. Topení kamarádi, ale měli jsme udělaný projekt, aby to bylo správně nadimenzované, anhydrit firma, zatím jediná v domě, jinak vše sami :-) A děkuji za chválu :-)
Odpovědět
@jajulin No jak myslíte. Já myslím, že se taková cena může dost lišit a proto bych se na cenu ptal toho, kdo by to měl dělat. Od mýho kamaráda vodoinstalatéra a topenáře jsem při potávce dostal info, že m2 podlahovky vychází cca. na 400-800Kč bez dph, ale že to řešení, kde m2 vychází na 400Kč mi moc nedoporučuje. Když vám tu budou lidi říkat, za kolik oni měli podlahovku, tak jak víte, že taková podlahovka bude i pro vás vhodná? Jaké tepelné ztráty mají a jaké máte vy? Když chcete podlahovku do přízemí, znamená to, že máte i patro a tam budou radiátory? Budete mít teda dva různé teplotní okruhy? Umí to váš kotel nebo čerpadlo? Mě neodpovídejte, jen se snažím ukázat, že těch neznámých je dost a je lepší se o tom pobavit s odborníkem a ne jen s místníma diskutérama.
Odpovědět
Nevím kde na @radim83 nevím kde topenar našel rozdíl 400 trubky stojí cca 20-30kc metr a polystyren je rozdíl cca 100kc takže nevím kde takové rozpětí a rozdíl v polystyrenu fakt není. Jestli myslíte rozdíl 400kc v šířce rozteče trubek pak srovnávate jabka s hruškama oboje je ovoce :-) :-) :-) pravda odborník nejsem dělám to jen 19let :-) :-)
Odpovědět
@vodak01 nebudu se s váma přít, páč já odborník už vůbec nejsem, ale i tak vím, že pro podlahové topení není pouze jeden systém a ten rozdíl může být možná právě v tom, nevím. Ne, rozdíl v roztečích opravdu nemyslím :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?