Odpověď na příspěvek od renny7046:
Zdravím, momentalně uvažujeme, že bysme do bytu 2… @renny7046 V případě bytu, kde bude umístěna? Umístit na fasádu bývá problém.Odpověď na příspěvek od travas:
@renny7046 V případě bytu, kde bude umístěna? Umí… @travas na fasádu, na balkón/terasu, na dvorku na zem... vždycky jde něco vymysletOdpověď na příspěvek od renny7046:
Zdravím, momentalně uvažujeme, že bysme do bytu 2… @renny7046 sinclair je ta nižší třída, stejně jako midea. Ale zase na druhou stranu poměr cena-výkon je slušný. My doma máme taky sinclair a funguje už asi 9 let (instaloval ještě původní majitel). Pak jsme nechali nainstalovat druhou - vybrali jsme si Samsung kvůli windfree. A opravdu mi to přijde příjemnější. Za mě: pokud chceš "bezprůvanové" chlazení a vadí ti vzduch z klimatizace, tak Samsung. Pokud chceš co nejtižší klimatizaci o které nebudou sousedi vědět (např. v paneláku) a nemáš problém s cenou, tak Daikin. Pokud ti jde o cenu tak Sinclair/Midea/Gree.Odpověď na příspěvek od davidmorcinek:
@travas na fasádu, na balkón/terasu, na dvorku na… @davidmorcinek No pokud jde o bytový dům, nemusí být fasáda povolena a možností moc není.Odpověď na příspěvek od renny7046:
Děkuju za odpovědi. Klimaizace bude na fasadě mám… @renny7046 servis je vždy spíš otázka na firmu, která ti to bude instalovat. Ale upřímně z mé zkušenosti a zkušeností z mého okolí (cca 40 klimatizací různých výrobců) nemusel řešit reklamaci snad nikdo. Maximálně nějaké problémy při instalaci, ale klasickou reklamaci ne. Ovládání přes wifi mají už skoro všichni (kromě základních modelů). Samsung má Smart Things - napáruje se to celkem snadno a i v pohodě ovládání. Daikin má Onectu - ovládání celkem snadné, ale napárování je strašné. Pokud chceš intergrovat už do opravdu chytré domácnosti (např. home assistant), tak to taky jde. Ale asi ti šlo jenom o vládání přes wifi, aby jsi si z práce mohla zapnout klimu, nebo zkontrolovat, kolik je doma stupňů, ne?Odpověď na příspěvek od renny7046:
K té chytré domacnosti momentálně mám Somfy ale j… @renny7046 taky máme na rolety a bránu Somfy, ale myslím že jediná firma, co jde napárovat do Tahomy je Daikin. Ale osobně nevidím rozdíl mít 2 aplikace v mobilu, nebo to mít všechno jenom v jedné. Navíc prostředí Tahomy mi nepřijde nějak moc uživatelsky přívětivé a alespoň u nás se bex neustále odpojuje 😒Odpověď na příspěvek od kekita:
@renny7046 taky máme na rolety a bránu Somfy, ale… @kekita Tak mi zatím nemáme problém. Mě to prostředí celkem vyhovuje tak mě to napadlo ale tím, že tam nejde dát ani ten Samsung i Sinclair tak sem právě uvažovala nad něčím jiným, že bych to připojila k chytré domacnosti. Zase bych nerada měla všechno zvlášť. Tak proto mě napadla ta chtrá domacnost.Odpověď na příspěvek od renny7046:
Zdravím, momentalně uvažujeme, že bysme do bytu 2… @renny7046 Sinclair je fajn značka, má dobrý poměr cena/výkon. Při výběru se zaměř na správný výkon (2,5–3,5 kW), energetickou třídu (A++), nízkou hlučnost a snadné čištění filtrů. Zkontroluj, jestli je montáž zahrnutá a jakou podporu a záruku nabízejí.Odpověď na příspěvek od davidmorcinek:
Většinu klimatizací na světě dneska vyrábí číňani… @davidmorcinek Zrovna Panasonic nebo Daikin se vyrábí dokonce v ČR.Odpověď na příspěvek od pavelpk:
@davidmorcinek Zrovna Panasonic nebo Daikin se vy… @pavelpk To že sa v ČR montujú dohromady čínske komponenty z toho nerobí český výrobok. Teda aspoň ja to tak nevnímam.Odpověď na příspěvek od roman_:
@pavelpk To že sa v ČR montujú dohromady čínske k… @roman_ Minimáně v Daikin se v žádném případě nemontují z čínských komponent. Nevím jak v Panasonic.