Chalupa - cottage, vintage a stará patina

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
Odpovědět
Profilova fotka
Puvodne jsem chtela udelat knizku.. Jenze mi porad lezi v hlave ta kolaz, co delala Jeve na fleru, tak se mi to v ty hlave slilo takhle dohromady :) Samozrejme to nedosahuje kvalit Jeve, ale docela se mi to libi :) Anezce se to libilo hodne, jenze to na jeji zpusob zachazeni neni zrovna stavene, ac jsem se snazila :)) Zatim nema spojene, co muze odepnout a co je prisite napevno, rve vsechno - prekvapive :-D Hodne se ji libily hrusky, ze jdou sundat, pak kola, ale jeste to nesunda sama, jde to tezko. No a uspech mely i ty vrata, ze tam jsou stromecky a domecek-hrad :)
Odpovědět
:-o :-o :-o :-. =-) =-) janooooo! já čumim! je to parádní, je to parádní, je to parádní! taky mě hned napadla ta koláž od jany (jeve), ale to je něco jinýho. hele, tos všechno i sama kreslila? to je neskutečný. nádhera, smekám, nemám slov. až nebudeš mít co dělat, udělej mi taky jedno. a ti řikám, tohle hodit na fler, tak jsi za hvězdu ;-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
:)) Tak dekuju. Kreslila jsem ja, jenom ta princezna v kocare a pod oponou je uz takhle potistena latka, pak ta princezna v posteli taky a ty ctyri drobnosti, co si tak levituji kolem a navadi na trasu, jsou ubrousky :)
Odpovědět
vcera me jedna dobra duse poslala se salamovou kytici nekam ]-( . Tak jsem tam sla a tady je vysledek :-D http://zdina.rajce.idnes.cz/dort_pro_...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja chci dooooooort!!!
Odpovědět
Zdeni, kdy jsi ten dort prosim te delala? Kde na to beres cas? Tvuj den musi mit asi tak 30 hodin a ty nespis, jinak nechapu :-N :-D Je to moc povedeny dort ;-)
Odpovědět
zrovna to jsem chtěla napsat, že nechápu, kde na to všechno bere čas a hlavně energii =-) se normálně stydim! a na dort mám taky chuť, pořád tady chodim a šmejdim, co bych zbodla a dort by se mi teda dost hodil. kdyby ho kámoška nechtěla, víš, kde bydlim, ne? :-D
Odpovědět
Hm, delate mi chute, asi budu nucena snist to tiramisu, co mame v lednicce :-D
Odpovědět
hm, myslim, že tě pošlu tam, kam včera jedna dobrá duše zdinku :-D
Odpovědět
Do lednicky? :-D
Odpovědět
zmetku! ]-(
Odpovědět
Taky u vas snezi? Mysli to to pocasi vazne nebo napadne jen tolik, aby byl paradni marast a kde nic, tu nic? 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Tady snezilo vcera, ale jenom tak poletovalo lehounce, auto bylo spis zaprasene nez zasnezene. A odpo svitilo slunicko x-) Kurna ja chci nejaky dortik... jenze manza drzi dietu, dite to taky jeste neji, preci nesezeru plech sama... Mozna nejaky puding bych zvladla.
Odpovědět
Teda to ja bych brala vsema deseti, kdyby chtel manza drzet dietu. Jenze on ma porad mlsnou a porad skemra o nejake dobroty. Dneska jsem podle apetitu udelala kureci steaky s pomerancovou omackou a bylo to moc dobry x-)
Odpovědět
Profilova fotka
On sice drzi dietu, ale pro me je to vareni vic nez kdyz ji nedrzel :-| No ale ma dole uz deset kilo a hrozne mu to slusi x-) (ale to mu rict nemuzu, stouplo by mu to do hlavy :-D ). Dneska jsme byli na obed u tchanstva, nejaka kureci prsicka na olivovem oleji a takovy specialni bramborovy salat od tchyne s cibuli, po nem se muzu uzrat x-)
Odpovědět
Mrknete na tohle album, moc hezky http://www.modrastrecha.cz/album/albu...
Odpovědět
Článek se načítá
to je evky album, dávala jsem vám sem předevčírem nebo včera odkaz na její byt, který rekonstruuje, má to tam moc hezký x-)
Odpovědět
To jsem si neuvedomila. Ale ty pichacky (jakoze hodiny) jim zavidim :-) - z toho predchoziho alba ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, v těchto dnech kupujeme stařičkou poloroubenou chaloupku v Orlických horách, víceméně na samotě :-) Bude sloužit čistě k aktivnímu odpočinku - bydlet budeme jinde. Je tu někdo, kdo se pouští do něčeho podobného? V první fázi nás čeká vyklízení, potom celková rekonstrukce a nakonec zařizování :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Wobludko, asi ne, ale vsichni vam budeme uprimne zavidet :-D
Odpovědět
to snad ani nemusíte, bude to pěkná fuška :-) mám ráda tenhle styl, nicméně do našeho bytu se to vůbec nehodí, takže jsme museli zvolit malinko jiný. No a k chalupce zase nic jiného nejde :-) v posledních třech letech jsme rekonstruovali starý statek, ve kterém teď bydlí sestra, tak už nějaké ty zkušenosti máme.
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite nas prubezne zasobuj fotkama - i toho statkuuu! x-)
Odpovědět
wobludko, to ti teda závidíme, to si piš. teď jsem si prohlídla vaše album, nejdřív jsem si myslela, že ty první fotky jsou fotky té chaloupky, co kupujete, tak jsem slintala a řikala jsem si, jaký máte štěstí. jsou to ale spíš asi inspirační obrázky co? zkušenost s tím bohužel taky nemám (jak ráda bych). ale nedávno jsem koukala na webu čt na nějaké starší díly pořadu chalupa je hra, a tam zrovna rekonstruovali starou dřevěnici. bylo to něco trochu jiného, protože to rekonstruovali jako památku, ve spolupráci s památkáři, vraceli tomu naprosto stejný vzhled a funkčnost jako cca před sto-stopadesáti lety, kdy byla dřevěnice postavená. ale možná bys tam našla trochu inspirace. a připojuju se k ene, abys nás zásobovala hodně fotkami ;-)
Odpovědět
je wobludko urcite fotky jak psaly holky. A hlavne fotky statku, Prosim To me moooc zajima. Koukni se ke men do alba ;-) :-D Jinak tady mate ten muj dnesni dort a profes. verzi a s receptem http://www.mamincinyrecepty.cz/sladke... Kajo, kamoska ho nechtela dat a zbytek si nechala na zitra v lednici :-D . Byla moooc rada, ze jsem upekla a jeste vic jeji muz. Ona totiz nepece. I kdyz se pochlubila, ze minuly tyden udelala svoji prvni buchtu a byla jedla. Dneska jsem dostala balicek s tera barvickama, tak jsme je chtela hned vyzkouset. Bohuzel Marta ma klasicke priznaky dalsi ho zubu protivnej, nemuze spat, po...ej az za usima. Pred chvileckou teprve usnul. Tak jdu taky dokud je klid.
Odpovědět
Profilova fotka
Krabice za dve stovky, no nekup to :))) http://www.fler.cz/zbozi?id=160736
Odpovědět
Profilova fotka
A jeste jedna perla http://www.fler.cz/zbozi?id=124875 Jo, hned je mi lip :)
Odpovědět
Marketko , znas tohle? http://www.viva-decor-shop.de/cgi-bin...
Odpovědět
Ahoj damy ;-) Wobludko, taky chci videt fotky a taky neskonale zavidim :-D Zdeni, pak se pochlub, jak jsi s temi barvami nalozila. Tu stranku neznam, ale uz ji procitam :-) Jani, to je skoda, ze jsem sem nedala ty nadhery, na ktery jsem narazila vcera. Jsem neverila vlastnim ocim :-D
Odpovědět
:-D ty obrázky jsou opravdu jen inspirační (nicméně u sestry na statku to vypadá víceméně stejně ;-), přesně tenhle styl ), naše chaloupka je zatím na rozpadnutí :-N díky za tip, už mám od sestry slíbené starší vydání Chataře a chalupáře, tam se dá taky najít fajn inspirace. No z památkářů mám husí kůži - máme v plánu chaloupku zachovat v původním stylu, i roubení apod., pozveme si i kamarádku architektku, abychom z toho neudělali paskvil, ale jestli nás budou nutit utěsňovat trámy mechem, tak mě trefí =-) zase aby z toho nebyl skanzen - přece jen nemám v úmyslu prát na valše :-) pod chalupou je potok, ve kterém žijí pstruzi - určitě k nim budeme šetrní, ale snad nás někde nechají spálit to seno na půdě =-) tak jdu přidat fotky té naší chaloupky a projít inspiraci u vás ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Smarja, tak uz asi nezavidim :-N :-o To je fakt prace jak na kostele, to se nedostava zadarmo nebo za trest? :-N si radsi pockam na vysledek a pak puknu zavisti :-D A inspiraci z chalupare pak klidne taky ofot :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?