Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
koči, ty bys zařizovala až bys plakala, co? :-D Na sklepě se musí udělat komplet celý podkroví, střecha z šindele...po ní by to asi douho stálo, protože by nezbylo na ostatní :-D ...před nedávnem padl i názor, že by jsme sklep prodali, takže na jaře se rozhodne. Takže teď to zatím vůbec neřeším.
Jano!! :-p proč tě serenkuju?
hm, to si taky nedovedu predstavit, ale treba dobre, kdyz budou ty spravny uchytky, spravny dvere :-D
Maji, jojo, klido pido.Poplacu si :-) .To uz jsem s tim tady otravna,co 8-)
Kristi, ukazes? :) Bila jako bila nebo bila jako svetla? :))
Koc, to se ti rozhodne neztrati, taky jsem badala dlouho.. a jak mi to ted bylo na prd, kdyz jsem to fakt mela rozseknout :-D
No postupuje, pozvolna..nejak jsme tomu nechali volny prubeh a porad nechavame, ale musim byt prece- vzdy pripravena velebnosti, no ne :-D Ja uz svoji predstavu mam, myslim celkem jasnou a heslo zni co nejlip za co nejmin :-D .Jo a mam docela vyhodu, ze co se tyce stylu nemusim doma delat kompromisy, tomhle mam volnou rucku....Ale myslim, ze ve finale(jestli se nejake uskutecni) nebudu schopna to rozseknouti, jak rika ene.
No nevim, jestli jsem teda vzdy pripravena poradit, hlavne aby to melo nejakej ten oucinek taky, ta rada, ze jo ;-)
Koc, se stavenim je ta vyhoda, ze ten prostor vnimas od zacatku a mas cas si promyslet, kde jak co citis, takze ta predstava se ti formuje postupne. Ja tady vymyslim zarizeni v byte, ktery jsem videla sotva pet minut, manza ani to ne :-N :-N
to jo, to je jasny...ale kazdej je pak(a to nejen v baraku)z toho staveni ci rekonstrukce uz tak otravenej,vyrizenej, ze to uz na vymejsleni toho nejkrasnejsiho, co by si mel v podstate uzit a na co se tesi, nema moc chut, naladu ani energii, to se mi potvrdilo nekolikrat a nejen u sebe...ze pak chces neco rychle vybrat, co ve finale vlastne nechces a vybrala jsi to kvuli tomu jen aby to bylo...Tak to chci mit kapku nejak ujasneny i kdyz vim, ze me to asi v podstate bude na nic :-D :-D :-D
koci, dobrý heslo...moje heslo :-D
ene, máš pravdu s vnímáním prostoru, ale ve finále když máš říct...jó, tyhle dlaždičky to budou...to je just to stejný...stejně těžký
majo, fakt je nekde meli? tyjo! ja je videla ted v Mandal Bal ale malinke a predrazene :-|
jasne, ze jsme se byli podivat, prosli jsme desitky domu, jen tu proste nic neroztrubuju, dokud to neni jiste
jo k necemu to urcite je...ja fakt vim, ze chci uz vsechno neutralni, pak si to clovek nejak dotvori k obrazu svymu...I kdyz nejakej ten vyraznej dominantni prvek chci, jako napr.cerveny krbovy kamna :-D Podle me strasne zalezi na doplnicich a textilu, to ti tvori tu dusi bytu, domu-domova.To utulno.
Furt nejak vaham jak by ten barak mel vypadat zvenku...chtela jsem jit do ,,anglickeho,, domku, ale porad vaham =-) Jestli nezvolit neco neutralnejsiho, nejakou tu sed :-D
nejsem tajemná, já vás jen nechci otravovat.. v merku teď nic konkrétního není.. ono tady v okolí Brna je to dost těžké,.. málem jsme brali jeden minulý týden, byl úžasný a kousek od nás, bohužel malá zahrada i když kousek od toho les
u nás to je tak, že jedeš obkouknout nemovitost a musíš mít zálohu hned u sebe a jet s realitakem složit prachy ( 60-120t ) takže taky paráda, jinak prostě dobrý barák neseženeš,.. nejlíp ještě dvacku do kapsy realiťákovi ( což se nám stalo, když jsme jeden chtěli navážno koupit :-( ) .. pokud to není moc exclusive nabidka, tak das zalohu az druhy den :-|