Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
Hele ja na bilou nemam patent :-N Jsem hrozne rada, ze v tom nejsem sama. Muzeme si pak nadavat spolecne, kolik nas stoji usili to nechat zachovale, jo? :-D Ke vsemu jsem si dala vsude bile dvere a bilou linku, tralala, ja se ale mam :-N :-N Zacinam se desit, ani tam nebydlime :-N :-D
Kuchyne je stat.. Uz je komplet hotova, jenom nam chybi ctvery uchytky. Musim z ni vyklidit krabice, stahnout po malovani igelit z okna, umyt ho, pridelat konzoli, z podlahy stahnout papiry a pak hned chci dat fotky. Prace je to snad na jedno odpoledne, jenom jsme ted vsichni marod, tak neni moc sil na to uklizeni :-(
Chjo, ja vubec nevim :-N Popsane lino vypada velmi originalne, urcite by si s temi napisy a s fantazii i vyhral. Jenom nevim, jestli se rychle neokouka, to vubec neumim posoudit. Take ty napisy mi spis evokuji vino, nevim proc? Pak ale zase vino do detskeho pokoje.. :-N Ale je rozhodne zajimavejsi nez obycejne lino.. ja umim ale poradit, ze? :-D
S postelemi tapu stejne. Do detskeho pokoje jsem spis pro kulatejsi rohy, ale obloukova cela se mi nelibi. No jo, ale tohle neni spatne, jak tam je uz v tom hotovem pokoji, dokazalo by me to nalomit :)) Ta hranata mi prijde hodne vysoka, neumim si ji predstavit v mistnosti, ten tvar je ale takovy neokoukatelny mi prijde. Zase ale pokojicek asi opticky dost zmensi/zaplni...
Ne, me se na radu neptej :-D
Hele ona staci i jenom jedna vecerni unava :-D
Uz se taky tesim, az se pustime do decaku, jezis to je jeste daleko :-S Jenom loznice bude min. tak na mesic, uf, uf. Nechcete jit se mnou nekdo uklizet? :-N
ene, jaké máte úchytky k tomu Statu? Stat s úchytkami Signera byla má vysněná kuchyně, ale proužky jsme zamítli a pak i bílou kuchyni...tak jsem moc zvědavá na tu tvoji ;-)
Obla: to popasné lino do dětského mi nějak nesedí... raději bych dala bez nápisů ;-) A ty postele, to je těžké, líbí se mi moc obě dvě, tak se rozhodni podle těch postranic, jak psala Ene, ať se nebouchá do holení ;-)
My máme dětský a ložnici už za sebou před dvěma lety, ale furt je co předělávat a vylaďovat x-) ... nějak se neumím poprat s těmi haldami hraček :-S
Lino zvítězilo bez nápisů.. a postel bude asi úplně jiná .. chci jedno čelo nižší.
O těch holeních jsem psala já. :D
Hračky jsme zrovna třídili včera .. dvě igelitky letěly do popelnice a dvě odnesu v průběhu tohohle týdne do Klokánku ..
Takže parádní čistka
:-D
Hlavně, že mám alespoň jasno o skříni do pokoje :D
No ja si to ted taky maluju, jak tech hracek moc mit nebude, pripadne ze udelam cistku.. ale co bude za par mesicu, to uz odhadnout nedokazu.. dzungle hracek :-N
Signera to urco neni, nazev nevim.
My pročistili fakt výborně .. mám z toho dobrý pocit ... taky jsme u toho strávili fakt docela dloooouhou dobu.
Chci nějakou UZAMYKATELNOU skříňku na hračky .. a krabice, v kterých to bude roztříděné. ;-)
Ahoj holky...dlouho jsem tu nebyla....mám toho nějak moc...ale je opět jaro a tak se pouštíme znovu do práce....finance i síly jsou omezené ( s přihlédnutím na mé tehotenství - už 7. měsíc - strašně to letí) :-D
Ale uvidíme...co do léta zvládneme za práci....
přidala jsem dvě nové fotečky z komory....
áá Éliška je zpátky a už to tu jede x-)
Jinak někdo tu přeciš tu konverzaci udržovat musí, i když občas v samomluvě :-S nebo by nám to tu pak mohli zavřít :-D a to by bylo túze nemilééé :-)
PS1: Jo já mám taky bílou linku a všude bílý dveře a nějak si nestěžuju...
PS2: Eliško v CV prý otevřeli novou vegetariánskou restauraci... víš o tom něco? Na netu jsem nikde nic nenašla a strášně bych si dala něco dobrýho ;-)
jojo letí to ! :-D začátkem července už budu matka! :-o
Díky...no jde to pomalu.....ale jelikož je to chaloupka a bydlení máme...tak to tolik nespěchá a můžeme postupně. I když bych nejradši už měla všechno a už se jen kochala a řešila dekorace :-N
Jak to jde vám?
Saru, vaše chaloupka je boží, koukáme už dlouho a i MM se rozplývá, který až takový blázen do starého není :-) Hned bychom se nastěhovali :-D A vy tam nemůžete jít bydlet? Být na mateřské v takové chalupě, to je jako poháka x-)
peti.....kdybys to tam viděla, tak by ses jen tak nestěhovala.... :-D jsou hotové dva pokojíky...jinak je to šílený, čeká nás výměna trámů, shazování omítek a dělaní nových hliněných, stavba koupelny a septiku.....atd. :-N
Já tam hodlám v budoucnu trávit hodně času...ale bydlení máme a oba máme práci v Praze....takže na stálé bydlení to zatím nevidím.
Hm, tak na těch fotkách to vypadá hotověji :-D
Ale i tak, ta práce bude stát za to, opravdu tak nádhernou a s citem rekonstruovanou chalupu jsem snad ještě neviděla x-)
no prestehovana tak napul.. vymalovano, koberec polozenej.. 28 bananovek tam, aspon 28 jeste tady a hora nabytku :-D
no a ted mi prebyvaji veci co tam neuziju.. treba celo postele a tak uz jsem prodala ale mam navic ten baldachyn a lustr .. oboji ikea.. no a horu poskrabanejch silnostennejch taliru..
Taky budu asi vyrazovat, kuchyn se nejak zmensila nebo co :-N Dobra zprava je, ze uz je nejvetsi bordel uklizeny a v podstate se muzeme ihned stehovat. Prakticky jeste cekam na zapojeni sporaku a pracky..
ahoj holky, občas juknu a pošmejdim vám alba a pokochám se.
Koukám, že nejsem jediná, kdo se v téhle době stěhuje ;-)
My už tam v podstatě můžeme bydlet, ale ještě nemám funkční kuchyň a potřebuju jí k práci (dorty)
jofi : jo jo máme to podobně....jen teda my už máme většinu banánovek v novém , tady už z toho začíná být holobyt. 8-)
:-) Ahoj holky,
Saru moc gratuluji k holčičce .. !!!! Jméno? x-)
Jani, už se moc těším na fotodokumentaci .. ani nevíš, jak .. :) Jsem napnutá, jako struna :-)
mmk, už jste tři..? Nebo ještě ne-e? :) Lino nakonec bude nepopsané ... pravda, že do pokoje by to byl nevkus .. :-N
Petruna, ahoj .. gratuluji ke zdárnému finiši :) A co se obývákových prostor týče .. rozhodila bych knihovnu, gauč, knihovnu .. TV bych tedy dala pod schody a místo stávajícího pc místa bych dala ony úložné prostory :) Snad je to srozumitelné :)
Jinak nám, zítřkem počínaje, začíná pracovní víkend.
Mlaďas míří k babičce se sbaleným kufříkem.. a my budeme pokládat to lino, malovat a sjedeme si snad pro něco málo, do "nového" .. i když co se zařízení týče, to bude trvat trochu déle, jelikož to nebude hrc prc IKEA :-D
Já už pracuji na "minidoplňcích" ... :D Přitom tolik špinavé práce předemnou.
Ja uz se taky tesim, zitra snad neco malo nafotime, dneska uz jsem achala, jak je to tam kraaasnyyy :-D Trvalo to dost dlouho a stejne je to takove zvlastni, ze uz je to hotove :))) Na ty zbyvajici pokoje se teda netesim ani trochu, teda jako na tu praci a bordel tam, ale co se da delat. Jako k videni tam toho zatim moc neni, kuchyn funkcni, dvere, podlahy.. Taky koupelna a wc jsou pekny, ale je to vsechno bez zbyvajiciho zarizeni. A hlavne bez svetel, vsude jenom zarovky :-N
Market, gratulace ke klucikovi.