Jahody na folii + mulčovací kůra, může to být?

Profilova fotka
Zdravim, jsem zahradník amatér. Vloni jsme koupili s bytem kus zahradky, na kterých bylo docela velké políčko jahod. Málem jsem z toho okopávání vykvetla, tak letos jsem tam frkla folii. Můžu jí klasicky zasypat mulčovací kůrou nebo ne? Někde jsem četla, že ne, ale zajímá mě váš názor, pač ta hnusná plachta se mi tedy nelíbí :D
Odpovědět
Jestli se ti to líbí, tak jí klidně zasyp. Někde jsem četla, že mulčovací kůra je pro jahody dobrá a na folii se určitě dát může (i se tak zakládají okrasné záhony, aby tolik neprorůstal plevel).
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Já zase letos fólii po zimě vyhodila, protože mi pod ní přes zimu lezl krtek a myši a celá folie byla samý kopec po krtičinách. I myších cestiček pod ní bylo habaděj. Takže jsem se jí totálně vzdala. Máme jahody bez fólie. Ale musím říct, že esteticky mě to taky štvalo, protože folie je nevzhledná.
Odpovědět
Profilova fotka
@1petule1 folie na jahodách je super, já ji dávám k čemu to jde...rajčatům, kedlubnám, salátu....na pletí mi úplně stačí ty záhony, u kterých folii dát nemůžu...mrkev, hrášek apod. Mulčovací kůra opravdu nemá význam, pokud chceš zakrýt folii nasyp na ni piliny...ty budou nasakovat vodu, takže dozrávající jahody budou v suchu a nebudou ti hnít. Ovšem pozor na kočky, aby to nepoužívaly jako záchod a taky netuším jestli to vítr nerozfouká....
Odpovědět
@lin18 Koček bych se u pilin bála, protože to jsou v tomto směru potvory. Nevím, zda by i jahody neměly na sobě piliny. Nikde jsem to neviděla.
Odpovědět
A co použít na folii slámu? Pokud se nepletu, jahody ji mají rády, plody jsou při sběru čisté a na slámě nehnijí. Tuším, že jsem to někde vyčetla. Ale já bohužel za moji "pěstitelskou kariéru" nesehnala slámu :-), vyzkoušeno nemám, ale myslím, že by to mohlo i dobře vypadat. Já mám pouze folii, ale jak se mi teď jahody rozrostly, tak mi to nijak nevadí. Ale nemám záhon v pohledové zóně u terasy.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?