Trávník začátkem října - naroste ještě?

Prosim o skusenost tých čo uz maju svoj pekný trávnik :) My zatial mame plnu zahradu hliny, ale nestihlo sa to pripravit skor. A tak rozmyslam ci je možne vobec zasadit travu este v tomto obdobi aby i vyrastla a nebolo na zahrade blato? Alebo to odložit až na jar? Mame iba tieto 2 moznosti. Sadit formou oziminy kde sa to zasadi hlbsie a na jar vy klici nechceme, kvoli havinovi... ktory by to rozdupkal. Tak bud zasadime az na jar. Alebo teraz (a to by havino byval s nami iba dnu aby po zahrade v čase rastu travy nebehal kym trava nespevnie). Je možne ze by trava ešte vyrastla teraz na jesen aby sme sa uz nebahnili? Ďakujem
Odpovědět
Profilova fotka
Já to řešila s velkou zahradnickou firmou, majitel už to nedoporučil. Říkal, že je lepší počkat až na jaro, kdy tráva vyroste rychleji a silnější. Řešíme to taky kvůli psům - na dobu, kdy bude zasazeno, budeme muset venčit, aby trávník nezdupali.
Odpovědět
@zmrz_lina presne to iste...to iste mi rikal zahradnik. No lide rikaju ze ak bude hezka jesen a neskora zima tak by narastol i ted. Tiez budeme havina muset nechat iba dnu... inak by to cele ponicil. A tak teda vy cakate na jaro? My sme byli celu minulu jesen od blata...stale stale... bundy, kalhoty..proste ako tam beha to naše štenatko tak nas krasne poskače... :)) a tomu som sa chcela vyhnut ale nestihli sme to lepsie
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr ano, čekáme na jaro, zatím to na teplý podzim moc nevypadá a nebudu riskovat to, že to budu dělat (a platit) dvakrát. Taky jsme od bahna, hlavně, když zaprší, tak je to mor - co venčení, to sprcha (navíc to mám všechno 2x :-D ), ale dělat to a doufat, že možná to bude dobrý, to se mi fakt nechce.
Odpovědět
všechno záleží na počasí, pokud bude do prosince přes den nad 10 stupňů, tak bych ho zasel, ale to sme v rovině teorie, páč jak bude, to nikdo neví, může začít mrznout na konci října a bude po trávníku... :-D
Odpovědět
No a já teď slyšel od zahradnické firmy, že jara jsou u nás teď často suchá a rychle se přehoupnou na léto a je lepší chytnout hezký podzim - tedy zasít nyní. Případný přízemní mrazík nevadí, jen tráva bude klíčit později.
Odpovědět
Hmm, hned dva odkazy, že podzim je lepší než jaro....pak aby se v tom člověk vyznal:) http://www.travnik-kvalitne.cz/zaseva... http://www.ireceptar.cz/zahrada/okras...
Odpovědět
My konzultovali se dvěma zahradníky, opravdu důvěryhodnými a oba se shodli, že říjen, případně i teplejší listopad jsou nejvhodnějšími měsíci, my též budeme set v říjnu:-)
Odpovědět
@bibim dekuji moc prave som zvedava na pocasi. Za kolik dnu to prosim chcete zasít? Nam by casovo pasovalo za cca 10 dnu, drive nejsme jeste pripraveni... A u vas? My nemame jeste rozvozene, zrovnane, a taky cekame az dodelaji terasy...to ma trvat cca 4 dni... tak zvazujem co vlastne stihneme
Odpovědět
My chceme sít teď v sobotu, bohužel musíme počkat až to teď po těch deštích alespoň trošku proschne...
Odpovědět
@neyaa_cr my budeme ted patek-sobota-nedele rotavatorovat, prohnojime, zvalcujeme, pak se bude delat pletivovy plot a palisady u domu a kolem poloviny rijna snad dojde na zasev a znovu zvalcovani:)snad zvladneme zasadit i par cibulovin na jaro:-)
Odpovědět
@bibim tiez by som rada vyuzila tento pekny predlzeny vikend. Prosim ta rotavator ste si uz zapozicali alebo mate vlastny?
Odpovědět
Jednou jsme na podzim zaseli nový kus trávníku a na jaře nikde jinde nebyla sněžná líseň, než na tom novém kuse. Ale i tak se z toho ten trávník dostal.
Odpovědět
Článek se načítá
Ja jsem taky zasela kus travniku na podzim, byly z nej takove slabe nitky, pres zimu na nem dlouho lezela kopa snehu, samozrejme plisen. Pak jsem to na jare procesavala, prohnojila, strasne dlouho se to vzpamatovavalo... Ale jsme 550mnm, kousek od Klinovce. Letos to na teply podzim nevypada, spis zacne co nevidet mrznout.
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr Takto jsem to měl v říjnu : http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... Za tři týdny : http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... A na jaře: http://www.modrastrecha.cz/blog/petrs... Jen na něj už letos nebudeš moc vstopit...
Odpovědět
@petrsv1000 to je super zrovnavačka moc sa mi to libi. ted rozmyslam kedy by na takyto travnik mohol pes
Odpovědět
@neyaa_cr ..čím později, tím líp ...pro trávník samozřejmě, pes z toho asi moc nadšenej nebude... :D
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr na podzim asi moc ne, není to pevné, pochozí to bylo až začátkem května, jinak když zaseješ během dubna tak tak nejdřív na trávní budeš moct v maji a to ještě musí zapršet aby rostl :-)
Odpovědět
@petrsv1000 toto som potrebovala prave vediet. Ak zasadime teraz pes nemoze do zahrady 6 mesiacov :( Ak zasadime v dubnu tak snad 2 mesiace... asi to musime odloziť na jar. Inak by som ešte zasadila. Velmi pekne ďakujem za prispevok pomohlo mi to
Odpovědět
@neyaa_cr Já tedy psa neřeším, nemám. Ale jinak jsem toho názoru, že trávu lépe sít na podzim, hlavně proto,že je více vláhy než na jaře. Jeden rok jsem kus trávníku sel hned po zimě, v červencových horkách uschl (neměl jsem tolik vody, abych jej mohl zalévat - a že to potřebuje doopravdy mnoho kubíků vody). Naproti tomu, když jsem vyséval v říjnu, tráva do mrazů vylezla, jen takové chloupky, na jaře začala růst pořádně a trávník je parádní. Tráva je nezmar, ta přežije ledasco.
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr trava je plevel, vyroste vzdy a vsude :-D
Odpovědět
@geodett to ano, len riesim asi hlavne psa, ak dame travu teraz, po precitani prispevkov mi vychadza ze bude dnu 6 mesiacov, lebo az najar bude travnik hustejsi. Ak zasadime v dubnu, bude dnu 2 mesiace...Teda myslim ze to jarne sadenie je pre ten konfort psa i nas lepsi. Ale zas su tam tie jarne sucha... Ak by sme psika nemali sli by sme do toho teraz. Ale teraz som na vazkach. Velmi velmi som chcela sadit uz teraz...asi sa toho musim proste teraz vzdat a odlozit to na jar..neviem
Odpovědět
@neyaa_cr dobrý den, zasadila bych nyní - 1. teď za špatného počasí pes bude na zahradě běhat méně než když bude svítit, na jaře vám semena budou vyzobávat ještě ptáci, tráva na jaře vyklíčí daleko rychleji než když ji až na jaře budete sít a jako bonu se vám sníh ( případně srážky) postarají o závlahu a semena přes zimu krásně nabobtnají a na jaře to půjde jedna báseň. Taky jsme sázeli na podzim a nemůžu si stěžovat ;-)
Odpovědět
Na jaře je buďto sucho nebo přívalové deště. Rozhodně z vlastní zkušenosti doporučuji podzim. Taky venčím dva pejsky mimo zahradu... @neyaa_cr
Odpovědět
@jenies rada by som na podzim zasadila. Ale pejsek musi potom byt 6 mesicu dnu, lebo travnik do zimy bude jemnulinky a nemal by po nom pes behat.... Prosim nemate pejska a nejaku skusenost s timto?
Odpovědět
@jasamin rada by som na podzim zasadila. Ale pejsek musi potom byt 6 mesicu dnu, lebo travnik do zimy bude jemnulinky a nemal by po nom pes behat....Ak se zasadi na jare (co ma ted moc nelaka, chcem sadit ted) pejsek by byl dnu jenom 2 mesice...Jako to delate s pejskami prosim kdyz zasadite travu?
Odpovědět
Prvně jsme zasadili na jaře, přívalový déšť nám půlku osiva úplně spláchl. Trávník jsme dávali potom dokupy opravdu dlouho. Navíc se muselo hooooodně zalívat. Bohužel jsme o trávník přišli. Dělali jsme bazén, vrtala se studna atd. Tudíž si dáváme druhé kolo. Zasadili jsme před čtyřmi týdny. Pejsky mám doma a chodíme ven jako bych bydlela v bytě. Zatím je mám doma a uvidím jak to bude vypadat s časem. Travička roste, snad brzy i zhoustne. Pokud se to nestihne, tak budou holky doma do jara. Riskli jsme to, ale nechci znovu sadit na jaře.
Odpovědět
@neyaa_cr odpověď viz. výše☺
Odpovědět
@jasamin děkuji moc, rozumím tomu. prosim jak velke pejsky máte a kolikkrat chodite venčit?
Odpovědět
@neyaa_cr - mám dvě holky kavalírky. Malé plemeno, dlouhosrsté. Chodím s nimi 5x denně. Jednou brzy ráno, v noci před tím než jdu spát a 3x někdy v průběhu dne. Nebojte ono když s váma pejsek bude doma, bude rád. Horší by bylo kdyby musel být venku a naopak nemohl za váma dovnitř. To by trpěl, takto trpět určitě nebude.
Odpovědět
@jasamin dekuji za skušenost. Náš pejsek byva cez den par hodin doma, a potom je i vonku... tak na striedacku. Tak sa snazim predstavit ako by to bolo keby byl cely den doma. Nekdy jako tu mame 4 deti, mam pocit ze si i vydychne :))) jak jde opat ven :) jinak pres den kdyz pracuju z domova a je dnu tak je hodny lezi mi u nohou a spinka
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?