Žluté fleky v novém trávníku. Čím by to mohlo být?

Dobrý den , prosím o radu - v nově zasazeném trávníku se udělaly žluté fleky viz foto. Trávník jsme sadili začátkem září, normálně vzešel a vypadalo to , že je krásný a pravidelný. Fleky se objevily před týdnem. Je pravidelně zavlažovaný , sekaný a jednou mírně přihnojený. Čím by to mohlo být? A co s tím? Děkuji .
Odpovědět
Foto?
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
nepravidelně hnojený?
Odpovědět
Nepravidelne zaseta trava. Tam, kde je hustsi je holt sytejsi. Sekejte, ono se to na jare srovna.
Odpovědět
Profilova fotka
Nepravidelne hnojeni
Odpovědět
tohle vypadá na to hnojení, protože závlaha bude asi rovnoměrná
Odpovědět
Nerovnoměrné hnojeni
Odpovědět
Rozkvetlý by byl hezčí: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/z... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je to hnojením, tak díky za tip ... to se bude klukům líbit, když jim takto nakreslím do trávy skákacího panáka.
Odpovědět
@odehnalovi N každé odpovědi bude asi trochu pravdy. Trávník je evidentně nerovnoměrný. Někde se mu daří víc, jinde tak velký a hustý není. Může to být hnojením, může to být paradoxně i přehnojením/spálením, může to být nerovnoměrným výsevem, může to být nerovnoměrným přísunem vláhy a může to být i nerovnoměrnou kvalitou půdy. Jistě jste ji naváželi a nejspíš to byla směska ornice a vrstvy pod ní. Navíc je ten trávník, jak píšete, starý max. 2 měsíce, to nemůžete čekat nějakou supr vyrovnanost. Posekal bych ještě před zimou, nic víc neřešil a v létě ani nepoznáte, kde bylo slabší místo.
Odpovědět
Děkuji všem :-)
Odpovědět
@odehnalovi To se srovná. Taky jsme to měli. Podle mě špatně zamíchaná travní směs, část roste rychleji a je tmavší, část pomaleji a je světlejší. Dost mě to štvalo, ale začíná se to trochu sjednocovat (sadili jsme jńa jaře). Pokud to příští rok nebude lepší tak to trošku dosypu travní směsí. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@odehnalovi Podle fotografie se jedná o nerovnoměrné hnojení. Na to, že byl trávník vysetý v říjnu je velmi pěkný. Na jaře dosejete prázdná místa a začnete s hnojením, snažte se o rovnoměrné rozhození hnojiva nebo používejte vozík na hnojení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?