Navrtání díry do základové desky

Zdravím, máme hotovou základovou desku a začali jsme dnes zdít. Jelikož dnes vydatně pršelo, tak máme na základech bazén a zedník tvrdí, že je běžnou praxí navrtat cca dvě díry do základů (v místě, kde se voda nejvíce drží) a voda si bude odtékat. Je tomu opravdu tak?
Odpovědět
Profilova fotka
@leina to je blbost, leda že by jste měli desku v patře :-D tak malou dírou voda stejně neodteče... vemte koště a vymíst ven ;-) jinak neboj, ona vyschne ;-)
Odpovědět
Také jsme vymetali. ;-)
Odpovědět
@leina taky to tak mame, dve diry.
Odpovědět
Vymetali jsme. http://www.domeceksnu.cz/Stavebni_den... Ale jinak pod deskou bude makadam nebo něco podobného a bude tam tedy pro vodu dost místa a možnost rozložit se v ploše a zasakovat, takže i díra by měla fungovat.
Odpovědět
@davescz Kdyz mas zalozenou prvni radu tak se spatne vymeta voda, kdyz zaprsi @petrsv1000 ale odtece; vyschne, ale kdyz tam mas cihlu tak to schne pri velkych destich dost dlouho :-) a naramne dobre se v tom pracuje, hlavne kdyz je teplo. Dobre to chladi od noh :-)
Odpovědět
@ivasz Znám, neboj. Vymetali jsme to skrz otvory pro dveře. Desku jsme měli celkem rovnou, takže na většině míst ta voda odtékala přirozeně. Jen v garáži jsme udělali lavor, takže se tam držela voda. Ale zas tam byla garážová vrata, takže to šlo krásně vymetat. Jinak jak píšeš. V létě je to plus. Deska se strašně rozpálí od sluníčka a je tam šílený vedro. Takže v létě jsme máčeli zdi a polévali desku, aby tam bylo přijatelněji :) Jinak to sálalo ze všech stran.
Odpovědět
@davescz nam vyrovnali cely spodek (po okraji) desky i vcetne dveri, takze nam tam voda zustavala a nemela kde sama odtekat. A pokazde nahanet vodu, to jsme radeji navrtali diry :-)
Odpovědět
tak díry tam zedník udělal, ale stejně to vůbec nepomohlo, takže normálně vymetáme dveřmi. Máme tam uprostřed desky snad o 2 cm méně, tak se to vše slévá doprostřed
Odpovědět
Profilova fotka
to je blbost že to odteče,kdyby tohle udělal u nás tak budem mít problém s tím že se voda bude přes díry vsakovat do geotextilie a provrtal by nám protiradonovou izolaci taky asi nic moc
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?