@silenoz Ten imbus jsme měli v nějaké obálce s dokumenty. Okna nám jdou lehce a rozhodně s nima netřískáme. Nicméně jiný člověk, který se zabývá okny, nám doporučoval natřít ty mechanismy a vůbec nacpat kam to jen jde, bílou vazelinu. Jinak, že se ty mechanismy časem zasekávají, až se zaseknou a jediná oprava je výměna okna.
@silenoz Bydlíme 6 rok, schody stírám vlhkým hadrem a do vody dávám pronto na dřevěné podlahy, schody jsou naprosto v pohodě, žádné fleky. Máme standart, to co do domů RDR dodávají. Myslím že stírání navlhko jim neublíží
@silenoz Jojo, taky se nám okna zasekávala. Vše jsme si seřídili (tím imbusem-dostali jsme hu u předávky), promazali vazelínou ve spreji všchny otvory. Seřizovali jsme i dveře. To mne pan servisák překvapil. Prý aby se dveře moc neopotřebovávaly, tak je máme zavírat zalkapnutím (bez používání klik) :-D
@jitula83 Tak v jedné koupelně nám ze zásuvek také táhne v momentě, kdy je puštěň větrák, který doslova vysává vzduch z místnosti. Pak je potřeba dodat čerstvý a ten jde z pod dveří a i ze zásuvek. Pokud jsou otevřené dveře tak podtlak není a zásuvky jsou ok. Podle mě to jde z těch husích krků, ve kterých jsou vedeny kabely od stropu do zdi
@atilius@jitule23 Nám zase říkali, že schody máme hlavně vysávat, občas setřít vlhkým hadrem, ale ne moc často, protože pak ten lak trpí. Jinak bydlíme 5 rokem a co se týče laku, nemáme sebemenší problém. Stejné je to i u dveří.
@angus88 Trošku jsem pátrala, a ta teplota opravdu může být způsobena tím, že podlahovka má určitý doběh. Tak jak má pomalý nástup, tak má i pomalý útlum. Jinak u nás není sebemenší problém. Necháváme ji zapnutou pořád, vyjma tedy doby, kdy je vysoký tarif, Užíváme všechny místnosti, je pravda tedy, že dveře moc nezavíráme. Přenosný termostat máme nahoře, protože spodek si přitápíme krbovými kamny, a když jsem jej měli v obýváku, tak v horním patře potom byla zima. V ložnici, kam se jdu jen vyspat, by mi to až tak nevadilo, ale u dětí v pokojů, kde tráví čas to není moc vhodné. Jinak to jak ty až tak nesledujeme, buď je mi teplo nebo zima, a podle toho se zařídím. Co se týče plateb, máme stabilně každý rok za vše cca 24.000 Kč.
@silenoz zatim zkusenost se schody nenam,ale kdyz jsem mela dotaz,zda si muzeme nechat udelat u naseho truhlare,tak mi bylo receno,ze je to jedna z mala veci,ktere si nemuzeme dodat sami,ale musime je vzit od rdr. Takze stejne zadna jina moznost neni:-(
@jitula83 aha,ja myslela ze mate podlahovku a neda se to regulovat :) porad totiz spekuluju,jestli do vduchotechniky nevrznout topnou spiralu a vykaslat se na primotopy. Ale ta nemoznost regulace v jednotlivych pokojich je na houby :(
@silenoz k tomu splachovaniu, najjednoduchsie si overis kolko to splachuje tak ze si pozries vodomer pred splachnutim a po splachnuti, samozrejme nikde inde medzitym nesmie byt pustena voda. Ja som raz spekuloval ako to odmerat a kamaratova zena ma prekvapila tymto napadom, tiez ma to hned nenapadlo :-)
@silenoz ano, dveře kasard. Po týdnu bydleni jsem maximálně zklamana. Jedny se spatne doviraji, druhé jsou už teď brutálně do luku a ty, co se používají nejvíc, posuvné do obýváku jsou úplně v .... Nejdou uz vubec soupat, takze je mame napul otevrene :-( splachovadlo mame JIKA. Klidne bych si to postelovala,,aby se to po spláchnutí zavřelo a neprotekalo, kdybych věděla jak na to.
@zmrz_lina taky máme kasardy standard a do obýváku taky posuvné do pouzdra. To jsem na to tedy zvědavá. Beru,kdyby byly špatné jedny, ale troje po týdnu? Co na to v RDR? Když si vezmu, kolik se za ty posuvné doplácí, tak bych čekala jinou kvalitu :-|
@sykop posuvne jsou jedny, ty dvoje jsou zaviraci. Bydlíme od soboty. :-( reklamaci budu posílat zitra, v práci jsem se k tomu nedostala a pres mobilní internet mi to nejde (v baráku net zatim nemáme).
@zmrz_lina my máme taky posuvné jedny, v šatně máme ještě posuvné (ale ty jsou na zeď). No to jsem na to zvědavá. Vám dělali domek stejná parta jako angusovi, že?
@pavcik My jsme připláceli za třetí pant. Bylo to 150kč/dveře. I se třetím pantem jsou dveře do luku, ale nemělo by se to zhoršovat. Zavírat jdou zatím všechny, jedny trošku obtížněji ale určitě se to dá seštelovat
@zmrz_lina přece to, že máte standar a "jen"dva panty neznamená, že přestanou po týdnu fungovat :-( Tím bych si hlavu nelámala, že jste si nepřiplatili, spíš montážníci někde udělali chybu :-|
@sykop Přesně tak, prostě je třeba reklamace. Dveře musí fungovat i ve standartu. Někdo tu psal, že se mají zavírat bouchnutím - to je tedy pěkná hovadina ;-)
@angus88@zmrz_lina Takhle, možná se mají zavírat bez použití kliky, ale když to udělám u našich dveří, tak je slyšet jenk "cvak" a je to. Není nutné žádné "prásk" až se dům otřásá. Ten dům si sedá, takže je možné, že se i různě v té novostavbě kroutí dveře. Tolik bych nepanikařil a objednal si servis ;)