Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@silenoz Takže mám odpověď na dveře. Tedy.....dotaz jsem psal do kasardu a odpověď přišla z RD :) A dostal jsem tento návod: Údržba dřevěných schodů KASARD Lakované schody by měly být správně udržovány a čistěny. Mimo pravidelné mytí povrchu běžnými neutrálními prostředky by měl být povrch důkladněji ošetřen i profesionálními přípravky udržujícími vlastnosti laku. Péči rozlišujeme na 3 základní kroky – první péče – provozní čistění – důkladné čistění. Před všemi kroky by mělo být vždy provedeno zametení povrchu a vysání prachu, písku a jiných pevných nečistot. PRVNÍ PÉČE První péče o povrch je myšlena pro klasicky natřené schody a podlahy vodou ředitelným, nebo ředidlovým lakem. Po důkladném zaschnutí laku naneste přípravek HD – Stepfloor – Polish. Aplikujte stejnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Po zaschnutí není zapotřebí povrch dále nijak leštit, či jinak upravovat. Přípravek nanášejte neředěný. Vytvoříte tím povrch zvyšující odolnost proti zašpinění a dojde k vylepšení protiskluzných vlastností podle normy DIN 18032-2 (R9). PROVOZNÍ ČISTĚNÍ Provozní čistění slouží k udržení vlastností lakovaných povrchů, zpomalení opotřebení a vylepšení protiskluzných vlastností. K provoznímu čistění se používá přípravek HD – Stepfloor – Polish ředěný vodou v poměru 1 díl Polish : 20dílů vody. Vytírání provádějte bavlněným hadrem stejnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Vytvořený film po zaschnutí dále neleštěte. DŮKLADNÉ ČISTĚNÍ Důkladně čistění se provádí, když na laku ulpívají nečistoty, které nelze běžným čistěním odstranit. Pro důkladné čistění se používá přípravek HD – Stepfloor – Cleaner ředěný vodou v poměru 1 díl přípravku : 20 dílů vody. Po vyčistění nenechávejte stát zbytky vody na povrchu. Údržba: Pozor prvních 14 dní po nalakování se snažte schody namáhat co nejšetrněji. V této době nedoporučujeme schody stírat vodou, pouze vysávat výkonným vysavačem. • Schody čistěte mopem, smetákem nebo vysavačem. • Lehké stopy a špína se odstraní lehce navlhčeným a dobře vyždímaným bavlněným froté mopem nebo hadrem. V žádném případě nepoužívejte ocelovou drátěnku, která by lak poškodila. Poznámka: Dřevo je přírodní materiál, který může být ovlivněn pokojovou teplotou i vzdušnou vlhkostí. V důsledku změn klimatu v místnosti dochází ke střídavým účinkům. Při relativně vysoké okolní vlhkosti dřevo absorbuje vlhkost a zvětšuje svůj objem. Naopak, při relativně suchém okolí (jako např. během topné sezóny) se vlhkost ze dřeva vypařuje a zmenšuje se objem dřevěných prvků. Pro ideální podmínky je třeba zachovat v místnosti teplotu 20-22°C a cca 50-60% relativní vlhkosti vzduchu. Při nižších vlhkostech může docházet k tvorbě spár a vrzání. Důležité: Ochranný účinek laku lze zachovat u silně namáhaných schodů pouze včasným přebroušením a novým nalakováním. U dřevěných schodů se důrazně nedoporučuje chůze v botách.
Odpovědět
Profilova fotka
@sykop no... Ty posuvky se opravovaly uz u predavky. Něco je tam spatne, jen doufam, ze není něco s tím pouzdrem jako takovým.
Odpovědět
@zmrz_lina @angus88 to je teda paráda, že ani třetí pant nepomůže. To je skutečně lepší si vzít dveře od jiné firmy :-S
Odpovědět
@zmrz_lina právě si pamatuji, že jsi to tady psala, že už u předávky je seřizovali. Tak třeba to bude fakt tím sedajícím domkem. Snad na to brzy někdo přijede, ať můžete v klidu zavírat. Zvlášť teď přes zimu je to na prd :-|
Odpovědět
@angus88 Původně jsme chtěli podlahovku s možností regulace pro každou místnost. To nám bylo rozmluveno - neukočírovatelné, musela by být dodatečná izolace podlah, zároveň s podlahovkou by jsme museli řešit celé vytápění jinak,..... Nebylo nám doporučeno podlahovku pasovat na standard, ale kdyžtak samostatně nový projekt na vytápění. Ještě podotýkám, že to vytápění jsme konzultovali mimo RD Rýmařov.
Odpovědět
@zmrz_lina no tak som zvedavy ci su aspon tie DTD na tom lepsie, potom dam vediet...
Odpovědět
Profilova fotka
@janaa1 jak myslíš sítě? papírově nebo fyzicky na pozemku? @angus88 máme to stejné, byli tu servisáci z RDR a protože rozebrání podlahy je větší akce, přetlumočí náš problém v RDR a dají vyrozumění co s tím udělají, budu jim po svátcích volat co s tím hodlají dělat, máme důlek u dřezu v kuchyni... ad seřízení dveří, bylo nám u servisu řečeno zavírat přitlačením aby cvakly, nebouchat a nepoužívat na zavírání kliku, vystřelování dveří vyřešili obroušením zářezu ve futrech
Odpovědět
Profilova fotka
Foukani ze zasuvek, no to si delate srandu :DDD Otestuji taky a asi pockam na kamose s termokamerou at mi domek poradne zkontroluje :) Posuvne mame od Kasardu 2x v dome a za 3/4 roku zadny problem. Klasicke dvere mam jen na dvou pantech, nikdo mi nenabidl treti a ani me to v te dobe nenapadlo. Jedny vymenene, prohle byly o 1 cm. Jinak borci maji toleranci tusim 4mm na metr :D Takze dvere muzou byt prohle o 8 mm a je to v poradku, prej je na to norma :D ...asi zajdu do Sapeli se jich pozeptat na tolerance :) Ale delaji si RD fakt reklamu s Kasardem, takovej papundekl predrazenej... dnes lituji a sel bych do cehokoliv jineho (za stejnou cenu mate Sapeli a o dost kvalitnejsi). K zavirani - proste dvere privrit, zatlacit a pres jazycek zacvaknout (v noci bych ale asi nekoho vzbudil :) . Ono to ani moc pres kliku nejde, v jedne mi uz nevim co praska a slysim jako nejake perko. To uz pri stavbe domu bylo a borci z Kasardu delaji ze nic neslysi a prej je to v pohode:) Asi jsem to napsal spatne nebo si to spletl se vchodovkami, s tema mam triskat co to jde :) Kdyz je pan serizoval, tak jsem myslel ze mi spadne dum jak je testoval vsi silou :D Klika jen na otevirani na zavirani bouchnout, prej jsou tak delane ty zamky, mrknu u znamych ti staveji zdenne domky, tak mrknu na jejich dvere.
Odpovědět
@farka Myslím fyzicky na pozemku. Potřebujeme se připojit na sítě a nemůžem najít žádnou schopnou firmu...nemáš, prosím, nějaký tip? Díííky ;-)
Odpovědět
Zdravim, potreboval bych poradit ohledne sirky zakladovych spar u domu Kubis 632. Ve standardu je psana 40 cm sirka zakladovych pasu. Projektantovi se to zda malo na patrovy (ikdyz dreveny) dum a tak cekame na zatezovaci udaje k domu. Celkem me prekvapilo, ze u typoveho domu nemaji tyto udaje ihned k dipozici. Je zde nekdo, kdo resil vykres zakladove desky resp. zatizeni domu na zakladovou sparu? Diky za odpoved.
Odpovědět
Dveře od Kasardu. Vy co ještě nemáte postaveno a řešíte jestli si nechat dodat dveře od RDR a nebo vlastní dodávku. Po stopadesáté osmé všem doporučuju vlastní dodávku, aby jste tu nemuseli, jako další co nevěřili, naříkat na prohnutí, špatné zavírání či nemožné zavírání. Skoro cokoli je lepší než Kasard, soudě podle posledních reakcí. S vlastní dodávkou není žádný problém a finančně to vyjdde prakticky nastejno. Já zvolil konkrétně Sapeli. Dveře, zárubně, kování, doprava, montáž na třech dveřích prosklení, jedny dveře do pouzdra zbytek plné, laminované, ne voštinové, pekelně těžké na dvou pantech, montované druhý den po předání domu, to vše za 72tis. a pět let naprosto bez problému. Zavíraji se krásně klikou potichu, jdou zaklapnout bez kliky, nemusí se s nima bouchat atp.
Odpovědět
@jitula83 Co znamená dodatečná izolace podlah?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@janaa1 to nemám, vodu si přijeli napojit oni sami, elektřinu jsme měli známého elektrikáře a plyn nemáme :-D no a kanalizaci až po stavbě dělal zdejší kutil.. @silenoz jop dneska po sprše jsem schválně sáhla k zásuvce když se rozjel ventilátor a opravdu tama foukalo, aj přes splachování u wc..
Odpovědět
@pavelcent: Ty zásuvné ve steně jdou taky montovat jinou firmou? Máme dvoje. Já koukal v Siku na ten standard Kasard. Doma máme ty plné z nějaké MDF, tři panty a těžké jako kráva. Tyhle jsou jako parodie na dveře, takže taky budeme řešit jiným dodavatelem, snad budou ceny rozumné.
Odpovědět
@pavelll12 U RDR jsem si objednal a zaplatil jen montáž pouzdra do stěny. Tuším 1000,-Kč. Pouzdro jsem dodal třetí den stavby, pak se tam 14 dní válelo a pak ho namontovali.
Odpovědět
@angus88 Musely by být 2 desky (tepelná izolace), akumulační vrstva, ....
Odpovědět
@pavelcent Díky za info. Takže normální dveře jste RDR vůbec neplatil, všechny namontovala jiná firma. My vrata a zadní dveře z garáže budeme brát jinde, tak omrknu i ty ostatní dveře.
Odpovědět
@pavelll12 Vlastní dodávkou jsem měl garážová vrata odpočet 12.200,-(Hormann), garážové dveře odpočet 9.660,-Kč (Polsko), vnitřní dveře a zárubně odpočet za 10ks 69.090,-(Sapeli), závěsná WC (Geberit) a nějaké drobnosti. Odpočty jsou bez DPH z roku 2011. Kolik je to teď nevím.
Odpovědět
Dotaz oznámení o zahájení montáže vam prislo mailem nebo to chodí i poštou?
Odpovědět
Profilova fotka
@helisek85 poštou i mailem
Odpovědět
@pavelcent Tak dnes ty ceny budou tak o 20% vyšší, minimálně. My máme dveří 8ks a dvoje zašupovačky. Příští týden skočím do Sapeli a uvidím, na kolik by to cca vyšlo. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Máte někdo v prvním patře rohovou vanu u okna? Jste spokojeni? Koupelnu jsem ještě předělávala, vana bude na stěně u schodů ale i tak je cca půlka okna nad vanou... Díky za zkušenosti ;-)
Odpovědět
@didinky : máme ji na protilehlém rohu, kvuly tomu, že by se blbě otvíralo okno
Odpovědět
@didnky : promiň, u tebe bych ji dal místo umyvadla
Odpovědět
Profilova fotka
@farka Tak to udelali asi soudruzi nekde chybu :( Nechapu jak muze tahnout od tlacitka WC ci zasuvek, ti prece nejsou vedene v roure kudy jde odtah.
Odpovědět
@silenoz to udělali každopádně, ale asi to není problém někde neutěsnit dokonale, holt nic není dokonalé a dům za dva nebo 3 týdny tuplem ne...
Odpovědět
Jak se staví RDR k Blower door testu, řešil to s nimi někdo?
Odpovědět
@tojojot ad zatepleni desky. Kdyz jsem zadaval naceneni desky, tak se podivili, ze mame jen 5cm zatepleni. Kdyz jsem sel kolem rozestaveneho dalsiho bloku skoly, tak tam izolovali zaklady 20cm! Zacal jsem se divat na alternativy a nasel jsem toto http://www.tepla-pena.cz/ Napsali mi, ze cena by byla "pur-pěna NG-0428 počítáme 5cm 329kč/m2 bez DPH" Mam technicky list, kdybys mel zajem. Zatim nemam vic podrobnosti.
Odpovědět
@zvrablik dik, ja som to bol este raz presne merat a zda sa ze to nebude az tak tragicke, tam kde to bolo najhorsie tak tu dosku zbrusili a 5 cm by sa tam malo uplne natesno snad vojst vsade teraz.
Odpovědět
@farka A není u tlačítek splachování WC zapojený odtah ven? U nás to tak je. Při zapnutí odsávání se odsává vzduch z mísy a mezerami mezi splachovacími tlačítky.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?