Tak pokud je člověk spokojen, proč by sem chodil diskutovat? Pokud u nás bude vše OK, pochybuji, že sem budu chodit lidem doporučovat dům atd. Už teď těch 101ček je jak máku :-)
@pavelll12 No, právě, tak to myslím, tady spíše diskutují lidé před stavbou a pak při stavbě, hodně lidí má pak jiné starosti, než doporučovat rýmařovský dům ;-)
Každopádně na ty podlahy se zaměříme. Vadilo by mi, kdyby se podlaha nejak houpala. Chci jít z paneláku do lepšího a ne do horšího. Když bych zjistil, že to bude horší, tak to ukončím, max bych přišel o peníze za projekt, což není skoro nic
@pavelll12@zenny2
Já jsem velmi spokojen s domem od RDR a chodím zde diskutovat vic jak pět let po stavbě. Vím, kolik je potřeba toho nastudovat, abyy právě ten náš dům byl co nejlepší a nebyla to houska na krámě. Proto sem chodím a snažím se pomoct ostatním, notabene když čtu s jakým povědomím o stavbách někteří chtějí stavět. :-) .
No, my máme taky stavět s Rýmařovem. Taky si přeju, aby nám stavbu provedli co nejlépe, samozřejmě. Ale, na druhou stranu, můžete svědomitě říct, že fachmani, kteří by vám třeba 2-5 let stavěli cihlový dům, by neudělali nikde chybu a neměli byste co reklamovat??? Tím nechci otevírat žádné otázky, jen si myslím, že všude je něco a nikdy to nebude dokonalý. To tak prostě je. Samozřejmě, pokud mluvíme o vážnějších chybách v domě, to naprosto chápu a reklamaci beru jako opodstatněnou, ale někdy to tak ani není. Tak např. kamarádi rekonstruovali zděný dům; dělníky museli pořád nahánět - když měli přijít, nepřišli, když neměli chodit, tak přišli; nedokončili jim zábradlí, měli 2 měsíce skluz a celkově je tam spousta nedodělků, který sice neustále reklamují, ale už na ně každý kašle, protože s drobnostm typu chybějící lišty na podlahách, se už nikdo nechce zdržovat. Jiní kamarádi staví dřevostavbu (s jinou firmou než Rýmařov) a mají špatně provedou celou základovku, takže dům tam prostě nebude sedět, takže všechno znova. A takových věcí je spousta. Svůj komentář nemyslím nijak zle, jen chci říct, že s chybovostí se asi zkrátka musí počítat...a Rýmařov je na tom ještě dobře, protože to máme kde reklamovat a je velmi pravděpodobné, že se tím někdo bude zabývat a v budoucnu zřejmě i opraví... ;-)
@janaa1 jaká je prosím ta jiná firma která netrefila ani základovou desku? Jsem před podpisem SOD také s jinou firmou než RDR tak abych případně věděl ;-)
Ono taky za 10 let už RDR být nemusí, takže tak. Ale spíš mě děsí ty různé netěsnosti. Přeci jen cihla je cihla, tady je riziko, že to může shnít, proto když se tady řeší ty parozabrany, jsem z toho dost rozhozenej
@janaa1 Proč by měli fachmani stavět cihlový dům 2-5 let? Za 7 měsíců mají postaveno ;-)
On tam bohužel moc velký rozdíl v čase oproti RDR není. RDR staví sice 3 neděle, ale čekací lhůtu má rok.
Jiné firmy staví zděný dům 7-9 měsíců, ale čekací lhůtu nemají téměř žádnou.
Prostě už to u RDR není, co to bývalo ;-)
Poprosil bych někoho, kdo alespoň trochu pochopil kalkulaci ze SIKA o názor. Tohle mi napsal cenař, když jsem se ptal na to, jestli není započítaná montáž uvyvadla dvakrát (ve standartu RDR a v kalkulaci SIKA).
"Cena standardního umyvadla (vč. montáže):
=3415(montáž)+830(polosloup)+900(umyvadlo)+380(sifon)+2*260(2xroháček)=6045,-
Cena Vašeho umyvadla dle Sika (vč. montáže):
=3415(montáž)+1928,93(umyvadlo Traffic)+4556,2(závěsná skříňka pod umyvadlo)+247,11(sifon)+375,21*2(roháčky)-47,1*2(odečet standardních roháčků)+404,96(vtok)+430(montáž skříňky)=11638,-
Cenový rozdíl Vašeho umyvadla od standardního je tedy:
11638-6045=5593,-
Jak tedy vyplývá z výše popsaných vzorců, tak montáž je vždy započítána stejně tak ve standardním, tak i ve Vašem umyvadle, resp. baterii umyvadlové a vše další se počítá jako rozdíl. Tudíž je montáž vždy započítána jen jednou. Snad už je to přehledné a lépe pochopitelné."
Je to tedy správně a jen jsem tohle prostě nepochopil, nebo tam ta montáž je opravdu započtena dvakrát?
Díky za názor
Jojo, jasně, všimla jsem si, že jsi skalní a ostatním moooooc pomáháš. Taky Ti za to velký dík! :-) Já tím jenom chtěla říct, že většina lidí odpadne, stejně asi jako já. Zabralo mi to momentálně obrovský kus volného času, který až budu bydlet budu jistě věnovat dětem, které musím přiznat momentálně zanedbávám :-( . Netvrdím, že sem občas nejuknu, ale už to určitě nebude stejné. Referenci a zprávu o tom, jak to vypadá u nás určitě napíšu :-) . A taky samozřejmě postavením domu to nekončí! ;-)
@slabici Tomu rozumím. Ale já nemluvila jen o čase, jsou i jiné plusy (krom mínusů)...např. peníze za dopravu, odpočet projektu, servis po dobu 5 let, atd., atd...to pro mě osobně není málo.
Ale ano, jistě... ještě postaveno nemáme, stavbu vyhodnotím až po nějaké době bydlení ;-)
@janaa1 to má každá slušná firma.. servis 5let, dopravu si nepočítají, nemuseli jsme jim připravovat staveniště, oplotit, zajišťovat odpad atd. atd., připadá mi, že posledních pár let RDR zpoplatnuje všechno možný, dřív se s nimi stavělo levněji
@pavelll12 nestála by víc než u RDR. A všimněte si, že jsem nikde nepsala o firmě , se kterou jsme stavěli, nedělám reklamu, to jste nakousl vy. Jen mám známý, co s RDR stavěli před lety a sami rikaji, že za dnešních podmínek by do toho nešli
Tu firmu sem píšu jen proto, že většinou nestihnou termíny atd.
Pokud by cena vyšla na stejné peníze jako u RDR, jdu do zděného, ale upřímně o tom docela pochybuji. Mohu se zeptat, na kolik to vyšlo Vás? Čistě jen orientačně, protože máte přízemní dům a u patra si troufam říct, že cena bude tak o 40% dražší. Kdyžtak klidně přes SZ. Díky
@slabici 7 měsíců, když je dobrý vítr, tomu však moc nevěřím, ještě započti jak dlouho čekáš na stavební povolení a ty věci kolem, takže reálně více než rok a to nemluvím o financování, postavím cihlu na zálohu pak další a další, toto RDR neřeší a postaví ti dům, předá klíče a ty až pak platíš - já měl RDR za 14 dní a celkový čas cca 10 měsíců, díky stavebnímu úřadu, resp. lempl projektantce jsem ztratil 2 měsíce, takže to mohlo být dřív. RDR tu je už 40 let, a není, co bývalo? já bych řekl, že pracuji velmi dobře. To že nestíhají je známka punku! Bohužel řemeslníků ubývá a poptávka roste, pak ta kvalita může kolísat, ale určitě si to pohlídají. Stačí jen zmínit, že pracují po celé Evropě. A také spousta lidí řeší každou pičovinu a RDR jim vychází vstříc tím se zahlcují. V mých očích je to solidní firma. Určitě jsou i lepší, ale já jsem s volbou spokojen. Co bych jim vytkl, že se člověk musí starat o spodek, to mě dost iritovalo. Znám firmy, co dělají od A-Z, ale jak jsem zmínil, nemají na financování a chtějí zálohy.
@zmrz_lina počítám s tím, že nikdy a nikde není nic na 100%. Kalhoty před brodem nestahuji :-D , ale pochybnosti občas vyvstanou - tomu se jeden neubrání (a některé zprávy zde, logicky červíčka pochybnosti nasadí). Každopádně doufám, že nám se nějaké extra velké potíže vyhnou obloukem. Bohužel mám někdy tendenci "plašit" a moc si to všechno kolem připouštět. Určitě nechci hned zatracovat celou RDR a pochybovat o jejich práci - vždycky je to o lidech. Dopředu nikdo z nás neví, kdo mu přijde dům realizovat. :-)
@angus88 : hele a nebude ta podlaha tím, že máš to podlahové vytápění, protože jak víme, moc lidí tady podlahovku nemá.
až tak moc jsem to nestudoval jak je skladba podlahy u klasické podlahy a podlahy s vytápěním dělená, aby to nebylo jen tím, že ta vytápěná podlaha je kvuly tem trubkám měkčí a tím se to trochu hýbe, jak jsem byly u vás, tak jako někde je to opravdu podivný(neříká nepříjemný) ale takový divný, ale myslím, že já bych si na to zvyknul a asi by mi to ani nevadilo, ale nevím, zatím to nemáme, tak nemohu říci
@pavelll12 asi před třemi lety jsem se zařekl, že do diskuze o RD nikdy nepřispěji. Ale dle staré pravdy jen idioti nemění své názory, takže prostě nechci být za idiota...RD jsem si nevybral z několika důvodů:1. nevyhovoval mi žádný z jejich domů - buď dispozičně nebo umístěním na pozemek. 2. když už jsem někdě ustoupil, ale potřeboval nějakou změnu po nacenění (ano byl to jen odhad, ale od RD) se mi protočily panenky. 3. čekačka 2 roky (tehdy) mne odradila (i když ve finále jsem na "papíry" čekal roky tři :-) ). A vybral jsem si nakonec tu tebou zmiňovanou "nespolahlivou firmu" HP. A termín fakt nedodrželi - o 3 dny po vzájemně dohodě - moje cesta mimo ČR. A byť mi nakonec postavili dům s trochu vylepšenou technologií oproti původnímu projektu- předstěna cena zůstala stejná, tj ta kterou jsme dohodli v roce 2012 !!!! platila tedy i v březnu 2016 !!! A reklamace jsem měl - vše poměrně rychle opraveno - byly to prkotiny které se objevily během těch 10 měsíců co bydlíme. A obávám se že žádná firma (žádná znamená fakt žádná) nepostavím dům bez jedine chybičky. a pokud tady píšeš, že nedodržují HP termíny asi to máš někde potvrzeno, že jo? :-) . Takže RD mají spoustu věcí zmaknutou a patří k nej na trhu, ale i oni mají své mouchy...stejně jako všechny ostatní firmy!
@kubis631 celkem rok. Ve smlouvě bylo 7 měsíců na stavbu, pak penále. Platili jsme po předání jednotlivých etap a odsouhlasení stavebním dozorem. Jen se prostě snažím rict, že není jen RDR, jsou i jiné firmy, co staví, dostaví a funguje to. Projekt jsme mohli mít svůj vlastni, což u RDR nelze. A bylo to opravdu na klíč :-)