Všimli jste si jak u zdi pruží podlaha? Mám 100kg a dělá to nějakých 2-3mm. Pokud ke zdi postavíte skříň tak i pod ní se podlaha prohne, je to vidět mezi podlahou a soklem
Zdravím, jsme zhruba v půlce výstavby rd Dragon 671 a řešíme co s hromosvodem. Od Rýmařova jsme ho nechtěli, zdál se nám drahý. Přípravu máme v základové desce (zemnící pasky). Teď ale uvažujeme jestli by ho chlapi z Rýmařova nakonec neudělali sami, třeba jako fušku. :-( Přece jenom ví co a jak kde uchytit. Máte s tím někdo zkušenosti. Máme dobrou partu, myslíte že by do toho šli. Máme v rodině plno rádoby rádců kteří nám do toho kecaji, že jiná firma to stejně nedělá levněji, že nebudou vědět kam to uchytit a jiné podobné kecy. Nebo nemáme stresovat a vklidu na to najít firmu? Děkuji za Vaše postřehy a zkušenosti ;-)
@afoltova : no mi máme od RDR a co vím, tak na to je i projekt, tak jestli ho nemáte, tak asi není očem, ale asi ho mít musíte, bez toho by se snad nedala stavební ohláška, mě teda těch 20tkč, nepřišlo moc, na když vezmu, kolik by bylo kolem toho lítání a ušetří se pár korun a ještě hrozí že vám to jiná firma udělá špatně a pak bude problém s reklamací
@slabici Máte domek od RDR? Říkáte, že pokud se postavíte na plovoučku u zdi tak se mírně neprohne? V podlaze je asi 10cm polystyrenu... pokud tedy máte RDR
@angus88@zmrz_lina
takže pokud se podlaha houpe, mám to brát jako normál standard, to snad ne? Sice teprve budeme stavět, ale dobré vědět dopředu, ať se na to můžeme zaměřit. Poslední dobou se tu objevují celkem nemilé komentáře, se snad i budu bát. :-( Jako chápu, dům je postaven v rekordním čase - ale pořád by měla být nějaká kvalita odvedené práce. :-| Přece jen nejde o pár desítek tisíc, investice je poměrně vysoká a splácet jí budeme dlouhodobě. No, jsem na to zvědavá - nerada bych pak místo radosti z nového bydlení měla deprese z nepovedené práce.
@beruska80 nemyslím si, že by mírný pokles PLOVOUCÍ podlahy při zatížení u zdi byla známka nekvality nebo špatně provedené práce, spíše bych to naopak očekával, je samozřejmě rozdíl, pokud je to jeden nebo dva milimetry a nebo půl centimetru..
..to že by se podlaha houpala uprostřed když po ní jdu je trochu něco jinýho, tam by pokles znát být neměl pokud je to dobře udělané, ale u skladby podlahy u RDR si tím nejsem úplně jistý, že by se neměla ani hnout
@beruska80 mám úplně stejný pocit. Zkušenosti @zmrz_lina a @angus88 jsou děsivé. Přijde mi nemožné, aby byla houpající podlaha normální. Je přece jedno, jestli je to dřevostavba, zděný domek nebo nebetonové podloží, musí to být kvalitně udělané a sloužit tak, jak má. Taky se montáže začínám bát :-|
@sykop a já zase nevím jestli víte, jaká je správná skladba PLOVOUCÍ podlahy a jak to má být správně poskládáno
..pokud chcete podlahu co se ani nehne, musíte zvolit beton (zaarmovaný) a na to dlažbu..
Zajímali by mě zkušenosti lidí, kteří mají plovoučku a již nějakou dobu bydlí. Spíše očekávám uklidnění, že je to takto v pořádku s ohledem na použitou skladbu podlahy (polystyren, podsyp, polystyren, fermacell, plovoučka)
@plaintruth možná jsem se jen špatně vyjádřila, určité limity jistě jsou - nečekám, že podlaha bude 100% pevná jako beton. Ale celkově to na mě působí, že těch nedostatků a "much" je nějak hodně (nebo se mi to jen zdá a poslední dobou se vyskytují spíš negativní komenty, které převažují vše ostatní). Nejsem žádný odborník, beru to laicky - možná nelogicky. :-D
Mám 100 kg a během pěti let jsem nepozoroval, že by se laminátová plovoučka někde prohýbala, Ani u stěny ani nikde na ploše. Pocitově to musí být nepříjemné. Prohýbat by se neměla, podle mě.
@beruska80 za sebe muzu rict, ze i pres některé věci, které nejsou uplne ok, jsme veskrze spokojeni. Reklamaci jsme již posílali, tak uvidíme, jak se k tomu RDR postaví. Netřeba stahovat kalhoty pred brodem ;-)
@sykop Jak tak v poslední době čtu komentáře , tak začínám o RDR dost pochybovat :-| . Naši budoucí sousedi co mají postaveni od RDR nám teď sdělili, že sem ji projevili nějaké vady. Tak začínám mít takové pocity, že když to je takhle teď, co bude s domem za 30let :-( Říkám si , jestli jsme neměli jít radši do zděného
@kittyt to ste měli, ale tím nechci nijak shazovat RDR nebo dřevostavby obecně, mě osobně se dřevostavby líbí, ale já si myslím, že nejsou vhodný do našich klimatických podmínek a už vůbec jejich cena neodpovídá realitě...
@pavelll12 No, když to tak vezmeme, tak předchůdců rýmařovských domků tu v republice stojí dost a dost a jsou starší než 30let....Naprosto chápu, že bychom všichni chtěli mít všechno 100%, ale prostě to nejde. Buď se tedy bude jednat o vadu, která není tak podstatná a člověk jí hodí za hlavu, nebo jí jako nepodstatnou neshledá a musí se to řešit. Já se zatím těch negativních recenzí tolik neděsím, v počtu domů, které Rýmařov postaví to není třeba tolik.....kolik lidí, kteří staví píše do této diskuze? Kdo ví, kolik bychom toho řešili se zděným domem? No, mně se to píše, předávku máme ve středu, tak uvidíme :-D :-D :-D