Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
Dobrý den všem. Mám dotaz na zkušenější trochu z jiného soudku. Tedy ani nevím, jestli je to zrovna do tohoto tématu. Nicméně, řešil jste někdo odstoupení od smlouvy s RDR? Jedná se mi především o fázi po podpisu SOSB a po zaplacení projekt. dokumentace. Předpokládám, že to asi nikdo neřešil, když jste postavili/stavíte, ale třeba se někdo takový najde... Zajímalo by mě, jestli RDR uplatňoval nějaké penále za odstoupení ze strany objednatele. Díky!
Odpovědět
@nufinka88 My po předání domu bydlíme už 16 měsíců a nemáme zkolaudováno kvůli přístupové cestě (zatím) a tam kam jsem nahlásil naši novou adresu (číslo mi sdělil neoficiálně stavební úřad) nám pošta sem chodí, ale nejdřív jsem to řekl na místní poště (jedná se o malé město). Bohužel občanku máme furt na staré bydliště, takže čas od času nám něco přijde na starou adresu. Ale nejdříve jsme to řešili dosílkou (200 Kč měsíčně na osobu) a pak nám poradili, ať si necháme zřidit na poště Odnos. To znamená, že veškerá pošta nám chodí na místní poštu. I tak nám furt chodí pošta sem, tak v tom mají asi bordel. Na městském úřadě v bývalém bydlišti jsme nahlásili přechodné bydliště nebo co to je, ale nevím, v čem to mělo efekt. Popelnice platíme stejně furt i tam, kde nebydlíme, jelikož někde trvalé mít musíme a zde ho ještě nemáme:)
Odpovědět
Profilova fotka
@sonnyboy Nejlepší je si tu smlouvu přečíst...
Odpovědět
Profilova fotka
Dnes mě mile překvapili, máme potvrzené předřazení stavby na 17. týden, takže honem rychle doděláváme přípojky a výkopové práce aby bylo hotovo a mohli po Velikonocích začít :-)
Odpovědět
@mariacek to jistě. Jenže zde není nic konkrétního, je uvedena možná penalizace. Tak jsem chtěl zjistit zda někdo nemá zkušenost.
Odpovědět
@didinky my máme všechno hotový a odevzdaný od září a ne a ne nás předřadit:)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysak124 nevím, podle čeho nás vybrali :-D ještě před týdnem to měl být začátek června...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravim, chtel bych se zeptat tech co dodelavali pochozi podlahu na pude, co pouzili za material. Koukal jsem a cenove vychazi dobre drevotriska https://www.hornbach.cz/shop/Drevotri... ci OSB https://www.hornbach.cz/shop/OSB-desk... Co si pamatuji, tak pri specifikaci pan Radil radil :D, at nedavame OSB, ze izolace a strop nebude dychat... To mi zase pri stavbe domu vyvrail Vagner...tudiz nevic co je pravda. Prkna se mi kupovat nechce, urcite vyjdou o hodne draz a hlavne na tu podlahu stoupnu tak 2x za zivot :D Hlavne se musim dostat k teto viz priloha - odborne namontovane folii a napravit skody :/ Ty plasty v te folii, slouzi to k necemu? Je to jen na par mistech, treba nad garazi to nemam vubec nikde.
Odpovědět
@silenoz Ty plastové mřížky jsou tam kde jsou větrací tašky .Je to na odvětrávání prostoru pod taškama a půdy.Prostě pokud pod tašky zateče nebo se tam srazí vlhkost tak aby ta folie neležela na sobě tak to vymezuje prostor mezi foliema aby proudil vzduch. Taky jsem to viděl poprvé a hned se na to zeptal.
Odpovědět
Profilova fotka
@hoppep aha, diky. No u me ti umelci nemohli dat delsi folii, misto toho pouzili uzasnou univerzalni izolepu, ktera uz dnes nedrzi a ten plast tahne celou folii dolu :/ Dodelam podlahu na pude a pujdu si to opravit. A napisi do RD at mi opravu proplati, neplatil jsem za dum 3,1 mega, abych pak okolo nej skakal cely rok a opravoval co kdo ocural... moc na klic to neni, porad procitam jen diskuze a kontroluji a opravuji :-S :-S
Odpovědět
@didinky dobrý den,můžu poprosit pod koho patříte?Děkuji za info.
Odpovědět
@silenoz Asi máte Novu 101 a takhle poslepovanou folii v místě kde jsou valbičky máme taky. Je tam přechod mezi dvěma,, střechama" a pravděpodobně to jinak technicky nejde napojit .Možná pokud by ten spoj udělali v místě krovu.Je to podle mě asi jen neestetické ale funkčnost folie pravděpodobně bude zachovaná.Pokud Vás to uklidní tak dříve se folie nikde nepoužívala každá druhá taška byla křivá a většinou do střechy nezatékalo.Asi to bude chtít za deště a větru zkontrolovat ale pokud tam nebude skrz tašky zatékat tak bych to neřešil. (Můj názor)
Odpovědět
Článek se načítá
@didinky paráda přeju a závidím :-) kde stavíte a s jakým OC...
Odpovědět
@mysak124 vše doložené od 9/2018??? docela dlouhá doba, už znáte termín výstavby?
Odpovědět
Profilova fotka
@anna3 @richid díky, stavíme na Kolínsku a komunikujeme s pražským zastoupením, konkrétně s paní Jojkovou :-)
Odpovědět
@didinky diky, my jsme na opačném konci Morava 🤗
Odpovědět
Profilova fotka
@didinky Tak to máte jen měsíc zpoždění oproti smlouvě, to je fajn... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mariacek to je pravda :-D termín odpovídá předpokladu že začátku loňského roku :-D jen ještě před 10 dny to vypadalo na červen :-D tak to máme teď trochu hektické abychom stihly za měsíc to, na co jsme měli původně dva a půl... Ale jako nestěžuju si :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@didinky tak drzim palce,at nedopadnete my (my jsme jeste 2 dny pred stavbou zavazeli diru vedle cov s koleckem...a den pred stavbou jsme vse dodelali tesne nez dojeli v poledne lesenari Fuj :D i kdxz ted jsou z toho klasicky desne vtipne historky :D
Odpovědět
@didinky taky patříme pod Prahu -stavíme v Benešově. Termín jsme měli na záři,presunuli nás na březen a nakonec na červenec😦 .Držím palce nech vam dopadne všechno dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
@hoppep folii slo preci zakoncit pod tramem, ten by ji i drzel a nemusela se lepit izolepou, ktera po 3 letech uz moc nedrzi. Takto poslepovane by to tu tedy musel mit kazdy, coz asi nema :/ Az udelam podlahy a dostanu se k tomu, tak to zkontroluji, zda jsou ta velike presahy folii pres sebe.
Odpovědět
Profilova fotka
@anna3 Takže máte posun o 4 kvartály? Splňovali jste vše včas? Co jste měli ve SoSB a SoD? Je zvláštní, že by RDR nechal čekat někoho 4 kvartály a uspíšil stavbu u lidí, co měli mít posun jen jeden kvartál...
Odpovědět
@richid jojo 09/2018 jsme předávali desku, zatím máme pořád květen, jinak nic nevíme
Odpovědět
@anna3 Skoro sousedi, my kousek od Vlasimi. Tady moc domu od RDR neni.
Odpovědět
@mariacek to je možná SOSB-SOD-poslední dopis
Odpovědět
@mariacek oni vám to vždycky v OC slibují s konkrétním měsícem.....my měli Duben 2018, únor-2019,Květen 2019
Odpovědět
Termín předání desky nijak nesouvisí s termínem začátku montáže horní stavby. Z tohoto pohledu je klíčové datum podpisu SOD. Mně teď přišel z RDR dopis s termínem stavby srpen/září 2019, což je 1 až 3 měsíce skluz oproti SOD (podepsána 12/2017). Oproti listopadu 2018 jsem se v aktuálním týdenním pořadníku posunul o 3 týdny dříve. Zdá se, že u SOD podepsaných po 9/2017 se RDR daří držet skluz pod 3 měsíci se zmenšujícím se trendem.
Odpovědět
@mariacek podívám se do papíru a dám vědět v hlavě to nemám.Museli jsme prodloužit hypo v květnu to bude 2roky.😟
Odpovědět
@rdkubis74 to teda není. Můžu poprosit jakou partu jste měli a proběhlo všechno v pořádku?
Odpovědět
@anna3 RD Mont - parta pana Vasicky. Vsichni v pohode, profici.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?