@silenoz No, málokdy nevím. Před dvěma, třema lety bylo vedro snad tři měsíce. My máme v kamenné chalupě v létě taky krásně, v ziěm to je naopak peklo vytopit. Přijedeš v pátek a v neděli se zdi konečně ohřívají.
@silenoz
22.5 stabilně, já ale dřevostavbu nemám, jen občas sleduji toto vlákno ze zvědavosti. Pravdou je, že i zděná stavba se přehřeje, pokud ji bude člověk užívat jako @zmrz_lina.
Já tu nechci moc chytračit, vám tam asi všem cpou topné kabely do dřevostaveb, já jsem chtěl mít komfort jak v zimě tak v létě a šel do TČ, v létě to opravdu dokáže udržet 23 v pohodě i když jsou venku 30. Je to bohužel o penězích a je otázkou, jestli těch pár horkých dní v létě stojí každému za ty peníze mít celoročně pohodu ve vztahu k vnitřní teplotě.
Tak jsem ted dal malou spat a bude usinat v neuveritelnych 28,9C !!! 😞
Okno jsem ji otevrel na noc, tak snad se to zchladi aspon na 23-24C.
Bohuzel jsme na poli, takze zadne stineni. Doufam ze objednane screenove rolety pomohou.
Neřešil již někdo, zda lze dodatečně dodělat zvenku klika a zámek (ten by měl být nejlépe i uvnitř)?
Nějak jsme na to zapoměli při specifikaci pořešit a teď zjišťujeme následky 😄
Dveře se otevírají pokud zafouká, či pokud je malá uvnitř, může nás venku zavřít 😄
Díky moc.
@silenoz no za prve, dajte si tam magnet miesto toho co tam je standartne, vid foto, da sa to kupit normalne, mozno by som aj nasiel kde som to kupoval. A za druhe, tie klucky so zamkom sa daju kupit tiez bezne a iba odsroubujes tuto normalnu, nasadis tu so zamkom a zas zasroubujes, nic zlozite,
@tojojot Diky. Ale ja myslel dat kliku i zvenku. Kdyz bude dcera uvnitr muze nas zavrit klikou a dovnitr se nedostaneme. Pokud by byla i zvenku, otevru si.
@silenoz máte první dítko, že? 😊 Pravděpodobnost, že se tak stane je téměř rovna nule minimálně následující 2 roky (s ohledem na to, že jsi výše psal, že je holčičce 9 měsíců). Jak píše @tojojot, pokud už, kupte kliku s bezpečnostním čudlíkem, klikou nejde hnout dokud se současně nezmackne i ten cudl. Klika stojí asi 150 Kč. My je měli v patře u dětí, ale nakonec jsme museli nahradit klikama se zámkem na klíč, páč triapullety syn systém pochopil. Se zámkovým si bez klice neporadí (takže možná rovnou vezmi tenhle typ kliky na klíček).
@zmrz_lina ale neudelas to do starych dveri. My jsme treba chteli, ze bysme tam nechali alespon ram a vymenili jenom dvere a to taky neslo 🤔 Ale to zalezi asi na vyrobci-kvuli nasim pantum to neslo...
@zmrz_lina jak rovna nule? Ono se uz tak stalo 😄 Nastesti jsme meli predek domu otevreny a i jsme ji premluvili aby otevrela 😄 Ale druhej capart je kluk, takze jako nevim jak tohle resit. Psal jsem od TWI a samozrejme klika zvenku a zamek dodelat nejde.
No pecka 😞 Radil teda umel fakt radit u specifikace :/ Pri kazdem zalevani zahrady na nej vzpominam, jak nam nekonecne rozmlouval dva venkovni kohoutky...dnes vim, ze ho poslechnout, tak si drbu palici az do rakve 😄 😄
@zmrz_lina takze klika se zamkem jde do dveri zakomponovat? Jen klika zvenku nelze?
Me pan z TWI napsal: Vámi požadované dodělat bohužel nelze. Konstrukce křídel pro zamykání je odlišná – zámek do stávajících křídel nelze vložit.
Tak jsem z toho ted jelen.
@silenoz no klucka so zamkom z vnutra samozrejme ide tak ako som aj ja pisal, len vysroubujes tu sucasnu a vlozis tu so zamkom ktoru kupis a zas zasroubujes
@silenoz jde to, nahoře na oknech máme normálně vyměněno. Teď nemám ty dlouhý šrouby (40 mm), ale jak je koupím, tak dám i do terasovek zevnitř. Nám se to stalo jednou, ale nebylo to, že by zavřel, ale měli jsme zavřeno a já omylem zabouchla vchodové bez klíčů. Ale shodou náhod jsme měli vytažené žaluzie a vyklopenou ventilacku, takže se mi podařilo mojí drobnou rukou ocurat mechanismus a okno otevřít.
Ale stejne me ten zamek v zavreni nepomuze. Budu venku, mala zavre dvere, da kliku dolu a jsem venku zavreny. Leda teda tu klicku s tou pojistkou (jestli zamezuje tomu, aby sla dat klicka dolu). Zamek vlastne nic neresi :/ Ach jo.
@silenoz ten zámek blokuje pohyb kliky. Takže ty máš dveře otevřené, zamknes kliku a bez odemknutí kliky s ní nehnes na jinou polohu. Nebo třeba máš vyklopene okno, zamknes kliku a dítě nemá šanci okno otevřít ani zavřít. Máme tuto https://www.oknodily.cz/kliky-pro-pla...
@silenoz v tvé popisované situaci - odemknes kliku, otevřeš dveře, zamknes kliku, dáš si klíče do kapsy nebo někam, kam děti nedosahnou, a můžeš jít kamkoliv, páč děti nemají šanci klikou hnout, takže dveře budou pořád otevřené nebo když je zabouchnou, tak ty je v pohodě otevřeš zvenčí...
Ti z vás, co instalovali klimu ex post: jak jste to řešili? Máme Largo se zatepleným stropem a dávalo by mi smysl to potrubí vyvést nahoru a vést půdou, na druhou stranu to ale znamená provrtat ten zaizolovaný strop, což je něco, z čeho mi trochu běhá mráz po zádech i bez té klimy 😄
@mandelova1 parádní domeček 😉 Jen jste si neměli dávat parapety k fr. oknám, ale dát tam hliníkový plech jako je u vchodu. Divím se, že to RD stále takto dělá :/