Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
@silenoz No, málokdy nevím. Před dvěma, třema lety bylo vedro snad tři měsíce. My máme v kamenné chalupě v létě taky krásně, v ziěm to je naopak peklo vytopit. Přijedeš v pátek a v neděli se zdi konečně ohřívají.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius jasnacka, ale kamennou chalupu, pokud v ni bydlis, vytopis jednou a pak jen uz udrzujes teplotu a je pohoda klidek 🙂
Odpovědět
@silenoz 22.5 stabilně, já ale dřevostavbu nemám, jen občas sleduji toto vlákno ze zvědavosti. Pravdou je, že i zděná stavba se přehřeje, pokud ji bude člověk užívat jako @zmrz_lina. Já tu nechci moc chytračit, vám tam asi všem cpou topné kabely do dřevostaveb, já jsem chtěl mít komfort jak v zimě tak v létě a šel do TČ, v létě to opravdu dokáže udržet 23 v pohodě i když jsou venku 30. Je to bohužel o penězích a je otázkou, jestli těch pár horkých dní v létě stojí každému za ty peníze mít celoročně pohodu ve vztahu k vnitřní teplotě.
Odpovědět
Naše nové Solo 117🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem ted dal malou spat a bude usinat v neuveritelnych 28,9C !!! 😞 Okno jsem ji otevrel na noc, tak snad se to zchladi aspon na 23-24C. Bohuzel jsme na poli, takze zadne stineni. Doufam ze objednane screenove rolety pomohou.
Odpovědět
@silenoz Pomozu jedine ak nikto nebude doma. Je sice fajn, ze to odtieni slnko, ale hromada tepla sa vyrobi vnutornou cinnostou v dome...
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Prave :/ . Takze v lete idealne chodit spat na zahradu 😄
Odpovědět
Profilova fotka
Neřešil již někdo, zda lze dodatečně dodělat zvenku klika a zámek (ten by měl být nejlépe i uvnitř)? Nějak jsme na to zapoměli při specifikaci pořešit a teď zjišťujeme následky 😄 Dveře se otevírají pokud zafouká, či pokud je malá uvnitř, může nás venku zavřít 😄 Díky moc.
Odpovědět
@silenoz no za prve, dajte si tam magnet miesto toho co tam je standartne, vid foto, da sa to kupit normalne, mozno by som aj nasiel kde som to kupoval. A za druhe, tie klucky so zamkom sa daju kupit tiez bezne a iba odsroubujes tuto normalnu, nasadis tu so zamkom a zas zasroubujes, nic zlozite,
Odpovědět
Profilova fotka
@tojojot Diky. Ale ja myslel dat kliku i zvenku. Kdyz bude dcera uvnitr muze nas zavrit klikou a dovnitr se nedostaneme. Pokud by byla i zvenku, otevru si.
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz máte první dítko, že? 😊 Pravděpodobnost, že se tak stane je téměř rovna nule minimálně následující 2 roky (s ohledem na to, že jsi výše psal, že je holčičce 9 měsíců). Jak píše @tojojot, pokud už, kupte kliku s bezpečnostním čudlíkem, klikou nejde hnout dokud se současně nezmackne i ten cudl. Klika stojí asi 150 Kč. My je měli v patře u dětí, ale nakonec jsme museli nahradit klikama se zámkem na klíč, páč triapullety syn systém pochopil. Se zámkovým si bez klice neporadí (takže možná rovnou vezmi tenhle typ kliky na klíček).
Odpovědět
@silenoz resili jsme to a nejde to-nakonec jsme museli vybouchnout cele dvere a dat tam vchodovky. U balkonovek tohle neudelas.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kekita oboustranných balkónových klik je plný internet, jde to, ale musí se s tím počítat dopředu.
Odpovědět
@zmrz_lina ale neudelas to do starych dveri. My jsme treba chteli, ze bysme tam nechali alespon ram a vymenili jenom dvere a to taky neslo 🤔 Ale to zalezi asi na vyrobci-kvuli nasim pantum to neslo...
Odpovědět
@mandelova1 gratulujem, ako dlho to trbalo od podpisu zmluvy?
Odpovědět
@tojojot Dobrý den, děkujeme, od podpisu smlouvy necelý rok, asi 11 měsíců🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina jak rovna nule? Ono se uz tak stalo 😄 Nastesti jsme meli predek domu otevreny a i jsme ji premluvili aby otevrela 😄 Ale druhej capart je kluk, takze jako nevim jak tohle resit. Psal jsem od TWI a samozrejme klika zvenku a zamek dodelat nejde. No pecka 😞 Radil teda umel fakt radit u specifikace :/ Pri kazdem zalevani zahrady na nej vzpominam, jak nam nekonecne rozmlouval dva venkovni kohoutky...dnes vim, ze ho poslechnout, tak si drbu palici az do rakve 😄 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina takze klika se zamkem jde do dveri zakomponovat? Jen klika zvenku nelze? Me pan z TWI napsal: Vámi požadované dodělat bohužel nelze. Konstrukce křídel pro zamykání je odlišná – zámek do stávajících křídel nelze vložit. Tak jsem z toho ted jelen.
Odpovědět
@silenoz no klucka so zamkom z vnutra samozrejme ide tak ako som aj ja pisal, len vysroubujes tu sucasnu a vlozis tu so zamkom ktoru kupis a zas zasroubujes
Odpovědět
@silenoz tieto srouby vysroubujes a normalne to vytiahnes von
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz jde to, nahoře na oknech máme normálně vyměněno. Teď nemám ty dlouhý šrouby (40 mm), ale jak je koupím, tak dám i do terasovek zevnitř. Nám se to stalo jednou, ale nebylo to, že by zavřel, ale měli jsme zavřeno a já omylem zabouchla vchodové bez klíčů. Ale shodou náhod jsme měli vytažené žaluzie a vyklopenou ventilacku, takže se mi podařilo mojí drobnou rukou ocurat mechanismus a okno otevřít.
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz přesně jak ti vyfotil @tojojot, vyměnis kus za kus 😉😊
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je super 😉 A tady ten plisek nejak vyndam a bude tam zamek, ok?
Odpovědět
Profilova fotka
Ale stejne me ten zamek v zavreni nepomuze. Budu venku, mala zavre dvere, da kliku dolu a jsem venku zavreny. Leda teda tu klicku s tou pojistkou (jestli zamezuje tomu, aby sla dat klicka dolu). Zamek vlastne nic neresi :/ Ach jo.
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz ten zámek blokuje pohyb kliky. Takže ty máš dveře otevřené, zamknes kliku a bez odemknutí kliky s ní nehnes na jinou polohu. Nebo třeba máš vyklopene okno, zamknes kliku a dítě nemá šanci okno otevřít ani zavřít. Máme tuto https://www.oknodily.cz/kliky-pro-pla...
Odpovědět
Profilova fotka
@silenoz v tvé popisované situaci - odemknes kliku, otevřeš dveře, zamknes kliku, dáš si klíče do kapsy nebo někam, kam děti nedosahnou, a můžeš jít kamkoliv, páč děti nemají šanci klikou hnout, takže dveře budou pořád otevřené nebo když je zabouchnou, tak ty je v pohodě otevřeš zvenčí...
Odpovědět
Profilova fotka
Ti z vás, co instalovali klimu ex post: jak jste to řešili? Máme Largo se zatepleným stropem a dávalo by mi smysl to potrubí vyvést nahoru a vést půdou, na druhou stranu to ale znamená provrtat ten zaizolovaný strop, což je něco, z čeho mi trochu běhá mráz po zádech i bez té klimy 😄
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina dekuji moc, tak to je super 😉 Sem myslel ze s klikou prave hybat lze. Tak vyreseno, parada 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@mandelova1 parádní domeček 😉 Jen jste si neměli dávat parapety k fr. oknám, ale dát tam hliníkový plech jako je u vchodu. Divím se, že to RD stále takto dělá :/
Odpovědět
@silenoz Děkujemee, no to nás popravdě ani nenapadlo, že by tam mohlo být něco jiného než parapety🙂) tak alespoň chvíli vydrží🙂
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?