Take vám volají z RDR kvůli investicím do další výstavby? Už mě to docela točí, protože reklamace neřeší, ale investice to by si skoro sluchátko utrhli ...
Dotaz k eVodníku. Funguje Vám normálně,nebo je někdo taky offline. Vypadl mi cca před týdnem a od té doby offline. Tak jsem ho hodil do továrního nastavení (a nepomohlo) a teď jsem si uvědomil, že se u něj před pár lety měnily nějaké přihlašovací servry, že? Díky za info
@mandelova1 Dobrý den, narazila jsem ve vláknu na fotku vašeho domu od RD Rýmařov. Momentálně uvažujeme nad tím stejným typem Solo 117. Moc by mě zajímala vaše reference, máte třeba klasické nebo atypické schodiště? děkuji moc.
@stanaty Dobrý den, my tedy ještě plně nebydlíme, takže nemůžeme nijak extra posuzovat, ale zatím jsme nadšení🙂 přístup celé party z RD byl také super, vše dodrželi jak měli a byli moc šikovní🙂 schodiště máme dubové, viz foto..
@konvickovi2015 My máme ve 101 dodatečně dodělávanou klimu. Nahoře dvě jednotky v pokojích, čerpadla vyvedená na půdu, trubky přes půdu pak rohem schodiště dolů do technické místnosti a ven přes garáž, za garáží motor. Dole jedna jednotka nad technickou místností, máme otevřené přízemí, bez čerpadla, voda odtéká v technické do odpadu🙂 Montáž dva dny a naprostá spokojenost😉
@pepicekzdrevostavby Ano, právě proto. Vždyť všechno vezme tornádo. Po dřevostavbě stačí jen zamést základovou desku a stavět znovu. U zděného domku je moc práce a nákladů, když statik řekne zbourat. 😄
Nicméně tu konkrétní situaci nezlehčuju. Vůbec bych to zažít nechtěl!
@zvrablik RD nikam nepřeprodává osobní údaje. resp. ta žádost/nabídka na investici je do nějaké dceřiné společnosti RD, která rozjíždí velký developerský projekt. Nicméně jsou, pokud jsem to dobře pochopil, majetkově oddělené od té společnosti, co staví domy. Ale majitel je snad společný. Úplně do detailu jsme to nezkoumal.
Tak to prrr.
RDR dostalo suhlas k spracovaniu a uchovavaniu osobnych udajov. Pokial si nedal explicitny suhlas k tomu, aby tieto udaje mohla vyuzivat dalsia spolocnost, tak RDR porusuje GDPR.
A je uplne jedno, ze je to dcerska spolocnost, alebo ze maju rovnakeho majitela.
@fantomik V podstatě máte pravdu co píšete, ale to je ve stylu USA. Tam mají snad všichni sklepy upravené na tornáda. U nás, kde sklep nemá skoro nikdo a když ano, netuším co by podtlak s lidmi uvnitř udělal. No a pokud zůstanu v dřevostavbě, tak zametou základovou desku i s lidmi.... :/
@pepicekzdrevostavby Já myslím, že kdyby každý měl přemýšlet nad tím coby kdyby, tak nemá nikdo nic🙂 stát se může spousta věcí jak s dřevostavbou,tak se zděným domem nebo jakýmkoliv jiným🙂 to je jako byste si nekoupil auto jen proto, že je možné, že v něm budete mít autonehodu, a to je přece jen o dost pravděpodobnější než tornádo🙂 já myslím, ať si každý pořídí dle svého uvážení, jsme tu všichni dospělí a jistě i schopni posoudit všechna pro a proti🙂)
@konvickovi2015 RD Rymarov pouziva sadrovlaknite desky od firmy Fermacell. Pokud je u Vas pouzita podlahova vpust od firmy Fermacell Powerpanel TE, tak Vam zasilam odkaz jak spravne ma byt tato podlahova vpust instalovana. Mame taky problem s instalaci podlahove vpusti Powerpanell TE v dome. Odkaz na youtube cas 2.58 ukazuje jak ma byt spravne provedena nami objednana podlahova vpust powerpanel TE.
https://www.youtube.com/watch?v=LoyKP...
Podlahova vpust by mela byt taky v technicke mistnosti, kde je napriklad bojler, pracka atd.
Odkazuji na vyhlasku 268/2009 Sb., § 33 (5) a na rozsah dodavek, punk «2 Predpisy a normy».
268/2009 Sb. Vyhláška o technických požadavcích na stavby (zakonyprolidi.cz.)
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2009-268
Pokud by bylo mozne mame zajem o kontakt tykajici se prave spatnych instalaci ve vlkych prostorach domu.
Podlahova vpust Powerpanel TE v nasem dome, neni pouzita ani penetrace ani hydroizolace na podlaze a okolo odpadniho sifonu se rozliva voda, odpad neni tesny.
@fantomik Kde je kapasita v RD Rymarove s.r.o. na vyrobu velkych stavebnich projektu? V dnesni dobe cekaji lide na stavbu rodineho domu vice mesicu. Nyni jsou taky problemy se stavebnimi materialy. Proc je mnoho reklamaci na RD Rymarovske domy, nestaci, nemaji profesionalni pracovniky, chybi vypracovani pracovnich postupu pri instalovani napriklad mokrych casti v dome, nedodrzuji technologicke postupy dodavatelu, nemaji harmonogram praci provadenych v urcitych fazich stavby. Tyto problemy jsou dlouhodobe, vice let a jen se zvysuji a nikdo je neresi. Odkazuji na problemy nespokojenych zakazniku z drivejsich let a do dnes pretrvavaji uplne stejne problemy.
@naoh Dobry den. Ano drevo pracuje, ale neda se neprofesionalni prace a nedodrzovani technologickych postupu svadet na drevo. RD Rymarov dodava stupen jakost maleb 2 (Q 2). Podle informace od RD Rymarov maji byt steny natreny 2x penetraci. Je dulezite dodrzet zrani materialu. Uprava povrchu spociva v zakladnim tmelenim v kombinaci s dodatecnym tmelenim na jemno. Jeli to nutne je treba tmelena mista prebrousit. V nasem dome nepouzili penetraci vubec a tmeleni a brouseni neodpovida kvalite, tak jak je popisovana RD Rymarovem, kvalite Q2. Informace o tom, jak byly provadeny malby a jestli byly dodrzeny technologicke postupy najdete v pracovnim (montaznim deniku). V nasem dome trvala prace maleb jen 3 dny (penetraci neprovedli), jen zrani na nateru penetrace trva minimum 2 dny a pak jeste 2 natery maleb. Kdyz se tyto postupy nedodrzi, tak uz nikdy nebudou malby v poradku a budou praskat, zaklad a savost barvy je spatna. Odkazuji na informaci od RD Rymarova ktere prikladam. Tyto prace nejsou dodrzovany, tim padem neni dodrzena smlouva o dilo a rosah dodavky, kterou RD Rymarov uvadi pri podpisy smlouvy.
Malby v dome. Urcite se nejedna o to, ze jsme si nechali postavit drevostavbu. Neprofesionalita, ignorace stavbyvedouciho a nedodrzeni smlouvy o dilo stavby domu na klic je duvod spatnych maleb.