Diskusi odebírá 120 lidí

RD Rýmařov a zkušenosti s nimi?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky, stavíte někdo s RD Rýmařov? Případně jaké máte zkušenosti atd. atd. :)
Odpovědět
No, toto by som im teda naozaj otrieskal o hlavu.
Odpovědět
@fantomik Dobry den, vy jste byli vyplaveni, my jsme byli vyplaveni a jak tak ctu informace od druhych zakazniku mnoho jich ma problemy prave s vlkymi prostorami v dome. Nepouziti penetrace a hydroizolace, nevysparovani kachliku pod sprchou u nas zpusobilo vyplaveni a to hned po predani domu, kdyz jsme pustili vodu. Tyto spatne provedene prace nebyly znovu opraveny spravne. RD Rymarov nedodrzuji technologicke postupy, podlahovou vpust opravovali pracovnici, kteri si s tim nevedeli rady a i kdyz jsme protestovali a kontaktovali vededni firmy primo pri opravach nic se nezmenilo. Opravy v dome jsou spatne provedeny a na reklamace jsme nedostali odpoved. Resila to i COI od ktere dostali pokutu a taky se nic nezmenilo. Do dnes jsme nedostali odpoved na reklamace od roku 2018. Jedna se o nepouziti penetrace a hydroizolace na stenach v koupelne, spatne provedene nami objednane podlahove vpusti Powerpanel TE. Nasledujici informace stoji v RD Rymarovem vypracovanem a predlozenem rorsahu dodavky:" Rozsah dodavek roku 2017-2018, dum nam byl predan 30.05.2018. 3.3.4. Oplasteni v koupelnach Mokre oblasti v koupelnach (steny na sprchou, vanou, umyvadlem, cela spodni rada s obkladackami a cela plocha podlahy) a WC (cela plocha podlahy) jsou opatrene impregnaci a hydroizolacnim naterem, rohove spoje jsou navic opatreny tesnici paskou". U nas na praci ve vlkych prostorach pracovali pouhe 3 dny. Nebyla pouzita ani penetrace ani hydroizolace, kachlikovali primo na sadrovlaknite desky fermacell. Jen zrani materialu mezi pracemi by trvalo 5-7 dni.
Odpovědět
Takto byl "pevne" osazen odpad pod sprchou na trech rozbitych kachlikach a nevysparovane kachliky pod sprchovym koutem. Podlahova vpust Powerpanel TE neni pevne usazena rychloschnoucim podsypem. Neni chyba v drevostavbach ale v nedodrzovani technologickych postupu. Odkaz na RD Rymarovem spatne instalovanou podlahovou vpust Powerpanel TE, a jak ma byt spravne provedena, vybudovana v prostorach koupelny. To co je zarazejici je, ze se nikdo nesnazi o naprvu, vypracovani spravnych pracovnich postupu a dodrzovani jich. Prace jsou provadeny jak se povede a kdo se najde to provest, casto kde kdo.
Odpovědět
Ahoj, máte někdo přichycenou markýzu na dřevěných nebo jiných sloupcích, které jsou těsně u domu? Protože k domu přichytit nelze. RDR mi ani nechtěli dát výztuhu pro pozdější ukotvení markýzy. Proto bych ráda markýzu ukotvila do sloupků. Jen nemůžu na netu najít žádnou fotku z takové realizace. Díky
Odpovědět
Řešil někdo dodatečnou montáž klimatizace, jak je to s prostupem stěnou, privodem energie, uchycením venkovní jednotky (má stěnu, dolu)? Popř. pokud by měl někdo fotky z realizace? Chtěli jsme udělat přípravu po RDR v rámci specifikace, ale byl to problém, 😉) Děkuji.
Odpovědět
Rýmařov už ani nedává výztuhy pro upevnění markýzy ani nedělá přípravu na klimu? Jsem zvědav kam se firma posune následujích 10let 😄
Odpovědět
Klasika. Co není při předávce vidět, to prostě zprasí 😞
Odpovědět
@kjf Toto je klasická ukázka práce RDR. My to měli pod sprchačem úplně stejně. Nějaká hydroizolace? To oni vůbec neřeší...
Odpovědět
@zvrablik Mě také volali, abych u nich investoval. Tak jsem se jim vysmál. Řekl jsem, že investovat do firmy, která tak nekvalitně pracuje je šílenost. Až opadne stavební boom, tak zkrachují. Já už bych od nich nechtěl ani kůlnu.
Odpovědět
@silenoz Také se v Nova101 v létě smažíme. Občas uvnitř i 29,5 °C. Vedle sousedi v cihle 23. Tahle stavba byl prostě životní omyl.
Odpovědět
Dobry den. Jedna se o instalace mokrych prostor v dome, nedodrzeni technologickych postupu. Meli jsme podtopenou podlahu v koupelne hned prvni den po nastehovani. RD Rymarov nekomunikuje ohledne oprav, nedpovida na reklamace. Zvazujeme podat zalobu a byli jsme v kontaktu se stavebnim uradem, ktery nam doporucil, abych jsme podali hromadnou zalobu, jestli je nas vice. Odkazujeme na informace ktere jseme si precetli a vidime, ze je mnoho zakazniku, kteri resi stejne a podobne problemy.
Odpovědět
@adaste Fakt 29? My máme v Largo 85 + 2M max. 25 stupňů a to už je pařák, většinou ale 23,5 🤔 Hodně větráme přes noc a to právě pomáhá... Ale, je pravda, že nemáme místnosti v patře, tam je teplota určitě vyšší.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, dávali jste dodatečně tento plastový pas proti ptákům pod tašky? Sundat okap a chytit vruty? Ptáky mám rada, ale ať si bydlí ve vlastním, nechci střechu jako emental 😠 Máme několik vrabcaku, tak až vylitaji, chci zandat.
Odpovědět
@hans21 Dobry den, mame tepelne cerpadlo vzduch-vzduch od IVT. Tedy i hreje i chladi. Vnitrni jednotku mame umistnenou na jednom miste, aby vzduch dosahl do celeho prizemi. Doporucuji, aby jste kontaktovali firmu, ktera tepelne cerpadla instaluje a oni Vam poradi a informuji Vas. Instalace byva v cene nabidky, tedy prostup a ostatni pozadavky na zapojeni Vam sdeli pri objednavce konkretniho cerpadla. https://eurosystemy.cz/akcni-nabidky/... Naklady na tepelne cerpadlo vzduch-vzduch s instalaci byly u nas 80 000,-. Minimalne trojnasobne usetreni elektrickeho proudu pokud bude tepelne cerpadlo v zime pouzivane i na vyhrivani domu.
Odpovědět
@adaste Jak jste dopadl se sprchovym koutem bez hydroizolace? Skryte chyby se muzou reklamovat az do 5 let, pokud Vam RD Rymarov odpovi na reklamaci.
Odpovědět
@kjf Zjistil jsem to, když jsme dům měli právě 5 let 😞 Takže jsem se tiše smířil s další z mnoha vad. Brzy plánujeme výměnu sprchoveho koutu, tak to holt opravím na své náklady.
Odpovědět
Profilova fotka
@adaste 29,5C? To jsme snad asi jeste nemeli. Ale v patre dostat teplotu na rozumnou teplotu je nemozne. Ted jsem objednal predokenni rolety CityScreen skoro na cely dum za 50.000,-!!! Tak jsem zvedav, zda to trochu pomuze. Pristi rok, chceme pred nejdelsi stranu domu dat pnout vino (ne na stenu domu). Pred spanim, kdyz jsou ted nizke teploty, otevru dve okna v loznici a je tam i celkem zima. Zavru okna a jdu spat, ale v noci se probudim a je mi vedro...proste clovek tu mistnost neskutecne vytopi. A dnes vim, ze clanky o tom, jak je drevostavba daleko lepsi v lete nez zdeny byla neskutecna PR masaz a klamani zakazniku 😞 A popravde mi bydleni v lete neprijde ani zdrave pro cloveka, jelikoz se jedna o neskutecne vykyvy teplot v dome. Nase holcicka ma v pokojiku pres noc, kdyz jsou horka i 28 C !!! 😞
Odpovědět
@silenoz Naprosto souhlasím. Já postupem času zjistil, že více věcí, kterými RDR masíruje zákazníky byla blamáž. Ale ta tepelná nepohoda v domě je za mě asi to nejhorší.
Odpovědět
Profilova fotka
@nufinka88 tendle plast by tam mel byt automaticky...
Odpovědět
@matever Dobry den, skryte chyby muzete reklamovat do 5 let. My jsme meli problemy s podtopenou koupelnou a podobne problemy ma vetsina zakazniku RD Rymarova, nedodrzuji technologicke postupy a stavi mlesnivejici domy. Cela koupelna musi byt vykachlikovana bez ohledu na to jestli mate vanu, nebo sprchovy kout. Na podlaze musi byt provedena penetrace (fermacell penetrace ma modrou barvu) a hydroizolace (ma oranzovou barvu). RD Rymarov stavi domy ze dreva a uvnitr domu je pouzity fermacell sadrovaknite desky, ne tedy malta a beton. Podivejte se do stavbevniho, montazniho deniku, jestli tyto prace byly provedeny, pokud ne tak neni dodrzena Smlouva o dilo. RD Rymarovem s.r.o. vypracovan rozsah dodavky domu na klic, punk 3.3.4. Oplasteni v koupelnach. Mokre oblasti v koupelnach (steny za sprchou, vanou, umyvadlem, cela spodni rada s obkladackami a cela plocha podlahy) a WC (cela plocha podlahy) jsou opatrene impregnaci a hydroizolacnim naterem rohove spoje jsou navic opatreny tesnici paskou.
Odpovědět
Profilova fotka
Rád bych dal na okna předokenní rolety CityScreen. Mohu odříznout ten bílý plastík a zamáznout to univerzálním či sanitárním silikonem? Takto by byl kaslík zbytečně o cca 5 mm níže kvůli tomu plastíku. Díky moc.
Odpovědět
Spatne RD Rymarovem provedena podlahova vpust Powerpanel TE. Odkaz na firmu Fermacell penvne usazeni odpadu rychloschnoucim podsypem. Odkaz na pracovni postup pri dodrzovani technologickych postupu. Youtube ukazuje jak ma byt pouzita penetrace a hydroizolace ve vlkych prostorach domu. Odkaz na youtube cas 2.58 ukazuje, jak ma byt spravne provedena podlahova vpust powerpanel TE. https://www.youtube.com/watch?v=LoyKP...
Odpovědět
@kjf tak skutečnost, že RDR nedodržuje fermacell postupy je dlouho známá a netýká se jen vpusti
Odpovědět
@silenoz "Zavru okna a jdu spat, ale v noci se probudim a je mi vedro...proste clovek tu mistnost neskutecne vytopi" A představte si že dokonce existují zastánci domů s nízkou (v podstatě žádnou) tepelnou setrvačností.
Odpovědět
@angus88 Ne, netyka se jen vpusti. Ale spatne provedena vpust muze zase jen zpusobit hnilobu na podlaze i na stenach v cele koupelne. Veskere steny a podlahy maji byt penetrovany. Spatne a praskajici malby jsou dusledkem nepouziti penetrace a pred tim pripravne prace brouseni a zacistovani sten. Urcite neni dodana kvalita Q2 jak RD Rymarov uvadi v rozsahu dodavky. Pokud nejsou malby provadene na pripraveny povrch, tak jiz nikdy nebudou hezke a budou praskat, muzete natirat, pretirat nikdy to nebude hezke. Fermacell, sadrovlaknita deska ma schopnost nasat vhkost, Penetrace nepusti vlhkost barvy vsaktnou do sadrovlaknite desky. Ve vlhkych prostorach ma mimo penetrace byt provedena hydroizolace. Vsechny odpady nejsou pevne usazene, tim padem se v drevostavbe, ktera se usazuje uvolni a podmaci se a hniji lidem steny, podlahy v koupelnach. V technicke mistnosti s bojlerem a prackou se podle vyhlasky 268/2009 ve vsech domech ma projektovat podlahova vpust, to RD Rymarov taky nedela. Vlastne Smlouva o dilo, k tomu RD Rymarovem prilozeny rozsah dodavek a reklamacni rad je jen podvod. Zakaznik nedostane co si objednal, na reklamace RD Rymarov neodpovida. Na prace v dome a na opravy prijedou pracovnici, kteri nejsou proskoleni na prace a nevi si s nima rady. Opravy jsou provadeny spatne a tim je vlastne jiz poskozovan majekt zakazniku.
Odpovědět
@zmrz_lina Sousedům se 2 leté dítě doma právě skrze podobné francouzské okno doma zavřelo. Pak měli co dělat, aby ho navedli ať otevře hlavní dveře, což naštěstí zvládlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@skunkos toto jsem resil a nakonec nasel i reseni 😉 Koupit zamek, ve kterem mohou byt klice z obou stran 😉 Jeden nahradni klic si schovam mimo dum a kdyz se dite uvnitr zamkne, bez problemu se dostanu vchodovkami dovnitr.
Odpovědět
@angus88 A proc s tim tedy nikdo nic nedela? Doporucoval nam stavebni utad, abychom podali hromadnou zalobu. Hnilobne koupelny a domy maji zakaznici RD Rymarova jiz od roku 2017 jestli ne drive a nevypada to, ze by RD Rymarov na zaklade opakovanych reklamaci neco chtel resit. Jedine co dela je, ze neodpovida na reklamace a neresi je. Hniloba skodi zdravi a domy stavi casto mladi lide s detma.
Odpovědět
@kjf já mám dům z konce roku 2016, stavěla nás firma RDMONT a věřím, že ačkoliv jsem na sebe naštvaný, tak na tom nejsem tak šatně, jako někteřé majitelé nyní... RDR jde kvalitou vlastní výstavby dolů, nechápu, že to někdo v dnešní době riskne. Sám jsem na domě spoustu věcí již upravoval a další mě čekají (komplet nové podlahy v přízemí). Já osobně už na RDR nemám vůbec chuť, nic s nimi řešit nehodlám. Jediné co dělám je, že všem známým tuto firmu rozmlouvám
Odpovědět
@kjf Máte naprostou pravdu. Já po mých zkušenostech s RDR od nich odrazuji jak můžu. Dům od nich je nejhorší investice mého života.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?