Odpověď na příspěvek od pafipaf2:
Zdravim, je tu někdo, kdo řešil zatekani komínu? … @pafipaf2 Vitejte v klubu RD Rymarov - starost na cely zivot :DOdpověď na příspěvek od pepicekzdrevostavby:
@pafipaf2 Vitejte v klubu RD Rymarov - starost na… @pepicekzdrevostavby to děkuji. My jsme jinak spokojeni. Měli jsme dobrou partu a tak reklmace byli jen na nějaké drobotiny. Ale když tohle je průser. Když teče do baraku. Navíc teď pochybuju o tom zda je to zabezpečené natolik abychom mohli topit s klidem.Odpověď na příspěvek od pafipaf2:
@pepicekzdrevostavby to děkuji. My jsme jinak spo… @pafipaf2 A kam všude se voda dostane? :-( Party mají většinou dobré, problémy nastanou většinou později. Někdo je objeví, jiný zase ne - aspoň má lehčí spaní :DOdpověď na příspěvek od pafipaf2:
Zdravim, je tu někdo, kdo řešil zatekani komínu? … @pafipaf2 resil bych proc tam vubec jsou ty pukliny...Odpověď na příspěvek od jindisek:
Zdravím všechny. Mám možnost pořídit si 10 let st… @jindisek nevím, zda vám to pomůže, ale rodiče mají od rd Rýmařov okal již 33 let. A pomalu dělají opravy všeho po 30 letech a postupně. Ale potřeba opravy je u všech domů po 30 letech, jedno zda zděný či dřevěný. Výměna topení, kotle, částečně trubek k vodě a hlavně oken, dveří a přidané zateplení. Nové podlahy, kuchyně a koupelny. Například střecha je pořád ok. Ale i na tak starý dům je vše ok a spíše jde o normální opotřebení a vnější opravy než něco zásadního.Odpověď na příspěvek od m2s:
Ahoj vespolek. Ve středu 8.11. by nám měli z RDR … @m2s Ahoj! Tak to se vůbec neděste. Nám chumelilo, pršelo jak z konve (začátek prosince). Potom vysoušeli pilinami a několika vysoušeči. Děsil jsem se celou dobu stavby. Ale nakonec v pohoddě. Tedy co se týká tohoto "děsu". 😁Odpověď na příspěvek od fantomik:
@m2s Ahoj! Tak to se vůbec neděste. Nám chumelilo… @fantomik Než to bude hotové, tak asi budeme pořád ve stresu a nervózní! 😅Odpověď na příspěvek od jindisek:
Zdravím všechny. Mám možnost pořídit si 10 let st… @jindisek Myslím, že bych byl opatrný. Pokud má mít dům během 10 let už třetího majitele, je možné, že je tam vážný skrytý problém. Nevěřím tomu, že někdo prodává dům kvůli tomu, aby nemusel dojíždět do vedlejší vesnice... Domu od RDR bych se moc nebál, vše se dá opravit. Jde jen o to, zda není vážně poškozená konstrukce třeba dlouhodobým zatékáním, vytopením, špatnými základy atd.Odpověď na příspěvek od m2s:
Ahoj vespolek. Ve středu 8.11. by nám měli z RDR … @m2s u nas taky nekolik dni prselo, bala jsem se, ale je to v pohode😀Odpověď na příspěvek od katka154:
@m2s u nas taky nekolik dni prselo, bala jsem se,… @katka154 no, zatím tu prší každý den. Celý víkend jsme chystali podloží pro jeřáb a teď ještě máme trochu vítr z eektriky. Tak snad zítra budeme mít kontakt na stavbyvedoucího, anychom si mohli ujasnit ještě některé věci.Odpověď na příspěvek od m2s:
@katka154 no, zatím tu prší každý den. Celý víken… @m2s O podloží mě ani nemluv! Takovýho kamení jsme nechali navozit!!! A pak stejně jeřáb měli na silnici. Ale těch problémů potom s tím kamením, abychom ho dostali ze zahrady pryč!😁Odpověď na příspěvek od fantomik:
@m2s O podloží mě ani nemluv! Takovýho kamení jsm… @fantomik Tak den druhý za námi a zatím nespadla zaplať pánnůh ani kapka! 🙏🏼 Ale na druhou stranu jsme to nachystali taky docela zbytečně. 😅 Nu což - tak to pak holt shrabeme zase na hromadu a použijeme při "výrobě" terasy nebo garážového stání. 😎👍🏻Odpověď na příspěvek od jindisek:
Zdravím všechny. Mám možnost pořídit si 10 let st… @jindisek Pokud po přečtení této diskuze a přihlédnutí k tomu, že byste byla již 3. majitel za 10 let, tak Vám asi nebude rady :/ Pokud chcete domek, kupte si zděnný a máte o 80% starostí méně. Osobně bych si dřevostavbu nikdy nekoupil, jelikož nevím co je tam za časovanou bombu. Vemte si jen, že koupíte vytopený dům. Dodnes netuším, jak firmy řeší podlahy v přízemí, kde je modrá fólie. Pochybuji, že ji ve všech místností vyndavají, to by byl ekonomický masakr. Pod ní musí být zákonitě voda z vytopeného domu + v obvodových stěnách co se dotýkají základové desky.Odpověď na příspěvek od jindisek:
Zdravím všechny. Mám možnost pořídit si 10 let st… @jindisek I já bych byl opatrný. Dokážete si představit, že někdo postaví dům - dá si s tím fakt hodně práce, pak ještě začně zušlechťovat okolí - a pak se za pár let přestěhuje o jedno město vedle (v době rekordní inflace!) jen proto, aby ušetřil deset minut dojíždění? Nerad bych, aby to působilo, že za každým rohem vidím konspiraci, ale tohle smrdí. V domě od RDR bydlíme necelých pět let a jsme spokojení. Když jsem potřeboval někde něco dodělat (na opravy je to zatím nové 🙂), tak jsem s tím neměl problém - a to jsem letos dodělával centralizovanou rekuperaci (i když to tak na první pohled nevypadá, tak je nutná!), a to je složitý zásah. Jak tu ale už padlo, záleží na tom, jak důkladná je ta banda, co to staví. My měli štěstí a s domem jsme spokojení.Odpověď na příspěvek od konvickovi2015:
@jindisek I já bych byl opatrný. Dokážete si před… @konvickovi2015 muzu se zeptat do jakeho domu jste porizoval centralni rekuperaci? Chci do kubis 631 a zatim di lamu hlavu s rozvody, aby nebyly moc videt. Kdo vam to montoval prosim?Odpověď na příspěvek od suchyra:
Zdravím vespolek, plánujeme bungalov a chtěl by… @suchyra dobry den, mam kubis 631 a topim pouze klimatizaci multisplit se 4 jednotkami. Jinak mame primotopy, kterymi topime jen v koupelne. Za me neskutecny komfort, pocitove je tu tepleji, i kdyz je tu o 1C mene nez s primotopy. Kdyz primotopy na 1h denniho proudu vypnuly, hned mi byla zima. S klimou ne. Bezi jen 06-22h kvuli hluku, takze to k ranu je dost vychladle, ale vy to mate v projektu schvalene jako TC a asi nemate debilni sousedy jako my. Mame 5kwp elektrarnu na garazi, pracuji na HO, jsme jen 2 a mame elektromobil. Planujeme pridat jeste 2,5kwp na zapad, protoze elektro prijede az odpoledne a to uz nam na jizni panely nesviti. Mame offgrid s bateriemi bez dotaci, jsme totiz elektrikari. Mozna pro 4clennou rodinu je 10kwp ok, sle k zamysleni je zda ongrid, 3faz, symetricky, vlastni spotreba atd. Jestli to bude victron, pylontech, tak dostanete to nejlepsi. Vynechala bych podlahovku, protoze ji v 99% nezapnete, a zaluzie asi taky nebudete potrebovat, protoze klima to vychladi ihned i bez nich. A skoro nic to nezere.Odpověď na příspěvek od mariacek:
Nemáte někdo u domu RD Rýmařov pergolu kotvenou d… @mariacek mame jen zavetrovanou, tzn ma 6 nohou a je samonosna. Pak je to ok.Odpověď na příspěvek od mysanekmysa:
@konvickovi2015 muzu se zeptat do jakeho domu jst… @mysanekmysa Jasné. Bylo to Largo 129. Tam je oproti Kubisu jasná výhoda v tom, že nad celým domem je půda - takže jsme vyjeli potrubím z technické na půdu, tam to rozvedli a svedli do jednotlivých místností. Hádám, že v patrovém Kubisu to bude složitější.Odpověď na příspěvek od jindisek:
Zdravím všechny. Mám možnost pořídit si 10 let st… @jindisek Obezřetnost je jistě na místě. Podle mě lhostejno jestli jde o dřevostavbu nebo zděný dům. Stálí členové fóra si vzpomenou, že i já jsem byl nadšeným majitelem 101čky, bohužel jsem ten případ kdy po kompletním dokončení všech úprav i okolí domu jsem byl nucen dům prodat po cca 7 letech spokojeného užívání a velmi nerad. Na co se zeptat a zaměřit? Dům má, jak píšete, 10 let - relativně novostavba. Určitě by k němu měla být projektová dokumentace od RDR včetně konečné specifikace, kde jsou jasně třeba specifikovány obklady, dlažby druh a design podlahových krytin. Pokud by třeba někde něco nesedělo a bylo vyměněno - možný problém s vlhkostí. Pokud se tam nedalo to úplně samé. Máte li možnost pujčte si termokameru a natočte si celý dům a zkontrolujte úniky tepla. To samé se dá zjistit ohledně vlkosti. Pokud tomu nerozumíte nebo si nejste jistí najměte si nějakého experta na stavby- posouzení stavu před koupí. Ta investice se vyplatí. Při prodeji našeho domu jsem novým majitelům předal veškerou dokumentaci od RDR, včetně všech záručních listů na veškeré vybavení, kompletní fotodokumentaci stavby den po dni, fotodokumentaci všech ostatních úprav, snímky z termokamery včetně okolních domů pro srovnání, tabulky spotřeb energií měsíc po měsíci za celých 7 let, kupující si pozval onoho experta - neměl jsem námitek - který prolezl dům skrz naskrz. Co řekl kupujícím nevím , ale dům bez jakýchkoli protestů a připomínek koupili za požadovanou cenu. Jinak zaleží jak na vás bude dům působit tak jaksi "osobně". Každý to vnímáme jinak 😀 myslím tím teplo/chlad, špína/čistota, nepořádek/pořádek, vůně/zápach, zvuky či pazvuky/ ticho atd. Hodně štěstí 👍️Odpověď na příspěvek od m2s:
Po dlouhé době jdu opět s dotazem. Možná hloupým … @m2s Já jsem to nechával takhle, jak to RDR předalo. Dojel jsem ke dveřím dlažbou a hotovo. Ono mě ani moc variant, co na ten nerez plech přichytit, nenapadlo. Je to jen pár mm, takže tam žádný práh nedáte ... a něco na to lepit se mi úplně nechtělo. Máme domek přes 6 let, je ten práh sice poškrábaný, ale není to tak špatné jak jsem to očekával ...Odpověď na příspěvek od m2s:
Po dlouhé době jdu opět s dotazem. Možná hloupým … @m2s jen bacha, brutálně pouští barvu. Když mi na něm sedí fena (žlutý labrador), tak má úplně celou prdel stříbrnou.🤦🏻♀️ Absolutně nechápeme nikdo, jak je to možné.Odpověď na příspěvek od sargic:
@m2s Já jsem to nechával takhle, jak to RDR předa… @sargic 🤔 to je vlastně pravda - když to dojedeme dlažbou se schodama, tak by to mohlo být ok. A případně přikrýt rohožkou. Je pravda, že ten prostor je fakt úzký a lepit by se mi taky na to nic nechtělo. 👍🏻 Díky za uklidnění. 😉Odpověď na příspěvek od zmrz_lina:
@m2s jen bacha, brutálně pouští barvu. Když mi na… @zmrz_lina 🤣🤣🤣 tak to mě pobavilo!! Z toho vyplývá: nechat být jak to je od RDR a koupit si stříbrného nebo šedého hafana. 👍🏻😎