@vorelmato No, já to napsal víceméně jako varování těm, kteří si myslí, že postaví za trojku. Sám jsem byl varován, že mé odhady konečné ceny jsou nereálné :-) Připravte se, stavba bude dražší a sežere více času než si v začátku myslíte..... ale nakonec to dáte. Někde ty peníze vyškrábete ;-).
Jeste k tem pilam, musim pochvalit svou pilu :-| oleomac 962, ma za sebou par desitek pokacenych stromu, dva krat dokonce sel strom naprudko pres pilu, skripnuti listu ani nepocitam a stale jede, je ale pravda, ze patri mezi ty tezsi pily, na zahradu a tam kde je zasuvka, tak urcite elektrika bez smradu. Pred mesicem jsem koupil za 999 kc neznackovou Hecht a zpracoval 10 metru dreva bez jedine vytky - mile prekvapeni, ale uvidime za 5 let x-)
hahaha,,,,, klub blb 5 a více a nedokončeno a téměř všechno svépomoci,,, je třeba se zamyslet, co jsme dělali špatně,,, na jednu věc jsem přišla :))) máme to malinko větší :)))) a tak šetřím na uklizečku, ale to má čas, protože než to někdo dokončí :)))
krásný víkend všem,,,
@vorelmato Tak to buď klidný, možná bych mohl dělat přesedu, když jsem si spočítal, kolik jsem do toho nasypal oproti původnímu rozpočtu :-D. A to jsem uzavřel deník dnem nastěhování a od té doby se protočilo dodělávkama pěkných pár litrů, ale co , je to oběživo a spí se na tom dost blbě :-D
@geodett@kasha@pekbit
Tak ne že bych se nechtěla do klubu přidat, ale 10 let je 10 let ve stavebnictví znát ;-). Takže ta celková suma, za kterou jsme za vše , od první úvahy , že z té naší pidi zahrádky jednou bude parcela se srubem,postavili, prostě nejde se současnou dobou porovnat.
Hypotéku jsme naštěstí měli jen 0,5 mil na 5 let, zbytek šel z našetřeného a z výplat. A ušetřilo se nejvíce, že manžel na dva roky prostě stavěl. My jsme +- rozpočet dodrželi. Teď už jsme ve fázi, kdy jsme už líní něco budovat. Jako láká nás pořádná zahradní kuchyň se saunou...ale prostě, už se nějak nechce. Celý týden v práci a tak pak víkend radši dáme kolo, akci..Jo a vlastně..pořád říkáme, že dáme štípané kostky před barák místo štěrku,ale opět...nechce se. Nějak jsme dobudovali nebo co ;-)
@kasha Jo Kashi, to si říkám....jé , ještě že jsme nestavěli krávu velkou (a že první myšlenky byly, ale kvůli financím a místu jsem se dali do toho, co máme). Že tohle je přesně , co dokážu poklidit, ohlídat, protože mít něco většího, se svou povahou jsem zralá na antidepresiva:-) Takhle si vše stihnu poklidit,i technické místnosti, garáž, zahrádku udržovat a nejet na doraz.
Taky se hlasim do klubu :-)
Ted uz delam temer vse sam ale ten matros proste stoji...
Je fakt ze kdybych na zacatku vedel kolik bude konecna suma tak bych do toho nesel...
Ale nejak se to prubezne financuje a zatim nejak prezivame. Hypo teda mame na mistni pomery astronomickou :(
ahoj srubaři,
tak jsem zase nakoukla co se tady děje...á dobrá diskuze. Tedy my jsme taky v klubu , kdy nám nějak ten rozpočet nevyšel. Kdyby nám někdo na začátku řekl sumu, za kterou celý srub postavíme, určitě bych nevěřila a do krve se hádala, že to teda tak nebude. ]-(
Když se postaví hrubá stavba, tak ještě to stále vypadá nadějně, ale pak ty dodělávky... ]-( ty to vyšroubovali pěkně nahoru. S manželem nejsme zastánci úvěrů.Úvěr to je jak vězení. Kdyby jsme na to neměli, asi by jsme do toho nikdy nešli a hledali jinou schůdnější variantu bydlení. Nakonec zjistíte, že stejně nejdražší je Vám zdraví, rodina a svoboda a to hlavně finanční svoboda :-) a pro mě osobně ještě svoboda cestování...
Ahojte, hlásím se po delší době a taky se hlásím do klubu a to jsme ve fázi hrubé stavby - MIMOCHODEM, ZÍTRA JE TEN VELKÝ DEN, KDY POJEDE SROUBEČEK NA NÁŠ POZEMEK A ZA 14 DNŮ UŽ TAM BUDE STÁÁÁT, MY SE TÁÁÁK TĚŠÍMÉÉ. No nicméně jsme si jen zruba spočítali dodělávky a bez pozemku už teď víme, že za 4m to nedostavíme do všech detailů. Za 4,3-4,5 už ano. A to jsem tady kdysi rozvířila debatu, že se chceme vejít do 3 a vy zkušení jste mi psali, že neééé. A fakt néé :-). Tak stavbám zdar, stavění zvláště a já sem hodím za pár dnů fotečky, jak nám to roste :-) Krásný večer všem
Je to smutné, hrozně moc..ale ten ohořelý srub..prostě je to celé smutné...(dá se to vidět i bez zvuku, nechci sem tahat politiku, kdo chce smutek na entou, pustí si i zvuk.. :-| )
https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/t...
@morana128 :( smutné, ale smutnější je, že za to mohou lidé co tyhle šmejdy volili - tím že nevolili něco jiného.. a hlavně tím, že kupují výrobky (průmyslové potraviny, pochutiny, apod) které nejsou k ničemu dobré, jen podporují toto zlo.. vždy je na výběr, a právě lidé co bydlí přírodněji, tak i jedí přírodněji a kupují od farmářů, pěstují si zeleninu a to průmyslově vyrobené nepodporují..(a nebo alespon co nejméně)
Dnes je prý mezinárodní den smutku a tomu odpovídá i můj dnešní obrázek, jak to tu na jihu vypadá ;-( ;-( :-( :-p :-p přesně před měsícem jsem si seděla v plavkách na terase 8-) No je to nějak opačně...