Diskusi odebírá 59 lidí

Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@ammma vypadá to jako smrk kombinovaný s modřínem nebo borem. To by vypadalo velice pěkně. Bílá barva se mně na dřevu nelíbí. Vypadá to uměle, nepřirozeně. Nekdo to dává na palubky. Na deskách jsem to zatim neviděl, ale myslim, ze dojem by byl podobný...
Odpovědět
Profilova fotka
Zjistil jsem, ze je nemožné napojit parotesnou pásku u nadkrokevní izolace a stěny podkroví v místě, kde krov prochází do konstrukce stěny. Nad krovem je palubka a až na ní je Parotes. Z toho důvodu se nemam na co napojit. Tudíž v prostoru mezi krovem a palubkou bude zřejmě interierova vlhkost pronikat do skladby stěny. Jak jste tato místa vyřešili? V době, kdy jsme dělali střechu, mne to nedošlo a i kdyby, nevěděl jsem přesně, kde se budu napojovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 parotes je nad celou strechou takze z podrovi by tam nic lezt nemelo, na pricky jsem parotes nedaval jen na stity a bocni steny
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 mrkni na foto c 47 v albu srub na pozemku. Kdyz tak popisu....
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett no jasné, řeč je o boční stěně. Problem nastává v místě mezi krovy, kde parotěs musím ukončit u krovu. Nad krovem totiž mam pouze Palubky' a parotěs až na nich, takže nad krovem je mezi palubkou a krovem určitě škvíra. Celkem problém...
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson chápu to správně, ze jste parotěs ze střechy přetáhli do interiéru na boční stěnu?
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett a jak si nalepil parotěs mezi krovy, konkrétně v rohu? Ukončil si ho z boční strany krovu? Pokud ano, máš to jak my, takže nechráněné místo bude nad krovem
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.cz/blog/misa2... Jinak bavím se o úniku vlhkosti do boční stěny, ne do strechy. Mrkněte na tu fotku. Nemam to ještě dolepené k palubkám, ale už teď je mi jasné, ze nad krov nic nenalepim. Ze spodní strany krovu to neni problem, ale nad krovem to místo už neni, takže zde bude parotěs přerušen a to rovnou 20x
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 jj proste z boku na krov a konec, viz foto (lepsi nemam) http://beruna.cz/misc/srub/parotes.jpg do vaty do stitu to nepoleze tam je to zadelany a kdyz si ta vlhkost vyleze nad krov tak at si to uzije nad zaklopem je dalsi parotes a nad nim nadkrokevka
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett no jasné, štít neni problém, ale ta stěna. Tam nam ta vlhkost skrz krov asi do vaty poleze...
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett ty už nad tou vaznicí z kulatiny nemáš mezi krovy vatu?
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 toho bych se nebal, nez to proleze ten krov tak bude po vlhkosti
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tomas80 ne ja jim mam priznanou do interieru, ale uz bych to znova nedelal, kdyz hodne fouka porad mne kolem ni profukuje, hrozne blbe se to tam zadelava
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett no jo, ja jsem to tak chtěl taky tak řešit, ale neměl bych tam mezi střechou a vaznicí vůbec žádnou vatu, takže nic jiného mne nezbylo
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 tak na strese mas nadkrokevku, takze tam vatu nepotrebujes
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett jasné, ale zbyl by tam trojúhelník, který by izoloval pouze v místě střetu střechy a vaznice-1mm???!!! Tak to nemůžeš mít udělané... strašně by se ti to ochlazovalo
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 na te osb budes mit jeste predstenu? jestli jo tak ten spoj osb/palubka normalne prelep paskou a to staci. rostle drevo ma pomerne vysoky difuzni odpor, takze tam temer nic neprojde. Ja mel parotes ukonceny na pozednici, krokve byly zariznute do ni. Izolace byla tedy vycpana v prostoru pod vaznici, nasledne uzavrena fermacelem a na nem parobrzda isocel oko natur. ten klinek nad vaznici k zaklopu jsme vyplnili jen vatou bez jakehokoliv dalsiho parotesu, riziko kondenzace tam bylo minimalni.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 nerikam ze je to tam z hlediska izolace idealni, ale pokud neni velkej vitr tak to celkem jde, i pri tech -15 co bylo pulku ledna to slo z venku je to zadelany takto http://www.modrastrecha.cz/blog/geode... zevnitr to vypada takto http://www.modrastrecha.cz/blog/geode... a s vatou a finalnim zakrytem http://www.modrastrecha.cz/blog/geode... a pokus o schema zde :) http://beruna.cz/misc/srub/nadkrokevk...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 pouze napojili jsme dalsi izolaci nad pozednici, musi se to ale delat s palubkama, tak aby to pohledove nevadilo. Puvodni folie membran 100 2s na palubkach pokracuje zvenku. Z fotek vidim, ze uz mas jak palubky tak osb zadelane, neni to zadny prusvih a muzes resit jak pise jumpmans, nebo pokud na osb jeste neco prijde tak fčíl.
Odpovědět
Profilova fotka
blbě se to vysvětluje. viz. nákres
Odpovědět
@tomas80 tak pokud mas obavy ze by sla vlhkost do izolace tak bych v interieru zaklopil vatu parotesem a na ni drevovlaknitou desku ktera bude vyrovnavat vlhkost.
Odpovědět
Profilova fotka
@ammma samozřejmě mas pravdu, ale těch několik Cm nad každým krovem neutesníš, protoze na to neni prostor. Je na něm zvrchu palubka, takže ti tou škvirou vznikne "profuk"
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 nestavis pasiv ono si to drevo s tim poradi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @tomas80 presne tak, nehrotil bych to.. .vlhkost pujde nejkratsi cestou ven a jak jsem koukal na fotky, tak tam toho projde docela minimum..... Mas pozednici na celou sirku izolace nebo vice? kdyz prelepis paskou ten spoj osb/palubka a okolo tramu, tak pres to drevo ti tam projde velmi malo. Predpokladam ze parotes nad palubkama je na nich polozeny a pritazeny PIR izolaci, je to tak? pokud ano, tak to tam moc jak projit nema...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 @geodett @jumpmans souhlas, zbytecna starost. Kdyz jsem videl pokryvace jak festovne a nadoraz provrtavaji late, panel,palubku az do krovu, tak zrovna v tomto miste nemam obavu.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi mate pravdu. Pokud by to dělalo bordel, vím, jak to do budoucna řešit-navrtat krov ve styku s palubkou a prasknout tam parotesny tmel a dolepit se na neho. Právě jsem dořešil cenu kamen. Jenom kachlí tam mame za 80 tácu-čekal jsem polovinu při naši velikosti kamen :-D . Vložka 70, tahy 30, prace + další matroš a čerpadlo je na svete :-) kdyby se to drevo alespoň samo narezalo a a mělo nožičky. Jenomže nedejte to tam!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 s kachlakama si soucasne porizujes i wood fitness! :-D A nejhorsi na tom je, ze moc clenu tam nebude. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi no krásná zahrádečka, krásná!! a Sonik netuším kde je, úplně se odmlčela,,, :)
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson do budoucna mam přihlášku pro 2 další členy. Blbé je, ze teď by velmi rádi vstoupili, ale vzhledem k věku (2 a 4 roky) je jejich členství irelevantní. Slyšel jsem, ze za deset let, kdy se budou moci stát plnohodnotnými členy, o tyto věci zas mít zájem nebudou, ale kdo nepracuje, ať nejí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 tak to jsme na tom uplne stejne :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?