Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
Tvl, máme zkolaudovano a nic takového jsme neřešili, tož už asi ani nebudem, akorát jestli budu chtít zlegalizovat tu stříšku nad autem, asi se nevyhnu kontaktu ... @tomas80 mám pocit, že za odliv diskutujících může ten nový image, alespoň já si na to nemůžu zvyknout. Btw, už ti říkal Staňa o těch odkorech? Vezmeš to, nebo mám shánět někoho jiného?
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato ja bych byl v klidu, nejaky strisky na auto si nikdo nevsimne 😎 ja jsem s novym vzhledem v pohode
Odpovědět
@tonikkl Ahojky, také s přítelem bychom chtěli si nechat postavit srub a sruby Pacák nás zaujali. Chtěla bych se optat, zda jste nakonec s nimi postavili a jaké máte na ně názor? Předem děkuji za odpověď. Katka
Odpovědět
@kanavi Mohu se optat, která firma Vám srub stavěla? Jak jste se stavbou po těch letech spokojen? Předem díky moc. Katka
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett tak to jsem v klidu 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@darqiin Právě že to tam napsané nemám, ale kolega z útvaru taky staví no a ten to podával tak nevím. Jojo s tím životním jsem se to dozvěděl asi týden po tom co jsem začal. Má to být 15 dní dopředu. Tak jsem tam volal a oni mi řekli, že to je běžné a že hold mám napsat datum o 15dni dýl než ten den kdy jsem volal 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 Ahoj, já teda nakukuji, ale u nás je nového akorát to, že syn staví a ne ze dřeva 🙂Takže nemám čím přispívat. Nového je vlastně to, že švagr s manželem rozjeli pilu , on je současně tesař, takže mám trochu srovnání práce se dřevem z druhé strany 🙂 No v lednu už se vrhnou na synovu střechu 🙂 Ve srubu vše funguje, s radostí koukáme, že ani nebude třeba zase nějaké nátěru ani venku ani uvnitř.
Odpovědět
Profilova fotka
@peking53 já jsem taky nic neoznamoval
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato dík za nabídku, ale mám tolik dřeva, že nevím, co s ním :-D jako fakt. s naší spotřebou to dřív shnije :-) jinak ten nový design je příšerný.já mám nastavené staré zobrazení, ale už to není ono...
Odpovědět
Profilova fotka
@spiderkate mám dvě otázky: 1) čím vás tak pacák zaujal (bez ironie)? 2) znáte i jiné srubaře?
Odpovědět
Profilova fotka
@spiderkate tážeš se u lidí, kteří již několik let zde na fóru nejsou. Bude to tím novým designem modré střechy (také se mi nelíbí a nevyhovuje mi). Když si otevřeš diskusi o kanadských srubech, dostaneš se na příspěvky staré 12 let, nejnovější příspěvky musíš vyhledat
Odpovědět
Stastne a vesele Vianoce vsetkym ! Veru aj nas odradzuje ten novy vzhlad, uprimne, to je strasneeeeeee... ale obcas sem mrknem ockom... musim castejsie... myslim, ze skor si budem musiet zvyknut, ako dufat, ze to zmenia spat 🙂
Odpovědět
Ahojte, prosim Vas, brusime zrub zvnutra. Este sa tam nekuri, asi to nemozeme natierat teraz v zime, vsak? A nestmavne to drevo do jari?Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 Vnitřky bych teď v zimě nenatírala, myslím, že u našeho nátěru se vyžadovalo cca 12st. Ale některá místa nemám natřená doteď (2roky) a barva se nezměnila.
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 my jsme natírali uvnitř po dvou letech. počkat do jara je nutnost
Odpovědět
@tomas80 dakujem velmi pekne
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@moon126 mne natirali vnitrek i venek v unoru (obcas i -5), sice jsem protestoval, ale nater je nakonec v pohode, kzdopadne bych urcite pockal na vhodnejsi teploty
Odpovědět
Dakujem Vam za rady. A este som sa xhcela opytat, cim ste natierali interier? Nam doporucili saflorovy olej s vcelim voskom. Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 svetlicovy olej s vcelim voskem mam
Odpovědět
@geodett a nestmavne to drevo casom?
Odpovědět
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na váš názor ohledně podlomenice. Řešíme projekt a nemůžeme se rozhoupat, zda ano, nebo ne. Budeme mít prosklený štít a pod ním dvě francouzská okna, přesah střechy bude okolo 1,5m, štít bude natočen na jih až jihozápad. Máte někdo z vás s tímto zkušenost, zda srubovina nebude moc trpět? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 vsechno casem ztmavne, ale nic zasadniho to neni - muzu hodnotit teda cca 3,5 roku od natreni, navic pokud v tom clovek bydli ani mu to neprijde
Odpovědět
@piskotdc bude trpet, s tím počítejte. Konstrukční ochrana proti vodě je nenahraditelná. Pokud se vám tam podlomenice vzhledově hodí a líbí, určitě ji tam dejte. Pokud se nelíbí, zvažte jestli nezměníte názor když bude mít třeba jiný sklon nebo vzhled.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @moon126 nechci mystifikovat, ale na 99% jsem přesvědčen, že světlicový olej = saflorový olej. jde o dva názvy stejné věci.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 souhlas bude to zrejme to same
Odpovědět
Mozete mi este poradit, ako ste riesili oblozky na oknach? Dakujem
Odpovědět
Profilova fotka
@moon126 zatim nijak, ale uz mam nakoupene listy, ktere natvrdo naboucham primo na okna, dole bude parapet a nahore to prekryju z venku prknem co bude pridelany do sruboviny nad okno a zevnitr budou zavesy
Odpovědět
@moon126 taky řeším lištama, pod lištu jsem ještě lepil illbruck pásku, zevnitř parotěs zvenku paropropustnou viz foto. Vnitřky jsem natíral saflorovým (= světlicovým, = bodlákovým) olejem v čase to stejně postupně tmavne do takové medové barvy.
Odpovědět
@piskotdc mám takto řešen jižní štít. Prosklení dole i nahoře bez podlomenice. U horního prosklení jsem nechal dát delší parapet, aby trochu chránil ty 3 klády co tam v tom štítu zbyly. Pokud máš vypozorováno, že od tý strany moc nefouká, tak to lze i bez podlomenice.
Odpovědět
@lukyn.cz dakujem a listu dreveny, vo farbe okien?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?