Odhad pozemku + projektu. Co jste museli dokládat odhadci?

Profilova fotka
odhad pozemku+ projektu domu - co jste prosím museli dokládat odhadci? máme běžné nacenění domu z firmy, ale pan odhadce chce přesně kolik bude použito materiálu ( př. 80m zvukové izolace 1m2 za 50kč, firma to nikdy takto nedělala - rozepisovat každý kus sádrokartonu, pojiva atd... opravdu to po vás banka chtěla ? 1. druh výrobku a materiálu, 2. plošné nebo objemové výměry (m2, m3), případně počet ks použitého materiálu, 3. jednotkovou cenu za m2, m3, popřípadně za jeden kus výrobku, 4. celkovou cenu za položku nebo agregované položky, 5. informaci, zda bude výstavba / rekonstruklce prováděna dodavetelsky (stavební firmou) nebo svépomocí. Příklad A: plovoucí podlaha - laminátová, výměra 50 m2, cena z 1 m2 355,- Kč/m2, celková cena 17 750,-Kč. Příklad B: okna dvoukřídlá - plastová obvyklých rozměrů, počet oken 10, cena 1 ks okna 8 500,-Kč, cena oken celkem 85 000,- Kč. okna, podlahu, střechu atd klidně doložíme, ale copak po Vás opravdu chtěli doložit každý kousek polystyrenu, izolace atd? děkuji moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@eficenka Projekt a položkový rozpočet (od firmy i měli svůj formulář) a pak se mě jen ptala na to co budeme mít na záchodě a technické místnosti :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ffiinnkkaa my také dali položkový rozpočet.. ale on chce přímo jednotlivý stavební materiál - kolik budeme mít metrů a kolik za m... jako skoro jednotlivé dráty a kusy sádrokartonu :-x :-x :-x :-x :-x
Odpovědět
A to budete stavět svépomocí? Předpokládám, že jo, jinak by jste použili výkaz výměr z nabídky firmy. Dělal jsem hypo u ČS tento měsíc s rozpočtem na stavbu svépomocí. Jednu odhadkyni jsem vyhodil, druhý odhadce super. Hodně záleží na bance co požadují. Když tak mi napište do SZ, dal bych Vám telefon a můžeme to probrat.
Odpovědět
Profilova fotka
@petros4 ne, máme smlouvu o dílo, stavíme na klíč ( jen podlahy, obklady koupelny a kuchyně půjde odjinud) dneska jsem byla u ředitele pobočky, pomůže mi s tím :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?