Odpověď na příspěvek od crouch:
Dobrý den, uvažujeme o koupi pozemku, který ale… @crouch Naprosto zásadní je, slovy zákona, "přímý přístup k pozemku z veřejně přístupné a kapacitně dostačující pozemní komunikace".Odpověď na příspěvek od crouch:
Dobrý den, uvažujeme o koupi pozemku, který ale… @crouch Je to zastavěné území (intravilán)? Pokud ano, distributor je povinnen vybudovat přípojku elektřiny na jejich náklady. Jen to klidně může trvat déle než rok.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@crouch Je to zastavěné území (intravilán)? Pokud… @raptor18 ano, dle uzemniho planu je to pozemek urceny k bydleni. Hned naproti pres cestu je dům. Takže by pripojeni na elektrinu doufám problem byt nemel.Odpověď na příspěvek od crouch:
@raptor18 ano, dle uzemniho planu je to pozemek u… @crouch Můžete si dát u distributora požadavek na připojení "nanečisto". Technik vám dá vědět.Odpověď na příspěvek od crouch:
Dobrý den, uvažujeme o koupi pozemku, který ale… @crouch kupovali jsme takhle pozemek, jeden ze ctyr pripravenych k prodeji na stavbu RD, v podstate pokracovani stavajici ulice, bez pripojeni na site, ale vedeli jsme ze kanalizace, voda i elektrina je v silnici, vedeli jsme, ze kanalizace bude muset byt tlakova (jsme od cesty z kopce). Nabidka prodeje byla, ze prodavajici zajisti zasitovani na sve naklady. Takze jsme podepisovali tusim smlouvu o budouci kupni smlouve s tim, ze az bude zasitovano, koupime to definitivne. Zadny zadrhel nebyl, nicmene to cele trvalo skoro rok, takze s tim pocitejte, jestli si spravne pamatuju, tak nejdyl to trvalo CEZu.Odpověď na příspěvek od demokre:
Před více než rokem jsme kupovali také nezasíťova… @demokre No neviem, či sa to v tom stratí, keď tu píšu, že to môže trvať kľudne rok. Stavebné povolenie na zasieťovanom pozemku sme dostali za necelé dva mesiace. Rok navyše môže znamenať zdraženie stavby kľudne o 10 %, ak príde zase nejaké šokové zdražovanie tak aj viac.Odpověď na příspěvek od demokre:
Před více než rokem jsme kupovali také nezasíťova… @demokre Žádný banka nebude chtít územně plánovací informaci. Protože neexistuje.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@demokre Žádný banka nebude chtít územně plánova… @jozkakomosny Jestli ji s novým stavebním zákonem zrušili, tak je to asi zjednodušení pro stavebníka. Přesto radím v případě hypo zajít i do banky/k poradci a optat se, co budou chtít a buď vybrat jinou banku nebo okamžitě o podklady zažádat. Každá banka má jiné podmínky a některé si vymýšlejí více, jiné méně.Odpověď na příspěvek od demokre:
@jozkakomosny Jestli ji s novým stavebním zákone… @demokre Žádné zjednodušení to není. Dostálová dala do nového stavebního zákona tzv. "předběžnou informaci" a zpoplatnila to tísícikorunou.Odpověď na příspěvek od rencinka87:
@crouch kupovali jsme takhle pozemek, jeden ze ct… @rencinka87 To by bylo ideální řešení, pokud by na to majitel přistoupil. Jak byla Budoucí kupní smlouva postavena - v jaké výši byla záloha? Byly tam nějaké lhůty, do kdy je majitel povinen pozemek připojit? Trochu se obávám, aby se to zbytečně neprotahovalo....Odpověď na příspěvek od demokre:
Před více než rokem jsme kupovali také nezasíťova… @demokre Díky moc za odpověď. 1. Dle hypoteční poradkyně se může stát, že odhad nezasíťovaného pozemku bude nulový. Takže buď ručit jinou nemovitostí, nebo přípojky vybudovat za své a poté je refinancovat hypotékou. 2. Podal jsem Žádost o předběžnou informaci SÚ. Uvidíme, co k tomu napíšou. Dům jsem popsal hodně obecně, jelikož ještě samozřejmě projekt nemám. Tak uvidíme. 3. Ad. Kapacita sítí - Na elektřinu stále čekám. Od správce vodovodu a kanalizace mi přišlo toto vyjádření: "Naše společnost sděluje, že vzhledem k nedostatečným kapacitám není možné v současné době napojení na vodovod pro veřejnou potřebu. Připojení na vodovod bude možné až po navýšení kapacity vody dodávané do lokality. Podmiňující stavbou je rozšíření/posílení vodohospodářské infrastruktury, na kterou přispívají žadatelé poměrnou částí uzavřením smlouvy o podpoře rozvoje infrastruktury. Pro další posouzení možnosti napojení je nutné dodat bilanci potřeby vody spolu se situací záměru. V případě vyhovujících kapacitních možností bude napojení na vodovod a kanalizaci pro veřejnou potřebu možné novou vodovodní a splaškovou kanalizační přípojkou při dodržení následujících podmínek:... ......" Chápu to tak, že když jim zaplatím poplatek na rozvoj infrastrukury, tak rodinný dům připojí (to mě ostatně tvrdili do telefonu). Máte s touto formulací zkušenosti ? DěkujiOdpověď na příspěvek od crouch:
@demokre Díky moc za odpověď. 1. Dle hypoteční… @crouch Ano, tak se to bohužel občas dělává. Některý VaK si rozvoj infrastruktury financuje sám ze svých zisků, někde se to snaží hodit na stavebníky nových nemovitosti. S tím ale nic nenaděláte, mají na to oporu v zákoně. Máte tak dvě možnosti: Buď zkusit studnu, nebo přistoupit na jejich návrh. A řekl bych, že těch peněz nechtějí až tak moc, viděl jsem i mnohem vyšší požadavky. Můžete mít ale problém s tím, že Vak může čekat, až dostane finance od všech dotčených stavebníků. Což se může samozřejmě hodně protáhnout. A bez garance dodávky vody nedostanete stavební povolení.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@crouch Ano, tak se to bohužel občas dělává. Něk… @jozkakomosny díky moc. Ten poplatek není nijak vysoký, s tím souhlasím. Spíše jde o ty komplikace, které mohou nastat. Pokud by to fungovalo tak, že zaplatím a oni připojí, neměl bych s tím problém. Všichni dotčení stavebníci - jak to v realitě funguje? Čeká VaK, až se jim sejde učritý počet žádostí o připojení z jedné oblasti a pak teprve začne připojovat? Ta lokalita se nám líbí, ale říkám si, jestli nám to za tyhle komplikace vůbec stojí :) A to jsem ještě neobdržel vyjádření od ČEZ Distribuce 🙈Odpověď na příspěvek od crouch:
@jozkakomosny díky moc. Ten poplatek není nijak v… @crouch Tady nejde o to, jestli začnou připojovat, až se jim sejdou žádosti. Tady jde o to, že mohou čekat, až se jim sejdou žádosti a peníze, a oni teprve potom začnou teprve budovat vodovodní řad! Což může trvat (projekt, povolení, realizace) klidně dva roky. A s čekáním na další stavebníky ještě třeba mnohem déle. Takže by bylo vhodné, abyste si zašel na ten VaK a všechno si nejrve pořádně zjistil.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@crouch Tady nejde o to, jestli začnou připojova… @jozkakomosny tohle už jsem zjišťoval, budovat řad nemusí, jen přípojku. Aspoň po telefonu mi to takto bylo sdeleno. Mapu prikladam.Odpověď na příspěvek od crouch:
@jozkakomosny tohle už jsem zjišťoval, budovat řa… @crouch Obávám se, že jste to špatně pochopil. To co Vám napsali (rozšíření/posílení vodohospodářské infrastruktury) je samozřejmě vodovodní řad. Takže buď se jedná o nějaké navýšení tlaku, nebo spíše o rekonstrukci formou zvýšení průměru potrubí. Přípojka je něco úplně jiného, to je jen navrtávka do řadu a trubka k Vaší vodoměrné šachtě. A to si samozřejmě platíte sám.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@crouch Obávám se, že jste to špatně pochopil. T… @jozkakomosny diky moc za vysvetleni!Odpověď na příspěvek od crouch:
@rencinka87 To by bylo ideální řešení, pokud by n… @crouch Omlouvám se, nevšimla jsem si příspěvku.. Zkusím se podívat, už je to dlouho a nepamatuju si to, zálohu jsme podle mě neplatili žádnou, termíny nevím, podívám se a dám vědět.