Novy vodovod

Ahoj, rada se poradila v pblasti, kde vubec netusime, bydlime tri roky, mame studnu, a letos se k nam do vesnice dotahne vodovod. My zaroven cca za 3 mesice chceme delat chodniky/stani, takze me to dost trapi. Co se vlastne musi vse udelat (papirove a hlavne stavebne), kdyz bychom se chteli na rad pripojit? Kam se vlastne trubky dotahnou? Anebo jeste lepe- pripojit se nechceme, jen bychom radi meli do budoucna pripravene vse a kdyby treba dosla voda za 20 let, tak mit moznost se prepojit a ne vse zase rozkopat. (Ze nelze pouzivat studnu i rad jsem nasla, ale jinak v tom plavu.) moc diky vsem!!!
Odpovědět
Väčšinou sa voda ťahá pod cestou alebo chodníkom, alebo popri chodníku. Pred každým domom urobia odbočku, za ňu smerom k Vám tzv. uličné šúpatko a z neho natiahnu hadicu ku Vám, najčastejšie niekam ku plotu, pripadne sa môžete dohodnúť, aby ju dali dlhšiu a končila niekde u Vás za plotom. Hadica je normálne zaslepená a zakopaná v zemi. Čo sa týka príprav, môžete to nechať tak a keď príde čas, hadicu vykopete a pripojíte sa. Alebo môžete dať do zeme hneď vodomernú šachtu, do nej zaslepenú hadicu, aby ste ju v budúcnosti nemuseli hľadať. Keď sa budete chcieť pripojiť, do šachty vodári dajú vodomer a od šachty do domu natiahnete hadicu a zakopete.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od nikyliz:

Ahoj, rada se poradila v pblasti, kde vubec netus…
@nikyliz záleží jak tu u vás je jestli musí být u vás vodoměr venku v šachtě nebo může být třeba ve sklepě nebo těch. Místnosti záleží na tom kdo u vás spravuje ty vodovody. Ale určitě natáhnete trubky do domu ať to pak nemusíte kopat. A voda v domě může být ze studny o veřejná. Spousta domu má obě a když dojde třeba v létě když je sucho voda tak přepnou na veřejnou je super to mít jako rezervu. Osobně bych ji hned napojil nevíte kdy přijde takové sucho že budete bez vody.
Odpovědět
A nejedná se jen o sucho. Může se změnit složení podzemní vody a jste namydlení. Zeťák takhle přišel loni na podzim (po pěti letech) o vodu ze studny. Voda smrdí, je nahnědlá, dostalo se do ní něco z polí a nic se s tím nedá dělat. Teď zařizuje přípojku na vodovod, bojuje s VaKem a chodí se s dětmi koupat k nám.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?