Černá stavba na pozemku

Profilova fotka
Dobrý den, máme zájem koupit pozemek, na kterém stojí zděná povolená stavba 13 m2 (dle projektu) a katastru (vedená jako jiná stavba). Na tuto stavbu bylo na černo přistaveno 23 m2. Je nám jasné, že stavbu budeme muset "dokolaudovat" a žádáme majitele o slevu na kupní ceně pozemku s touto stavbou. Nevíte prosím jaké vícenáklady nás budou čekat? Kolik nás bude stát dokreslení projektové dokumentace k této stavbě, zaměření geodeta, případná pokuta, když ohlásíme tuto stavbu a další náklady s tím spojené? Mockrát děkujeme.
Odpovědět
Zalezi od stavebneho uradu ako sa k tomu postavi a kedy cierna stavba bola zrealizovana. Naklady by som teoreticky videl od niekolko tisic ~ 10tisic (projekt, geodet, kataster) az po naklady na zburanie stavby.
Odpovědět
Pokud tam stojí už historicky, počítejte tak 10 - 15000.Je to naprosto běžné, že lidé dříve přistavěli a není to uvedené v katastru. Katastr to dává v posledních letech dohromady a nejsou za to žádné pokuty, nic. Vždy katastr osloví celou vesnici a dá jí třeba 4 měsíce na geodeta a tak. My to absolvovali už dříve, dobrovolně. Běžná situace pro stavební úřad, žádná pokuta. Přiznám se, že nerozumím, na co chcete slevu(ale neznám okolnosti) , ale pokud je to pro majitele ok, tak proč ne..
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya: Dobrý den, černá stavba tam stojí cca od roku 1992 :/
Odpovědět
Profilova fotka
@lucie_melichova Nechte to zlegalizovat prodávající, klidně se může stát, že SÚ nařídí odstranění stavby. Pokud to povolí, tak většinou stačí pasport, který můžete udělat sami a vy si zaplatíte jen geodeta (cca do 5.000,- Kč). Zajděte na SÚ, ať víte, jak se k tomu SÚ postaví.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?