Ahoj, určitě také někoho z vás zaujaly typové domy Kubis 631 a 632 od RD Rýmařov. Nás zaujal zejména velice příznivou cenu v poměru k užitné ploše domu. Budu ráda, pokud přispějete do diskuse vy, kteří ho už stavíte i vy, kteří by jste stavět chtěli.
@atilius
ne nevadí.... nemám teď projekt u sebe, má ho projektant tak přesně nevím... ale ta věta co jsem psala se opakuje skoro na každé stránce a v Rýmařově p. Mikula mi řekl, že je to v pořádku, že si to musíme dodělat....
@ztk ahoj, nám dělá RDR projekt horní stavby. dále máme projektanta na usazení domu + přípojky - elektro, voda, kanalizace, požární zpráva. Dále si sami zajištujeme radonový posudek, hydrogeol.,a geodetický.
Ahoj, měla bych dotaz ohledně KS a interiérových dveří? Mají specifikátoři u sebe vzorky těch dveří nebo se vybírá jen z katalogu? V siku jich totiž moc nemají...
tyjooooo dneska jsem si volala na termin specifikace a dali nam az 6.10 to je mazeeeeeeeeeeeeeeeec !!!:-(a to jsme měli termin vystavby v 3kvartalu nechcete někdo prehodit termin specifikace ?
@luciana55 To je divné, my se objednávali nedávno (cca 3týdny zpět) a máme termín 16.6., zkus na ně trošku zatlačit, ať vám to posunou, ono to půjde snad.
@luciana55 no nazdar! :( Já tam měla volat dneska, ale nestihla jsem.... a ta KS probíhá přímo v Rýmařově? Jen si pamatuju, že nám obchodák z OVA říkal, že termíny na KS jsou ted velmi dlouhé .. hmm :( Dnes psal, ať si voláme o termín...tak dám zítra vědět jak jsme dopadli.
holky, které už bydlí, máme rozpočet SIKA a docela mě dostalo, že máme horní WC - 3m místnost a oni nám počítají 9 m2 dlažbu... o kolik máte toho víc
díky
prosimvas je tady někdo kdo ma termin objednany na konecnou specku a ještě nemá povoleni a projekt ???koupime si termin !!jsem ochotni zaplatit jelikož jsme měli mit 3kvartal stavby a specku mame na 6.10
Ahoj,
chtel jsem se zeptat, jestli jste nekdo docasne neresil napojeni elektriky z jineho domu, nez vam CEZ udela vlastni pripojeni po vystavbe domu tak, aby ste ho mohli uzivat. Lze to takto udelat?
V nasi casti ulice, kde mame pozemek, se bude pokladat el. vedeni do zeme a proto mi napsali termin pripojeni do 18meicu, protoze nevedi, jetsli to budou delat letos a nebo pristi rok. I kdybychom nedavali zadost, tak tam jiz mame zajistene pripojeni na hranici naseho pozemku z nove vybudovane skrine, kterou budou prave delat, kdyz budou pokladat do zeme.
Diky
@ztk Ahojky Siko je strašný, nicméně já počítala náš rozpočet a v tomhle chybu neměli, teda až mi vysvětlili jak se to počítalo. K ploše se připočítávalo třeba x 0,5 na prořezy a kdyby něco nevyšlo. Nám toho zbylo celkem dost z jedné koupelny a uděláme z toho obklad do kuchyně:)...
@beelmcs Měli jsme velikáánský problém z ČEZEM, ale to je na dlouho...´pokud budou dělat tu skříňku blízko vašeho pozemku je to super a budete podepisovat smlouvu o krátkodobém připojení. Na tu skříňku můžete být připojeni 1 rok. kdyby ji náhodou nestihli udělat zeptat se sousedu jestli mají stavební zásuvku, na tu jsme byli připojeni my. kdyby něco piš do vnitř. pošty.
A už máte od Elements (dělají koupelny) návrh? Ten náš jim nějak dlouho trval a stál za... Jinak když jsme byli tam, tak spokojenost, paní nám vše předvedla, probrala to s námi, provedla nás po tom jejich studiu hned několikrát. To jsme byli spokojení, než přišel ten návrh tedy...
@evapetrikova Evi děkuji, museli nahoře v tom záchodě to přepočítat.. měli tam chybu... ale i víc chyb.... drobnějších.. tak teď to snad bude už dobré...
Máme vodu na pozemku :) Elektřina snad do měsíce. No a do RDR na KS volám od čtvrtku, leč neúspěšně...nikdo nebere telefony.. v pátek ráno jsem psala mail..no prý je krize..nestíhají. .Luciana55 podařilo se něco s tím termínem u vás? =-)
@ztk za sebe bych dala vypínač venkovního světla i ven k hlavním dveřím, ne jen do předsíně. Při realizaci by mi ho udělali, ale porušila by se parozábrana a to jsme nechtěli riskovat ;) A Taky máme saťák vyveden do 3 místností, ale nenapadlo mě po nich chtít vyvést na střechu 3 dráty na příjem saťáku, myslela jsem že stačí 1 a pak se to nějakou krabičkou rozhodí do místností... když jsem to chtěla dodělat, bylo pozdě, takže máme 1 saťák a když případně budeme chtít využívat i ty další, budeme muset dát další talíře a drát vrtnout nejspíš přes okno :(