Malý bungalov 4KK bez chodby - názor?

Zobraz úvodní příspěvek
Zdravím stavebníci, chtěla bych si splnit dlouholetý sen a postavit malinký domek pro sebe, svého synka a ten poslední pokoj bych chtěla pro maminku, kterou si k sobě plánuji vzít na stáří. Nově mě napadlo, že spojím koupelnu s technickou, protože mi ty další dveře ušetří místo a hlavně tam budu chodit jen já (s prádlem), příp. opravář na tepelko. Chci otevřený prostor, přístup k WC a sprše z venku. Dole je silnice a je to severozápad, vpravo nahoře zastřešená terasa. Hodně řeším vzdálenost TČ od dřezu/sprchy/umyvadla - nynější zkušenost, musím odpustit dva kbelíky studené, než teče teplá do sprchy. Moc děkuji za názory a zkušenosti s propojením koupelny a TM :-)
Odpovědět
1
2

Odpověď na příspěvek od stavimsisen:

@zubr487 Zalíbil se mi tento projekt malého domu …
@stavimsisen Ak Vam Vas navrh vyhovuje je to ok. Zjavne ste uz rozhodnuta, vsetky pripomienky zamietate. Neviem, preco ste sem pridavali temu... Stale sa vsak snazite navrh trochu upravit, tak asi este s nim nie ste celkom stotoznena. Mozno to chce principialne ine riesenie. Vase poziadavky ste uz uviedli. Ak mate zujem, pridajte situaciu. Mozno Vam niekto poradi nieco celkom odlisne...
Odpovědět
...podle hygienických norem, musí být WC odděleno od obytných prostor alepoň 2 dveřmi... ..extrémně mi na tom vadí ty dveře všude, naprosto k ničemu, brutální tepelný ztráty jen proto, abych je použil 5x za rok...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od plaintruth:

...podle hygienických norem, musí být WC odděleno…
@plaintruth WC nemusí byť oddelené dvomi dvermi od obytných miestností. Ale nesmie byť priamo z obytnej miestnosti. Musí byť z chodby, ale tá nemusí byť oddelená od ďalších miestností dvermi. Máme to tak, záchod je za rohom a v pohode to prešlo, pretože sme v pôdoryse označili, že za rohom už je to chodba. A ako sa hygienické normy stavajú k záchodu vedľa ložnice? Tam tiež nebývajú dvoje dvere.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@plaintruth WC nemusí byť oddelené dvomi dvermi o…
@roman_ ..pravda, dveře + neobytný prostor, zárověň platí, že pokud je to jediný záchod tam, kde jsou alespoň dvě obytné místnosti, musí být umístěn v samostatné místnosti.. co se týče WC pro určitý pokoj, tam je to povolené, protože je určen jen pro "obyvatele" daného pokoje a asi se předpokládá nižší frekvence použití... ..každopádně nakonec stejně záleží na tom, kdo to bude posuzovat, přes někoho to neprojde, jiný si toho ani nevšimne..
Odpovědět
My jsme pred barakem zili ve dvou bytech (v detstvi 4kk a pote 3kk) a byly to fakt spokojena leta. Oba byty ale mely chodbu a vubec si to nedovedu predstavit jinak. Zalezi teda samozrejme na osazenstvu. V dome podle nakresu napriklad nemuzou byt deti, protoze pri pustene TV v obyvaku vam neusnou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

My jsme pred barakem zili ve dvou bytech (v detst…
@bayt TV k životu víceméně nepotřebujeme, se sledováním nijak zvlášť nepočítám.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bayt:

My jsme pred barakem zili ve dvou bytech (v detst…
@bayt Ako si deti naučíte, tak budete mať. U nás zase nezaspia, keď je úplné ticho (okrem noci). Od mala sme nikdy neboli ticho, keď spali a teraz môžem aj vysávať alebo púšťať mixér a nezobudia sa.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@bayt Ako si deti naučíte, tak budete mať. U nás …
@roman_ To je taky o povaze. Jedno moje dite je citlivejsi a proste ani vareni a mixer za dverma by ho nenaplnily nadsenim. Chapu, ze chodba se muze jevit jako zbytecny prostor, ale pokud je dost siroka, nahradi ulozne misto (skrine) a nakonec da vsem obyvatelum vic soukromi a pohodli.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od maty56:

Podívej se do mého alba, kde mám půdorys, celkově…
@maty56 Projekt je vážně moc krásný, mít chlapa, uvažuji o něm 👍🙂 Ale jsme jen dva a možná pak maminka, pokud bude chtít ☺️
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od plaintruth:

...podle hygienických norem, musí být WC odděleno…
@plaintruth Ta norma už neplatí :-) Ty "dveře" beru spíš jako velká okna kvůli světlu. Znám domy, které nemají jediné "normální" okno, jen prvky až k zemi, ale přiznám, že to také ještě není úplně finální řešení.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od stavimsisen:

@maty56 Projekt je vážně moc krásný, mít chlapa, …
@stavimsisen pokud bychom byly pouze dva lidi, část s pracovnou a ložnicí bych zrušila. Místo koupelny u ložnice by mohla být pidi šatna přístupná ze zádveří. Půdorys by tak byl 9x12 m. Časem by z dětského pokoje mohl být pokoj pro babičku.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?