Eshop Polské stavebniny - prověřené

Ahoj, protože z fóra čerpám nějaké rady a je tu několik lidí ochotno poradit, když vědí, tak chci také něco vrátit. Zároveň se na bazarových webech rozmohly inzeráty nabízející sehnání materiálu z polska s nějakou % odměnou. Což mě také trochu nakoplo sepsat to a dát lidem odkaz, kde si vše dohledají sami. Již to bude půlroku co jsem se zajímal o nákupu stavebního materiálu z Polska. Ani zde na fóru však nešlo dohledat konkrétní obchod či eshop, kde by šli např. cihly objednat. (tisíckrát omívanou Castoramu nepočítám) Podstoupil jsem tedy výběr dodavatele na vlastní pěst. Na Google jsem se pokusil přeložit stavební materiál, cihly atp. A to poté hledal na mapách Google. Našlo to několik prodejců. Každému jsem tedy poslal přeložený mail o tom, že poptávám nákup XY takových cihel včetně dopravy k Olomouci. Doporučuji překládat na překladač deepL, dosahuje skvělých výsledků. Ozvalo se jich během září/říjen docela málo. Nutno zde zmínit, že drtivá většina nemá eshop ani www stránky. Z těch několika málo prodejců co má stránky a eshop je většina podle našich webů nepřehledná a zastaralá, což celé situaci moc nepomáhá. Nakonec díky přehlednosti eshopu a skvěle komunikaci jsem cihly objednal ve společnosti sklep-lubar.pl Celá objednávka přišla, tak jak jsme domluvili. Cihly jsou o 40% až 50% levnější než oproti nabídkám českých stavebnin. Maltu dostanete zdarma, palety se neřeší. Cena dopravy třech kamionů k Olomouci cca 30 tisíc. Můžete si domluvit buď klasický kamion s 18 paletami nebo auto s rukou o 5 tisíc celkově dražší. Pokud přišla paleta ťuklá, přibalili na zvláštní paletu X cihel navíc jako kompenzaci. Tudíž abych to shrnul. - cena 40-50 % levnější - nemusíte řešit maltu a vrácení palet - skvělá a rychlá komunikace po mailu - přehledný web - vychází levnější drtivá většina sortimentu (mám v plánu brát v tuto chvíli ještě překlady - vychází o 50% levněji) Řekněte mi někdo proč bych měl v této situaci vůbec pomýšlet na to, že bych to bral přes české stavebniny. Ušetřil jsem cca 140 tisíc, přestože jsem platil dopravu 30 tisíc a měl v zakázce ještě ztracené bednění na celý barák.. S čistým svědomím mohu tedy tyto polské stavebniny doporučit. Zároveň budu rád, když přidáte vlastní prověřené obchody z Polska. Zajímaly by mě třeba firmy prodávající hutní materiál nebo elektro - kabely.
Odpovědět
1
2
Dobrý den, děkuji Vám za hodnotný příspěvek ohledně nákupu cihel v Polsku. Konečně nějaké konkrétní stavebniny s kterými má někdo reálnou zkušenost. Chtěl bych se Vás zeptat, pokud by Vám to nevadilo, kolik a jakých cihel jste kupoval a jak to vycházelo ks/Kč bez dopravy ? Také teď řešíme cihly na příští jaro. A jak hodnotíte kvalitu cihel, zda je identická jako v ČR ? Děkuji Vám za odpověď a ať se stavba daří.
Odpovědět
Dobrý den, koupili jsme Porotherm 30 Profi (broušené, malta v ceně) a příčky Porotherm Profi 11,5 (broušené, malta v ceně), objednané v listopadu a oba typy za +- v přepočtu 52 Kč cihla. A jak jsem psal, bez záloh na palety, včetně malty zdarma. I v Polsku postupně zdražují, není to ale tak dramatické a nyní stojí tuším 56 Kč. Kvalitu cihel mohu posoudit pouze pohledem. Nikdo z nás je asi nepodrobí mechanickým testům v laboratoři. Troufám si tvrdit, že kvalita cihelného střepu bude identická s tím, co si můžete koupit o 35% dráž v ČR. Dva důvody proč tento názor zastávám. 1. Identické technické listy - pevnosti a vše ostatní. 2. Wienerberger - nadnárodní firma- domnívám se, že v Polských cihelnach asi nevyrábí nějak kvalitativně horší cihly, či cihly nějak nebezpečné statice atp. Co jsem se bavil s kamioňákem, který cihly přivezl, tak jezdí pro cihly i do ČR, táhne je do Polska a pak je táhne zpátky, protože je koupil někdo z Čech. Evropská ekologie v praxi. Více ale využívají domácí cihelny spadající pod Wienerberger. Já mám závoz někde od Vratislavi, obec jsem zapomněl, můžu se pak podívat na paletu a napsat. Co mě příjemně překvapilo, tak opravdu ochotná a bezproblémová komunikace po mailu s těmito stavebninami. Což udělalo pro pocit strašně moc. Přeci jen jsem jim musel uhradit zakázku a pak "doufat" že přijedou, protože v ČR na diskuzích sice každý radí Polsko, ale nikdo není schopen a nebo nechce poskytnout konkrétní odkazy na prověřené obchody. Nevím proč to tak je. Možná je to tím, že většina stavebníků nakonec stejně "výměně" a materiál objedná v českých stavebninach, z důvodu nejistoty "a jak se pak budu domlouvat, když se něco stane" no a tím jsou krásně živeny české stavebniny, které nemají důvod slevit. Mrzí mě to, bylo by fajn tu mít vlákno, kde bychom našli tipy, kde v Polsku koupit hutní materiál, kde cihly, kde elektro kabely, kde rekuperaci atp.
Odpovědět
Jo a když přijela paleta ťuklá a pár cihel rozbitých v dalším závozu přibalili na zvláštní paletu cihly navíc. Co se týče přístupu, tak zde problém není. Fakt jsem byl příjemně překvapen.
Odpovědět
Oživuji své téma. Je tu někdo, kdo se zabývá elektrikou a dokáže mi říci, zda lze objednat elektrické kabely z Polska? Opět vychází o cca 500 Kč na 50 m levněji než v ČR, ale jsem zmaten ze značení. V ČR používáme značení Cyky, toto v Pl nemohu dohledat a všude jsou kabely prezentovány jako YKY, viz odkaz na eshop. Jedná se o stejné kabely nebo se v něčem liší? Podle mého srovnání technických listů, vypadají stejně. Dívám se po stejné značce, která hraje prim i v ČR tj. NKT. Děkuji za info. https://mezoko.com/pl/c/Kable-YKY-zie...
Odpovědět
Nikdo nic? 😐
Odpovědět
Profilova fotka
@rumcajk Přidávám zkušenost s polskými stavebninami. My brali většinu materiálu ( vatu, profily na SDK, SDK) ve stavebninách sczb. pl. Kupovali jsme loni ještě než se u nás materiál zdražil a i tak jsme ušetřili 130tis Výborná komunikace po mejlech. Doprava 15tis. Obchod je dál od hranic ale měli jsme víc nabídek a čím dál od hranic tím levnější nabídky.
Odpovědět
Ahoj, chodí mi do soukromých zpráv poděkování, že jsem poskytl reálné zkušenosti a podělil se s odkazem na stavebniny. Jsem za to rád, těší mě, že to pomůže nejenom mně. Mohu ale i já fórum ještě jednou poprosit o informaci, zda se kabely z polských eshopů značené jako YKY shodují s českým označením cyky? Viz můj příspěvek o trochu výše. Můžete se někdo, kdo máte tu možnost poptat u elektrikáře? Stáhnout katalogové listy a porovnat..? Děkuji 🙂
Odpovědět
@rumcajk Náš elektrikář říkal, že i když je to levnější, tak třeba zásuvky v PL koupit nemůžeme, protože mají právě jiné značení a nedostali bychom na to revizi. Víc nevím... Zkusím se ho příště zeptat, jestli nezapomenu, jak je to s kabely.
Odpovědět
@luciyem Díky za reakci. Vidíte to mě nenapadlo. Normy mohou být jiné. Dle datasheetu se jeví kabely stejně. Budu rád, když si vzpomenete a zeptáte se 🙂 Ono potencionální úspora tam nějaká je.
Odpovědět
@luciyem Dobrý den, pokročila jste nějak? 🙂 Já mezitím zjistil, že roury na kanalizaci nebrat, jsou slabší a úspora není tak velká. Překlady nad otvory, jak z vedlejší diskuze vyplynulo, klidně brát.
Odpovědět
Tak se mi smazal dlouhý příspěvek 😱 do Polska jezdíme, máme to blízko. Dál od hranic lepší ceny. Taky hledám na Google. Teď chci jet omrknout dveře a podlahy do Těšína, je tam pobočka wikcieszyn.pl. Jinak na drobné věci se dá i Castorama, ale raději dál . V Těšíně věčně vyprodáno.. není špatný i Leroy Merlin a Merkury market - ten i na Slovensku a u nás je to Baumax, ale máme ty ceny vyšší.
Odpovědět
Ale doporučuju hledat podle Google, je tam toho hodně, včetně fotek prodejen a recenzí, kontaktů
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý den, taky jsem objednal kamion porobetonu přes eshop Lubar.pl, cena dopravy 16 tis a celkem vyšlo o 35% levněji než nejlevnější nabídka v CZ. Nevýhoda byla nemožnost skládání pomocí HR, posílají jen obyčejné kamiony, nakonec jsem sehnal VZV z půjčovny a vyšlo mi měně než poplatek za HR v CZ. Komunikace přes email (překladač Google) bez problémů, je akorát potřeba hned na začátku nastavit ceny v CZK, platba je potom take v CZK na český účet. Pokud objednáte zboží co mají skladem tak do týdne to máte doma.
Odpovědět
@berd super, jsem rád pokud to někomu pomůže 🙂
Odpovědět
Ahoj. Děkuji za toto vlákno a jdu hned s dotazem. Nepořizoval jste někdo v Polsku prefabrikované plotové sloupky a zídky? Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky.
Odpovědět
@m2s ahoj, vůbec nevím, pokud něco zjistíš prosím napiš to sem, ať to vlákno roste. Obecně co jsem tak z diskuzí pochytil, tak si lidi obecně stěžují na beton z Polska v akumulačních nádrž, že je to sice levnější ale není to tak bytelne.. Ale jak píšu, vlastní zkušenost nemám, zajímá mě to, protože to budu v budoucnu také řešit. 🙂
Odpovědět
@rumcajk Náš to právě zaujalo, ale nikde jsme nenalezli žínku, že by si to někdo pořizoval. A přesně jak zmiňuješ - jaká to bude kvalita? Jak se s tím pracuje? Nejsou přecijen lepší plotové tvarovky? 🤔🤷🏻‍♀️
Odpovědět
@rumcajk Zdravím , chtel bych se zeptat přes jaky email jste se domlouvaly? Chtel bych unich poptat cihle ale nevím na jaký email napsat . Děkuji
Odpovědět
@hemikkk e-sklep@lubar.pl V pracovní dobu odpovídají rychle v rámci 20 minut. Objednávku samozřejmě budou ale vyřizovat dýl.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@rumcajk dobrý den, plánujeme také stavět, byl byste tak moc hodny a poskytl nám informace o dodavetelich, jestli ještě mate faktury, odkud jste bral za nejlepší cenu… bylo by možné Vás poprosit i na kontakt na Vás?
Odpovědět
@andymun8 bral jsem jen od sklep-lubar a mám v plánu vzít i betonovou jímku, která přímo v polsku vychází na cca 10k a v ČR ji přeprodávají za 20k (tak musí odevzdat dph a nějaký zisk na tom taky chtějí)... Pokročil jste někdo ze stavebníků v zjištění jak jsou na tom elektrické kabely z pl? Jak zmiňuji výše.. Zda na to člověk poté dostane revizi a hlavně zda jsou kvalitativně srovnatelné? Nebo to ušetření v rámci cca 10 tisíců na průměrné elektroinstalaci na domě nemá smysl řešit? (zase by tím člověk "zaplatil" revizi a nějakou práci...)
Odpovědět
@rumcajk skús pozrieť tie káble na Slovensku napr. ema-elektro a ďalšie, príde mi, že káble sa tam dajú nájsť výhodnejšie.
Odpovědět
@pepco2 díky za info, podívám se na to. 👍
Odpovědět
@rumcajk dekuji moc z info
Odpovědět
Prosím jestli někdo mate info, kde vyjde nejlevneji polystyren a OSB.. jestli mohu poprosit, ze byste napsali třeba ceny a kde jste brali? Díky moc
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dovolím si sdílet další tip na nákup. Tentokrát si můžete objednat a koupit třímínky do věnce. Na Allegru stačí vyhledat položku "výztužné třmeny". Nejběžnější rozměr 20x20 stojí 7,4 kč kus, což dělá rozdíl oproti čr na bazoši 5 Kč na kuse. Jedná se o úsporu tedy cca v řádu 1,5k. Ale lepší jak nic. Zároveň můžete využít akce, která trvá tuším do 5.11. kdy každý uživatel dostane kupon na slevu 300 Kč a můžete se rovněž zaregistrovat se pro dopravu zdarma. (poté registraci klidně zrušit). Takže to v důsledku není tak špatné. (odkaz pro nejběžnější rozměr 20x20 https://allegro.cz/nabidka/stavebni-t...)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Dovolím si sdílet další tip na nákup. Tentokrát s…
@rumcajk Zajímavá nabídka, díky za tip :)
Odpovědět
Děkuji za sdílení cenných informací :) Připnu se do vlákna :) Pěkný zbytek dne.
Odpovědět
Ahoj chtěl bych se zeptat kde se koupit výhodně pletivový plot, tyčky na plot a vše potřebné k tomu? Ideálně takové tyčky https://www.ploty-branky-sloupky.cz/s... A plot 180 cm se zapleteným drátem. Nemůžu to vůbec najít. Nebo spíš najdu jen bez toho očka na drát. díky
Odpovědět
Dobrý den, momentálně jsem v kontaktu s tím Lubar obchodem a mohu potvrdit, že komunikace je super nicméně ceny cihel Porotherm nejsou levnější než oficiální nabídka od Wieneberger zde. A bohužel nedělají 50ky cihly jen do 44. Je možné, že v Polsku zdražili ? Co se tam prosím ještě vyplatí ?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?