Rodinný dom na rekreačný povolenie

Ahojte chcem zmeniť projekt domu z rodinného na rekreačný,, mam problém s elek. Prípojkou. Ako mám postupovať a aké sú nevýhody rekreačneho domu ďakujem
Odpovědět
Rekreační bydlení má.vice nevýhod např. Vyšší sazba DPH při stavbě, nemožnost uplatnit úroky z hypotéky v daňovém přiznání, všeobecně jakoby menší práva při bydlení /pošta nemusí doručovat poštu do schránky, může být vyšší sazba za odvoz odpadu...záleží kde stavíte/.A pokud splňuje Vás projekt parametry rekreačniho objektu, tak změna na stavebním úřadu jen uděláte změnu jakoby papírově.
Odpovědět
Áno takže iba papierovo, v projekte sa nemusí nič prekreslovat? Je to bungalov 10x13 (úver bude z PSS bez založenia nehnuteľnosti
Odpovědět
Uzemni plan rekreacku umoznuje?
Odpovědět
Musíte se podívat jaké jsou podmínky rekreačního bydlení ve Vaší oblasti /do územního plánu/ a zda to splňuje vás projekt. Osobně jsem bojovala za přesný opak, přeměnu z rekreace na bydlení.
Odpovědět
Tu zmenu chcete kvuli te el.pripojce? Me osobne nenapada, proc menit dum na rekreacni objekt. Vidim jen nevyhody. Jak bylo zminene vyssi dan, posta, ale i pripadny budouci prodej. Proto nebude moc lidi, kteri s timto maji zkusenosti.
Odpovědět
Ještě se zeptám, jaký konkrétní problém s přípojkou máte? Osobně bych udělala maximum proto, abych měla oficiální rodinný dům a.ne rekreační objekt, pokud tam budete bydlet na trvalo. Rekreační domek bych stavěla jen opravdu pokud v dané oblasti neumožňuje územní plán stavbu rodinných domů.
Odpovědět
ano mam problem s elek.pripojkov chcel som sa napojit od susedovho pozemku (tam je stlp) ale nedovolil mi to :-/ a dalšiu pripojku je cez 100Metrov a je to tiež komplikovane chcem to proste urychlit dostat stavebne povolenie a časom nejako poriešit tu pripojku ak sa bude dat
Odpovědět
Raději bych zaplatila těch 100 m přípojky, (my dělali 60 m a za 1 den bylo hotovo), než všechno povolování dělat 2x. By mne kleplo😀. Velký problém by s tím mohla mít banka(pokud tedy chcete stavět s hypotékou). Pokud vím, tak objekt na hypotéku musí mít elektro přípojku (třeba je to už zrušené) a bude tam pravděpodobně vyšší úroková sazba. Ale třeba se vás hypotéka netýká.
Odpovědět
@norikakaa uver je od Prvej stavebnej sporitelne (bez založenia nehnutelonsoti )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?