Stavební povolení - přístupová cesta

Dobrý den, k pozemku vede veřejně přístupná účelová komunikace, která není ve vlastnictví obce. Cesta je rozdělena na 12 částí, které vlastní přes 20 lidí. Pozemek je územního plánu určen k zastavění. Je nutné mít jejich souhlas pro přístup na pozemek a pro stavební povolení? Na komunikaci není věcné břemeno, díky tolika podílníkům je celkem nereálné získat souhlasy u všech.. Zase na druhou stranu bránit tomu nemůžou, ne? To by pak pozemek nebyl stavební
Odpovědět
Pokud je cesta veřejně přístupná účelová komunikace (potvrdí vám na příslušném silničním úřadě /odbor městského úřadu/), máte právo cestu bez dalšího využívat pro průchod i pro průjezd na stavbu. Žádné věcné břemeno ani souhlas vlastníků není třeba.
Odpovědět
Z obecního úřadu mám v emailu dokumenty, které potvrzují, že je komunikace uvedena v pasportu obce (zapomněl jsem uvést v původním příspěvku).
Odpovědět
K zadosti o spolecne souhlasy (uzemni a ohlaseni) budete muset dodat souhlasy vlastniku sousednich pozemku. Jednodussi by bylo podat zadost o povoleni, urad sousedum napise sam za vas. Treba by to slo i verejnou vyhlaskou, zkuste se na to zeptat na stavebnim urade.
Odpovědět
Souhlasy vlastníků okolních pozemků jsou ta lepší zpráva, protože pak se to netýká všech vlastníků účelové komunikace. Na stavební úřad jsem se obrátil před více, než měsícem, ale zatím bez oficiální odpovědi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?