Demolice - výmaz z katastru

Profilova fotka
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně výmazu čísla popisného z katastru nemovitosti. Již máme jsme demolici dokončili a teď mám požádat katastr nemovitosti a o výmaz čísla popisného. Našla jsem formulář, ale absolutně netuším jak mám žádost vyplnit. https://www.cuzk.cz/getattachment/672... Teď tam je pouze pozemek, v žádosti jsou přílohy geometrický plán...Ten se má nějak udělat? Omlouvám se, za hloupou otázku, ale vůbec s tím nemám žádnou zkušenost. Mockrát děkuji Aneta 8-)
Odpovědět
@anusenka93 tTen formulář je jednoduchý, řiďte se pokyny k vyplnění. Na začátku ohlášení zaškrtnete poslední čtvereček = spočívající v zániku stavby, která je součástí pozemku. v části I. vypíšete původní stav tj,parcelní číslo pozemku a čp.stavby se způsobem využití ńapř.rod.dum, zem.stavba apod. pak napíšete pouze nový stav, tj. parcelní číslo pozemku (vše dle pokynů k části I., odst.6.) část II nevyplňujete část.III., jsou údaje o ohlašovateli =vlastníkovi podpis jako přílohu doložíte doklad dle pokynů k části V odst.4.
Odpovědět
@anusenka93 Geometricky plan vam udela geodet.
Odpovědět
Profilova fotka
Moooc děkuji :-) :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Dobrý den, mám podobný dotaz, tak se zeptám zde. Dostal jsem minulý rok pozemek na kterém byl starý dům k demolici. Starý dům jsme zbourali a na stejném pozemku postavili novostabu. ( né na přesně stejném místě, kde byl starý dům). Musím zajít na katastr aby vymazali ten starý a potom aby zapsali nový do katastru? Dům mám na klíč. Děkuji.
Odpovědět
@bendavenda Co vam pisou ve stavebnim povoleni o vymazu?
Odpovědět
Profilova fotka
@bendavenda určitě ano. My už máme po demolici a musela jsem úřad požádat o potvrzení , že dům už nestojí a následně jsem s potvrzením šla na katastr kde se provedl výmaz.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin dokud na pozemku stojí starý dům, tak přece paní nemůže mít stavební povolení na nový dům, když bude stát místo toho původního..teda aspoň já jsem dostala takové info. My jsme před půl roce zdemolovali a teď po výmazu jsem teprv dostala stavební povolení.
Odpovědět
@anusenka93 Proto se na to ptam. Nezda se mi, ze by to byla legalni demolice...
Odpovědět
Profilova fotka
@bendavenda Záleží, jestli na tom pozemku stojí ještě něco jiného. My jsme zachovali hospodářské budovy kolem, takže číslo popisné nám zůstává.
Odpovědět
@ptjj Pokud jste ty hospodarske budovy meli s obytnou casti pod spolecnym st. pozemkem, pak ano. Statky se tak casto zapisuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin ano, je to jedna st. parcela
Odpovědět
Profilova fotka
roku 2018 myslím, že to bylo tento rok se změnil kolaudační zákon, v roce 2011 jsme stavěli dům na pozemku kde již jeden stál a následně měl byt zbourán, dohoda byla taková, že nový dům bude mít stejné číslo popisné, ke zbourání nebylo potřeba žádné zvláštní stavební povolení, jen opravdu jeden list papírů, s rozměry domů a pod. Jenže v roce 2018 už po nás chtěli demoliční povolení od projektanta a že musíme mít nové č.p :-) takže máme nyní na zahradě domy dva a čekáme na peníze navíc ať ho můžeme zbourat, paradox je ten, že jsou na sebe domy prakticky nalepené a z jednoho HS portálu koukáme přímo do zdi :-) Stavebnímu úřadu to nepřijde divné...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@anusenka93 Věřte, že může :-)
Odpovědět
@mojebydleni Dohoda ustni nebo pisemna? S kym? Zadny "kolaudacni zakon" se nezmenil, souhlas s demolici byl vyzadovany uz v roce 2011. Stejne tak ze neni mozne prenest z odstranene stavby c. p. na novostavbu. Leda by to byla "postupna vymena prvku" na starem dome. Co se tyce te "kolaudace", tak v r. 2018 doslo ke zmene, uz se nevydava souhlas s uzivanim stavby, ale potvrzuje se dokonceni stavby. Ale s tou demolici to nesouvisi, stale musi byt demolice povolena samostatnym procesem, pak stavba z katastru vymazana a pak teprve muze byt povoleny novy dum.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin bohužel, takto to nebylo, jinak bych vám to nepsala a přenést č.p. před rokem 2018 šlo, máme ho i jako číslo popisné a přímo ve stavebním povolení, stejně, jako to, že starý dům měl být zbourán až po stavbě nového. Kdybychom to tak neměli, nepsala bych vám, náš super krásný výhled https://old.modrastrecha.cz/blog/moje...
Odpovědět
@mojebydleni Ja se v tom asi ztracim. Vedle domu ke zbourani jste postavili novy a mohli jste si vzit cislo popisne z toho domu, ktery stoji vedle toho noveho? To bohuzel neni zakonny postup. A ted po vas chteji, abyste pozadali o souhlas s demolici toho prebytecneho, nechali ho vymazat z katastru a cislo popisne z neho nedostanete, ale budete mit nove? Takto je to podle zakona spravne.
Odpovědět
Profilova fotka
@ptjj my máme na pozemku také hospodářskou budovu, která tam zůstala a číslo popisné nám úřad vzal..
Odpovědět
Profilova fotka
@mojebydleni netuším jaké jsou teď zákony. Demolici jsme dělali minulý rok 2019 a postup byl jak jsem psala. Pokud je nějaký jiný, tak to nastudované nemám.. Napsala jsem jen s čím mám já zkušenost.. Jinak pevné nervy při demolici.
Odpovědět
@anusenka93 A kdyz se podivate do katastru nemovitosti, ma ta hospodarska budova cislo popisne?
Odpovědět
Profilova fotka
@anusenka93 pro vymaz zbourane stavby neni potreba geometricky plan, staci vyplnit ten formular a dodat potvrzeni od stavebniho uradu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?