Kdy začít stavět po ohlášce?

Dobrý den, trošku v tom mám zmatek, podali jsme žádost na ohlášení stavby 22.5., ale pan úředník má 4 týdny dovolenou, takže nám to udělá až 18.6., jak je to pak s lhůtami, kdy se bude moci kopnout do země? Jinak nám říkal, že pokud se do 40 dnů nevyjádří, tak můžeme rovnou stavět, ale je to 40 kalendářních nebo pracovních dní. Tlačí nás termín, 15.7. mají začít se stavbou.... Předem děkuji
Odpovědět
myslím, že dneska už potřebujete přímo souhlas, od nového roku. stavět můžete začít hned po vydání.
Odpovědět
http://www.aksikola.cz/novinky/legisl...
Odpovědět
Profilova fotka
@verunka01 Máte staré informace – tzv. souhlas s ohláškou mlčky byl zrušen novelou stavebního zákona č. 350/2012, která nabyla účinnosti 1.1.2013. Do 31.12.2012 skutečně platilo, že nebude-li stavebníkovi souhlas doručen do 40 dnů ode dne, kdy ohlášení došlo stavebnímu úřadu, ani mu v této lhůtě nebude doručen zákaz podle § 107, platí, že stavební úřad souhlas udělil. Od 1.1.2013 však platí, že souhlas s ohlášeným stavebním záměrem musí být dán vždy písemně a nabývá právních účinků dnem jeho doručení stavebníkovi (§ 106 odst. 1 a 2 stavebního zákona). Znamená to, že 30 denní lhůta pro vydání souhlasu s ohlášením je pro stavební úřad pouze tzv. pořádková lhůta a jejím marným uplynutím nevzniká stavebníkovi právo realizovat ohlášený záměr.
Odpovědět
@ykram moc děkuji za cenné rady, no vidíte a těch 40 dní mi řekl úředník stavebního úřadu.... nám spíše šlo o lhůty po obdržení souhlasného stanoviska s ohláškou, tak jsem ráda, že v podstatě druhý den se může kopnout do země......až tohle papírování skončí, tak nechci úředníky zase pěkně dlouho dobu ani vidět:)
Odpovědět
Profilova fotka
taky mi to hodne pomohlo... budeme menit dispozici bytu (bourani nenosne zdi) a tak me info ohledne ohlášení taky zajímá.... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?