Chalupa - cottage, vintage a stará patina

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno .. :-)
Odpovědět
no tady v Brně je rozhodnutí otázkou hodin, takže tady si nemůžu domek vytipovat a 14 dní přemýšlet, jestli ho chci :-N :-(
Odpovědět
koculko: mozaika a nebo větší formát :-p Eliško: dobrýý :-) ( tedá já ho nemám, jsem přejetá jak parní válec :-( )
Odpovědět
Profilova fotka
Kaji .. x-) Vstávej, šmudlo .. :-) Psala jsem Ti na prac email.. ale Ty asi ještě trůníš doma :) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Koc, pokud se jedna o panelakovku, tak mensi format (akorat je tak 15*15), jinak je to fuk. V tech panelacich je vtipne pouzivat velkoformatove obklady, kam das jeden obklad na celou stenu a dalsi dva uz musis orezat, aby se ti tam vesly :-D
Odpovědět
neslo by o panelakovou, ale ani o moc velkou cca 6m2. tak teda furt nevim :-| . Nemyslim uplne ty velikansky formaty, ale zas vetsi nez 15*15... aaa devcata nam tlachaji pres pracovni a soukrome maily a tu se moc neukazuji 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sest metru, to muze byt 2*3m, tam uz se ti par sloupcu vetsich obkladu vejde. Ja mam ted v nasi mini koupelne format asi 20*30 a jeste to neni TAK zle, ve vetsi koupelne to uz bude v pohode. U nas delaji v obkladech graficke navrhy zdarma, tam pak vidis, jak ti to kde vychazi, jestli nemas kazdy roh misto 20*20 jenom 10*5 apod.
Odpovědět
Profilova fotka
já taky hlasuju pro mozaiku...nebo velé....klasik se mi nelíbí....a do malých je mozaika super.....když tam dáš totiž moc velké, tak se to ještě opticky zmenší......to máš jak s jíslem na velkym nebo malym talíři! :-D
Odpovědět
netlacháme, já jsem jen přejetá parním válcem, tak tady usínám a nechce se mi do práce :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ja chtela prosadit vetsi bilou mozaiku s tmavymi sparami a opet to bylo smeteno ze stolu, ze je to hnusny 8-( To bude jeste mega boj o zarizovani...
Odpovědět
Profilova fotka
Saru, muzes mi jeste napsat, co to mate za tou vanou za omitku? Ja to uspesne zapomnela... Jak se to udrzuje?
Odpovědět
Profilova fotka
my máme mozaiku konbinovanou jen s tim nátěrem.......mrkni do alba
Odpovědět
Profilova fotka
koupila jsem to v Hornbachu, nevim jak se to jmenuje, je to vodotěsná barva - namíchaj to jakou chceš barvu...a udržuje se to nijak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jak dlouho to mate? Uplne bez zmeny? Nemeni to barvu, neodlupuje se, neplesnivi? :)
Odpovědět
Profilova fotka
bydlíme tam přes pět let a pořád to vypadá, jak kdybychom to natřeli včera....jednou jsem teda opravovala kus, ale to jen proto, že jsme to odřeli....a výhodou je, že to právě můžeš zamáznout a ono to tak slyne, že to neni poznat!
Odpovědět
Profilova fotka
sari, to zní zajímavě, na sklep se mi taky nechce dávat obklad, dobrý tip ;-) ene, jestli tu omítku budeš hledat, tak pak dej odkazy co najdeš, jak se to asi pohybuje cenově =-)
Odpovědět
Článek se načítá
a jakou vetsi mozaiku??? co jak ma napr jeve v albu? a klasik myslite 15*15? uvazuju i nad tema jak ma ene 20*30 ci jak to je.
Odpovědět
Profilova fotka
Az my budeme mit byt, tak to bude nejdriv za pul roku :-N A na nater manza podotkl, ze chce neco trvalejsiho, co vydrzi na furt, takze opet neproslo... Jo, myslim, ze ji tam ma jeve :) Prisel balik z fleru, je to bozi x-)
Odpovědět
http://www.rako.cz/cz/produkty/objekt... a ted co??? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak to si snad prosadím, myslíte, že když budu mít tuto omítku ve sprcháči, tak to fakt nic nudělá...nesmyje...nevybledne? (samozřejmě se budeme snažit to neodrat :-D ) Hele a jmenuje se to variopaint ? http://www.kapitan.eu/cz/sluzby/vario... Koč, já když mozaiku nevidím v nějakém inspiru, tak mi ty čtverečky nic neřeknou :-N
Odpovědět
jsou tam i normalni rozmery obkladu...
Odpovědět
a kdyby jste chtěly vidět krásnou sovičku od Ene, mám ji na blogu :) x-) plus dárečky co jsem dostala jako svatební dar od kolegyně z práce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
maja....to asi ne....tam píšou otěruvdorná....toto je prostě vodotěsná.....opravdu ji můžeš mít ve sprcháči. mně se to líbí a navíc, když se rozhodneme pro změnu, tak nemusíme otloukat celou koupelnu ;-)
Odpovědět
jof(ene)super sovicka x-) ps:moc hezky jsi to tam o tech knizkach napsala...taky je mam rada, ale jak zjistuju, dneska je docela malo lidi kteri ctou nedejboze chodi do knihovny..skoda no |-|
Odpovědět
Profilova fotka
na jakym blogu????? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Holky nebudete mi to věřit .. ale těším se do svého panelákového 3+1 .. |-| Né, že by se mi to tu nelíbilo.. ale když je ošklivo.. musíme být zavření uvnitř.. a jelikož to není takové to moje.. tak je to takové divné. Chybí mi naše černá a věčně chlupatá sedačka.. má nehezká malá koupelna.. můj polštář, klid, když je malej v pokoji, má knihovna, můj pressovač, můj balkon, moje pračka .. :-D Hlavní problém je v tom, že mlaďas se nudí a tak vymejšlí kraviny.. a dělá tu hroznej bordel.. no a já nedělám opravdu nic jiného, než že stojím u plotny, uklízím, hraju si s ním, nebo lítám kolem zvířat a hrabu venku listí, protože se na to nemůžu koukat. |-|
Odpovědět
na jofiinym blogu-odkaz je nekde v predchozi diskuzi...vygoogluj si gralinka a najde ti to :-D Jof, uz vim tvy prijmeni :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
již po druhé to tu prásknu http://gralinka.blogspot.com/
Odpovědět
Profilova fotka
to je hezký nápad s tou formičkou jako svícen x-)
Odpovědět
eli, chapu :-N
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?