Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi Pěstičky sice držím, ale u Vás je všechno v takovém pořádku, že úředník dosedne, napíše, podepíše a nemá co řešit :),,, u nás klid, nebot když je svátek, tak se nedělá :))) jinak to bylo způsobeno i Jiříkovou absencí,,, pohodička, rodina a tak :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím pracanty i užívače :-) U nás probíhají velké přesuny hlíny na pozemku, bagr jen řádí a plot už je z půlky hotový. Jo a také se o víkendu odvážely k novým majitelům 3 kousky krásného nového srubového sezení. A jak to bývá s tou kovářovic kobylou, na sezení z půlkulánů si já musím počkat. Je pravda, že prvně se musí udělat okolí domu a pak si teprve můžu u švagra s manželem objednat sezení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 to bude nádhera.... hodíš pak fotky, i plotu vid?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi souhlasím s Karin, že u vás bude kolaudace formalita ;-) ale budu na Vás myslet...
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa zdravím, Soni, mohla bys mi, prosím, trošku obšírněji popsat, co jste měli za diskuse se životním prostředím a jak jste to vyřešili ? Předem děkuji a všem držím palce
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak dneska nalepená hydroizolace po obvodech.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn no vidíš! parádička!!! pěkně se Vám to odvíjí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha nj už bych ale chtěla vidět jak roste roubenečka..... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn JITU, nebud nedočkavá!! :)
Odpovědět
Čauky všichni, tak jsme po kolaudaci, musíme ale ještě pár dokladů doložit, jinak v pohodě. :-) Byli na nás hodní, říkali, že se k nám strašně těšili, že sruby moc často nekolaudujou, tak se jim to líbilo. Vypíšu ,co jsme potřebovali - někomu se to může hodit: popis změn oproti plánu a doložení projektů na tyto změny (pokud jsou zásadní) požární zpráva na dům a garáž geometrické zaměření stavby i výškově, zaměření podzemních sítí ,protokol o vytýčení stavby doklad o proměření radonu v interiéru (my jsme mít nemuseli - radon nemáme) revizní zpráva na komín,elektroinstal.,elekt. přípojky , hromosvod, plyn, topné a tlakové zkoušky topení, tlakové zkoušky vodoinstal. a vodov. přípojky , kanalizační přípojky doklad o způsobu zneškodnění odpadů ze stavby (měli jsme připraveno , ale nechtěli, nebo zapomněli) protokol o provedené stavbě- jestli odpovídá projektu, jestli je to postaveno v souladu se vším možným atd... ( sepisuje stavební dozor, nebo firma , co to staví),doklad o vyzkoušení hlásičů požáru, a doklad k hasicím přístrojům.
Odpovědět
jo ještě a jak jsme diskutovali o těch jezírkách, tak i to naše prý musí mít souhlas územního plánu,i když není nijak betonované, ale pani zahmouřila obě oka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi tak gratulace :-D ted už můžete v klidu bydlet....... a slavit ;-)
Odpovědět
@jptn Dík,taky to zitra pořádně oslavíme... :-) :-D :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi GRATULACE GRATULACE!!!!! to jsou krásné dny!!! dcera se mi dostala na gympl, milý mi napsal, že zvítězili a tato jasnotka - Ivi, kdyby Vás nezkoulaudovali, tak snad nikoho :) My budeme mít asi s různými papíry ještě všelijaké peripetie, ale na to jsme zvyklí,,, např. protokol o provedené stavbě, tak ten si musím vystavit sama :)))) a kdyby viděla úřednice jezírko, tak jdeme do ročního vodoprávního řízení :),,, tak ještě jednou GRATULACE!!!! jupí a dnes si na Vás připiju :) :-*
Odpovědět
@kasha díky a taky gratulace k dceřině přijetí na gympl. :-) a tvůj miláček zvítězil v nějakém závodění na lodi určitě žejo? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi Také GRATULUJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Atˇse Vám krásně bydlí a hodně spokojených let ve srubu.Jarča
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kasha Karin také gratulace k dcerce,že jí přijali:)U nás také radostná zpráva,moje starší dcera mě přijela říci,že budu babičkou......HURÁ:):)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn Jitu,tak jak to vypadá s roubenkou?Co Hanišovci ? Písni...Jarča
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi také se stavím do fronty gratulantů
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Karin gratuluju :-D ke všemu :-D @berger2 no tak to je super zpráva!!!!!! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a my máme už udělanou elektřinu v tom rozvaděči nebo jak to správně říct... a máme venku zásuvku, na připojení rozvaděče na stavbu ;-) .. akorát ještě zatím nefunguje :-D :-D .... ale brzy bude- snad....
Odpovědět
Profilova fotka
@berger2 NO to je nádherný konec dubna!!! děkuji za gratulace :),,, a potom že na světě není krásně!!! také gratulace!!! to jsou skvělé události... mám kolem sebe dětičky od mladších sourozenců a to je nádhera! :) @kanavi díky díky,,, jojo, taková mala regatka o 38 lodičkách v Chorvatsku :) @jptn děkujeme :))) jinak jsem si dnes odchytla jednoho sympatického kominíka, po kterém budeme chtít revize,,, no a príma že jsem to tak udělala,,, poradil co dilatovat a kde dát roxory a jak to lepit, aby nebyly pak problemy!!! fakt sympouš :), byl celý od sazí, tak počítám s tím, že nám přinesl od ted ještě větší štěstí do domečku :))) a také to už začalo, dostala jsem uřední dopis, že naše obec je již plně digitalizovaná :-D :-D, to je skvělé, sice to už nepotřebujeme, ale co už, že,,, no a v sobotu nám přivezou tatrovku štěrku za dům :)... tož tak,,, krásné dny všem!!! :) kk
Odpovědět
Profilova fotka
@berger2 Gratuluji, tak to je krásné. Budeš babička v dřevěné chaloupce :) @kanavi Tak to se tedy máte, gratuluji ke kolaudaci. Malý dotaz: ten protokol o provedené stavbě, to se myslí jako třeba stavební deník? Nebo jak se to dělá, když se střídá hodně firem a ještě se dělá svépomocí? To je tedy seznam- Nevím nevím ,kde se dá sehnat tolik lejster :-p :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa to jsme na tom stejně a tak musí být dozor :)))))))
Odpovědět
Profilova fotka
@sonafa Jojo:),totˇje ale krásná kombinace,vidˇ????? Ale těšení je veliké......
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi Ahojky Ivi,prosím tě,potřebuji poradit s jezírkem,jak docílit toho,mít stále čistou vodu?Nějak se nám začrvenala a ještě ten pyl:(Poradíš??????Díky,moc Jarča
Odpovědět
Profilova fotka
@berger2 Čauky, můžu se svou zkušeností přispět i já??? :-D No já myslím že úúúplně průzračné vody se docílí jen těžko, ale alespon co pomáhá nám... : přítok, čímž se voda obmění, alespon občas a máme koupený takový přípravek, ted nevím z hlavy jak se jmenuje, ten se tam kápne a ta nečistota udělá takové jakoby shluky a ty se pak sítkou celkem dobře vyloví..... a na Ivči radu taky mooc ráda počkám ;-)
Odpovědět
@kanavi předpokládám dobře, že jste měli stavební povolení a ne ohlášku?
Odpovědět
@kasha fakt sympouš ...To je druh rypouše nebo co? Strašné slovo!!!!!! :-D Sorry, ale nějak jsem přecitlivělej na taková slůvka jako čauky, pájky, ahojky, akváče po lahváči, acitka ve fitku a tak ... inu hustá mluva vychytanej týpků ... Jinak gratulace budoucím babičkám a ke kolaudaci!!! PF
Odpovědět
Profilova fotka
@petrfrenk :-D :-D :-D jojo vychytaný týpci jsou jistě i vystajlovaní, když jdou z fitka na lahváče, Ty rypouši :-D :-D :-D JEZIRKO :) ještě ho nemám, ale známá má... 2x za den přečerpává na hodinu, má takový krásný malinký vlastní vodopádek a má tam UV lampu,,, a rybičky a rostlinky,,, a je průzračné,,, také jsem se dočetla, že samočistící schopnosti se dají počítat od 40m2, nebo méně? :))) ale vím že je tam nějaká velikost a různě hluboká dna pro různé rostlinky :) a zvlášť pro Petra... to tady ještě nebylo... páčko shledáčko :)))) :-p
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?