@jptn Já jsme byla nedočkavá, proto jsme hledala ty nejrychlejší :-)
Dnes jsme si doma domluvili, že zkusíme přespat první noc na srubu. Buřtíky, svíčky, a hlavně klid na samotě... Jelikož tam ale nemáme postele, tak jsme si včera objednali houpací síť, už volali, že ji vezou :-N
@jptn Manžel určitě. Ještě ověřím nosnost, třeba se také vejdu. A dětem bereme na zem staré matrace, kadimatky a spacáky :-) Vždyť jsou prázdniny! Pod stan je dnes mokro, tak na co máme srub ?
@sonafa no to bude super teda :-D jen ta sít... já ti nevím. :-. ... já bych asi dala přednost těm karimatkám, matracím a spacáku.. zkrátka " pevné zemi" :-D
tak to určitě nafoť... ;-)
@vcelko ahoj, my máme natřený venek (jak už uváděla Karin) 1x bezbarvým základním olejem a 2x olejová lazura (barva pinie) a vnitřek palubky, kuláče - olej a vosk , stropy a schody a koupelnu - tvrdý podlahový olej - vše od Kreidezeit. Vosk dělá krásně žlutou barvičku dřeva - ale je fakt šílený ho nanášet, musí se to roztírat hadříkem, nám to malíř dělal štětcem, i když hodně roztíral, tak to strašně špatně schne. Možná by stačil jen olej.
@sonafa tak čtu, že už jste to nevydrželi a spíte ve srubu, tak napiš první dojmy :-)
@jptn JITU, psala jsem tady, že ekozahradu si mužeš předtím než přijde stáhnout na "ulož to" :),,,
@berger2 děkuji :) snažím se, seč mi síly stačí a hned tak někomu nevěřím :)) je mi jasné, že obchodníci chtějí prodat :))
@sonafa no toto,,, kdyby tak nevalilo - déšt a vítr, tak tam jdu též :) ale vypadá na to, že ještě počkáme, až budou dole podlahy :))) ale těším se na to, až nám to popíšeš :)))
Dobrý večer dámy a semtam i pánové,
koukám že tu už delší dobu řešíte finálky na pozemku :-)
Njn kytičky. :-) Na to si ještě dlouho počkám.
Nicméně dobojoval jsem bitvu s projektantem a dal projekt na úřad a budu čekat :-p
Zatím jediná věc co mě potěšila byl energetický průkaz, dostal jsem se do A-čka. :-D
Takže vám přeji zelené trávniky, barevné kytky, já jdu bojovat s ouřady :-).
To že jsem dlouho nepsal, neznamená, že vás nesleduji, naopak jen tiše závidím.
Tož se opatrujte a budujte
@jptn Jituško,,, plně souhlasím :)
@mawy no a můžeš mi prozradit, jak jsi se do toho Ačka vmáčknul? to musí být nejméně trojsklo, vid? :))) a co ještě? :)
Trocha učení nikomu neublíží :) a takové to duševno, to je pošušňáníčko :)))), k dřevěným domům to tak nějak patří, nebo ne? :)
Základní principy permakultury
- Respektování přírodních zákonů
- Etické zacházení s přírodními zdroji
- Využití zdrojů místně dostupných
- Péče o planetu
- Péče o lidi
- Spojování více prvků ve fungující celek
- Maximální efektivita při minimální vložené energii
- Rozmanitost a originalita
- Kladný a tvořivý přístup k řešení problémů
- Dělení se o nadbytečné zdroje
- Produkování jen recyklovatelného odpadu
- Snaha učinit život radostnějším a jednodušším
... zde je toho více... http://www.ekozahrady.com/co_je_pk.htm
krásný víkend, konečně se sluníčkem :)
ahoj všichni,
@kasha Karin, ten svět by byl nádherný, kdyby se tímto všichni řídili... :-)
@mawy hodně štěstí při jednání s úřady :-) další jednání a papírování tě čeká na konci stavby - , ale to už je takové veselejší, když už je hotovo :-D
@sonafa Soni, děkuji za užitečné rady. Ještě jsme slyšeli o belgické Ciranově, přírodní, levnější. Jen její prodejce na acolor.cz nám v tom udělal zmatek a budu se muset ještě doptat. Nevím mezi Osmem a Kreidezeitem, asi zkusíme nejdříve vzorky, nevíš posílají od Osma? A kde jste nakupovali Vy přimo na jejich stránkach (Osmo x Kreide.) nebo od jiných prodejců? Osmo pry lépe voní, ale když tvrdí, žeje Kreidezeit na venek lepší, zda se tomu dá věřit? Cenově Vás to vyšlo stejně? @kasha Karin, děkuji, jasně, že všude možně hledáme, ale nad zkušenosti uživatelů není... Papa všem a užívejte si práce ;-)
@vcelko Osmo prodávají takové perfektní mrňavé plechovčičky (0,125l), které jsem si kupovala u nás v prodejně. Některé mi i půjčili zadarmo na vyzkoušení. My u nás máme přímo autorizovaného prodejce. Na stránkách au-mex.cz si můžeš najít toho pro tebe nejbližšího. Kreide jsme nakupovali na jejich stránkách, osmo přes firmu, která měla množstevní slevu. Zkoušela jsem ho sehnat v Německu, ale našla jsem jen podobné ceny jako v ČR :-| :-| . Nevím kde ho jiní sehnali podstatně levnější, ale dost by mne to zajímalo ;-( To že je kreide ven lepší nemám od výrobců barev, ale od truhlářů, srubařů a natěračů, kteří mají zkušenosti s různými barvami.
@kasha Tak jsme se vrhla na eko trávník a narazila jsem hned v základu. Nemohu v obyč. obchodech sehnat trávu, kterou na to Jarda D. doporučuje. :-( Zkusím ještě shánět dále, slíbila jsem si, že u toho našeho lesa nebudu zakládat žádný "angličan" 8-(
@sonafa :) ahojky SONI, koukni na stránky Jardy, má tam odkazy na prodejce těchto travin, jsou sice dražší, ale jsou :)) držím palečky, mně zítra přijede paní, která mi bude radit, co nejdříve v našich podmínkách vysadit, louka přijde později :)
@jptn@kasha samozřejmě paráda! Úžasný klid, žádní sousedovic psi ani hukot zahradní techniky nás po ránu nevzbudili, takže jsme vyspávali jak nemluvňata :-D Dětem se večery venku u ohně a při svíčkách ve srubu zalíbily, takže jsme tam byli více nocí, než se čekalo. Až se doma zase nabažíme teplé vody a splachovacího záchodu, pomastíme tam zpět. Hodím nějaké foto, ale úhledné postýlky jako u Ivči to nejsou :-) :-) , zatím jen táborský styl. ;-)
@sonafa Nevím jak ostatní,ale my zatím jsme doma,chodíme na houby,alespon něco.To počasí je docela otrava :-( ,tak když se večer sejdeme probíráme co budeme dělat až se počasí umoudří :-) A co Soni Vy?Ve srubíku dobře?
@xsite ok pyrus, záruka kvality? nesmysl. To co jsem od nich viděl, hrůza a děs. Neodpovídá ani kvalitě podprůměrných srubařů. A to nepřeháním. Ceny? Víc než přemrštěný. Kdo nevěří , doložím fotkama. závěr: podprůměrná kvalita. nehorázně přemrštěný ceny a to tak, že až dvojnásobek jen na hrubej stavbě.
@jptn No Jitu,také něco málo dovolené tento týden bude a také má být letní počasí,tak budeme natírat a hlavně dělat zábradlí na verandě a ona sama již volá po natření.jak jsme na ní stále,tak to bude chtít zřejmě často nátěr:)a to se těším,to mě baví:) A jak jste na tom vy?Už začnou?????Nějak se s Tím pářou....vid'? :-N
@berger2 ahojky, kdybych bydlela už ve srubu, tak ho beru také :) jinak my také žádná dovolená :) až na konci září... stále budujeme spodní podlahu, ale už jsme za polovinou, jupi :)a mží a mží,,,
@srubardrak zajímavý a rázný příspěvek. byl jsem u pěti majitelů, kterým ok pyrus stavěl a neměli problém co se týká kvality. cenově jsou výš, než ostatní. Mohl bys být konkrétnější? něco ti dělal nebo to máš z doslechu? slovensko není jejich běžná lokalita. díky