Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 díky díky, ale už jsem to tady psala,,, neuvědomili jsme si, že 4 úžlabí je do sněhových podmínek docela legrace :) a také je střecha o dost dražší :)
Odpovědět
náklady... přípojky jen po hranici pozemku zatím voda a elektrika 22 tisíc celkem, celkově odhaduju, že to bude k 70 tisícům i s plynem. základy nám vyšly cca na 190 tisíc včetně navážky 10 tatrovek kameniva. zděná část přízemí cca 60 tisíc včetně práce. 2 komíny pouze materiál 50 tisíc srubařina (roubenka z 30 cm jedle 12,5*7+2,5*7,5, včetně verandy délky asi 12m, záklopů stropů a přesahů, výdřevy příček na poschodí a krovů a sloupkové konstrukce ke skladu 5,5*2m) je 1,5 mil. bez DPH. střechařina odhadem kolem 300 tis. Kč vše další mám jen hrubý odhad. Ale asi se budu muset začít víc otáčet v práci a doma se naučit dost řemesel, abych to vůbec nějak dostavěl.
Odpovědět
@jptn @kasha @pekbit děkujeme, no je to malinký domeček, ničím se nijak nevyjímá, ale my to tak chtěli ;-) , moje mamka tomu říká perníková chaloupka :-D a Polákovic kluci jsou moc šikovní, je radost se dívat na ně při práci i pak na ten jejich výsledek ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iil to přesně všichnu říkaj naší roubence :-D :-D :-D :-D vypadá na pohled skoro stejně
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 detail položení schodů má ve svém albu myslí Kanavi jinak na schody jsme dostali 3 nabídky, +/- byly všechny cca 60 000,- , a to i od Haniše, všichni je nabízeli z mokrého dřeva
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova zdarec, máme 10x9m + přestřešená veranda 3,5x10 deska cca 100, hrubá stavba (srubovina, záklop štítů, záklop stropu, krov se stolicí z kulatiny) od Poláků cca 680tis (vlastní dřevo) zbytek šikovný zedník, nebo svépomoc - celkem včil tušim 3,2mega, není hotová honí koupelna a jeden pokoj, nábytku poskromnu, svítidla jen dole. Na materiálu nešetříme, ale při výběru jest zapojen selský rozum, bo chci aby mě to přežilo a holky jsou spokojené a kdo chce si práci najde!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova tak bych si dovolil poopravit Tvuj puvodni dotaz.."da se to zvladnout pod 4?" 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson roky ano :))
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson ;-) No to už je reálné. I když jsem mimo limit, tak to sa dá, když je čověk u projektanta skromější. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iil nádherááá,já už chci takýýý! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@thomson Kurňa děckáááá, neštvěte měěěěééééé! :-) Tak dobře, ještě poupravuji - kompromis - dáse to zvládnout do 3,5mg? :-) ;-) :-) ;-) :-D :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova jednoduchý holý barák bez samostatné garáže a bez sklepa si myslim že v poho, ale nesmíš dát šikovnému manželovi kopačky před kolaudací ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, tady se rozjela diskuze :-) My se vešli, ale za a) mám toho šikovného chlapa, za b) máme malý domek, za c) už je to hodně let zpět-to je asi rozhodující,ceny jsou jinde, za d) hodně, ale fakt hodně věcí jsme si dělali my-včetně schodiště, balkonu, zábradlí, příček, dlažby, podkroví-komplet. Zpětně nás štve, že jsme si i střechu mohli položit my :-) Máme i suterén-ovšem celý vyzděný a polozapuštěný. Někde jsme ulítli...třeba garážová vrata s dveřmi byla zbytečně drahá, ten vstup se mohl řešit jinak. Celá střecha mohla být levnější-mohli jsme si sehnat levněji folie, tašky... Někde jsme ušetřili-viz balkon o 40 tis levnější, než kalkulace od profíků. Psala jsem si každou položku, od prvního dne, od první tisícovky na podání žádosti, od položení elektriky, vybudování studny, čovky, základovky, prostě včeho, až po kuchyňskou linku a vybavení koupelen a wc, kotle..SOučet byl 2.5 mil. Baráček tři podlaží 8,5 na 9. Chybělo jen vybavení ložnice a 2 dětských pokojů. Něco jsme měli, něco se koupilo později.(třeba postel máme teprve druhý rok, spali jsme jen na matracích na roštu :-) Jo a naší chajdaloupce se říkalo mnohem hůřeji :-) Na kuří nožce :-) Teď už se ujala ta chajdaloupka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato pobavil jsi :-). Jsi blázen? Postavit si celý srub a pak dát manželovi kopačky? Pokud by k tomu došlo, pak se stěhuje on, protože já v něm chci bydlet! No a on taky, tak doufám, že se budeme i potom mít pořád tak rádi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 ó díky za tvůj názor, taky jsi všichni - hlavně chlapi - strašáci, že to bude strááášně drahé :-o :-o :-o . No dobře, pro jistotu začínáme ještě více šetřit :-) Mimochodem, dívala jsem se na fotky tvéh srubu a nádhera!
Odpovědět
dovolte mi možná úplně blbý dotaz: existuje pro tuto fórum něco jako aplikace pro android? fotim mobilem a fakt mě nebaví vyndavat sd kartu jen kvůli tomu, abych to nějak navkládal sem. případné vychytávky jako tapatalk nebo podobné si rád nechám doporučit, fakt nevím, co by tu na to mohlo být k užitku.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@flexaretista uz jsem patral ale nic jsem nenasel ani tatapalk na to nefunguje
Odpovědět
Tak přidávám pár obrázků - chronologicky: 1) na hale v čeladné 2) tímto mne hoši Pacákovi trochu nasrali, tohle zrovna v obýváku být nemuselo. asi budeme dělat cuky u ceny... 3) vše připraveno 4) jeřábník borec jako rys 5) současný stav. V úterý pokračujeme. bohužel, od včera leje a leje...
Odpovědět
@flexaretista ještě na doplněnou, na tu vadu jsem upozorňoval, bylo to jasně jasně, tohle vyměníme - houno.
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista @geodett z IT technologií jsem trošku analfabet. Když něco potřebuji, mám na to děti, ale toto mi přijde dost jednoduché - přes kabel USB - mini USB připojit mobil k noťasu, tam to najít jako dodatečné zařízení a otevřít stejně jako flashku, případně stáhnout vše do počítače, aby se dalo lépe vybrat
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista @esmeralda2 ja jsem teda mimo uplne :-D a asi proto to jednoduse vyfotim mobilem nebo tabletem a rovnou z toho sem vlozim ;-)
Odpovědět
@jptn Mně to právě nepustí z mobilu do menu pro vložení fotek.
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista ja se v tom nijak extra neorientuju,proste fotky mam v mobilu v galerii,pak jdu na MS,a tam je vlozim bud do sveho alba nebo primo sem
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista také vkládám z mobilu, ale mám ifone, tak to nemá asi android,,, a ta další slova neznám,,, jinak fotky krásné, trochu jsem nepochopila to vyzdění a pak roubenku a ta chybicka to je pouze krása ve dřevu!!! :)
Odpovědět
@kasha kus přízemí jsou nosné stěny zděné, obvodové i vnitřní. To je celé. Příčky teprve přijdou.
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista hmmm, Tvá odpověd mně zmátla ještě více :))
Odpovědět
Profilova fotka
@flexaretista Hm...ta vada by i mně vadila. Já bych na ní pořád doma čučela, pokud bych ji měla v zorným úhlu :-) My máme minivadu v obýváku přímo nad dveřma, ale hned pod stropem, takže to asi nikdo z cizích nevidí (ale my jo :-) ) máme díru od záseku nějaké té jejich techniky, když se kulatina někam přesouvá, a pak na štítové stěně, ale opět vysoko a víme to asi jen my , máme motorovkou označenou asi půlku kulánu :-) (je mi jasné, že Kasha napíše , že je to prostě kouzlo dřeva s každou vadou a nevadou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova Díky za pochvalu :-) Ale jak píšu...my začali stavět v roce 2004-2005, kolaudace byla v lednu 2007. Už je to hodně let a ty ceny prostě jsou jinde. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@morana128 Zlatíčko, přesně tak :) a těch záseků co máme,, dokonce jednou u nás byli známí a sekali jsme drážky pro příčky, chtěl si to zkusit a třefil kulán :-) no co, uděláš mu zásek do hlavy? :) máme na ně památku :), Romi, já vím jedno, kdybych chtěla mít dotažené a dokonalé věci, tak jsem už ted v psychiatrické léčebně :-D a tak se těším z každé maličkosti, že se nám včera podařilo vyčistit komín, kamna a vše okolo a že v obývíku z toho není příloš mnoho černého nánosu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha my taky čistili.. ale v podstatě nebylo co:-D hvězdice se z komína vytáhla čistá jak byla ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?