Dekuji. Stavit bude pan Haniš. Ma své projektanty to je jasné. Vzhledem k vzdálenosti a komunikaci s úřady bude lepší najít si někoho zde a on si ho tzv.pohlídá. Pročítám zde příležitostně už pár let vždy tak to co je aktuální pro ten malý dřevěný sen.
@morana128 o tom pánovi jsme tady měli nedávno odkaz na video, ve kterém popisoval, jak se Babiš dostal k jejich podniku... tak snad už najde klid. tam na něho pan velkouzenář a krkovička v jedné osobě nemůže...
ps - naopak, tvůj příspěvek je lidský, takže i velmi srubařský :-)
@tomcat85 no dobře, tak at ti udělá projekt domu a papíry pro byrokraty ti může udělat někdo místní. stavební povolení si vyřídíš i sám. stačí, když ti projektant pošle potřebné lejstra a řekne ti, do kterých dveří vlézt a co tam žblepnout. my jsme to tak řešili a vše ok, aniž bych mnohdy věděl, co vůbec vyřizuji. není to vůbec složité, protože ty tomu rozumět nemusíš. :-D budeš dělat pouze kurýra :-D ono je to občas i sranda, když se s tebou baví jako s projektantem a posléze zjistí, že si pouhý investor :-D dokonce jsem dostal i novelu nějaké vyhlášky, abych si opravil pár údajů s ohledem na výjmutí z půdního fondu :-D můžu jenom doporučit :-)
@tomas80@tomcat85 Potvrzuji, taky jsme si papíry vyběhali sami jenom s podklady z projekce. Asi největší problém byl s tim, že nebyla úplně jasná situace okolo územniho plánu. Podklady vznikaly před digitalizací katastru a rozhraní některých ploch ÚP byly často o mnoho metrů jinde než hranice parcel. Nikdo z místního stavebního odboru ani z magistrátu se pod to nechtěl podepsat, přitom je to to pozemek kde lišky dávají dobrou noc a jeho využitelnost pro průmysl a zemědělství je nulová, svah jako prase, viz moje fotoalbum....
V každém případě, projektant byl na pozemku asi dvakrát, nafotil si to a tím skončila jeho fyzická účast na stavbě a stavebním řízení.
Vyjmutí z půdního fondu byla taky detektivka. Hranice bonity půdy nekopírují hranice parcel, měl jsem parcelu kde se potkávaly tři různé BPEJ. Podle úředníka jsem si měl odvod za vyjmutí ze ZPF spočítat sám, on to jenom schválí. Rozložení BPEJ není v katastru, tam je jenom seznam bez metrů. Takže jsem si musel vyžebrat fotokopii *neveřejné* (to jsem nepochopil) mapy BPEJ v měřítku asi 1:2500 a hrát si na zeměměřiče. Musím ale uznat že ten úředník pak jenom mrknul na čísla, prohlásil že to asi bude v pořádku a bylo vyřešeno.
@obludak ohledně půdního fondu mám stejnou zkušenost :-D taky jsem tam měl 3 bonity :-D
závěr je takový, že stavebnímu povolení nemusí být projektant přítomen fyzicky.
@tomas80 Ano, videa znám..Jak mě tenhle srub na pilotech na vodě zaujal před těma více než 10-ti lety, sledovala jsem i vše kolem majitele. To člověka minout nemohlo.
Tak jsem vcera pobihal po baraku a kolem s termokamerou ale nic zasadne novyho jsem nezjistil
Nejvice utika teplo nad okny kde jsou ucpavky z konopi a pak tu a tam v rozich
Napr. Trojsklo ma uvnitr teplotu 19 a dvousklo 14.5
@tomas80 od brachy z prace mam pujcenou, jinak se to da normalne pujcit ale neni to zrovna levne
prazska energetika ma pro svy zakazniky pujcovny za 600 na den u ostatnich dodavatelu ele jsem nic takoveho nenasel
@hankahorakova stěhování zatím neřešíme, snad do roka a do dne ale těžko říct :) už se tam sice vidíme a strašně se těšíme ale nespěcháme.. moc věcí si děláme sami takže to ani nijak uspěchat nejde :)
Tak kourova cidla funguji to je tak kdyz ponechate zenu s detma spici v baraku a pripravite do pece drevo na zatopeni
a pak se zjisti ze nebylo uplne vyhaslo, klapka do komima temer zavrena a ... :-)
Přátelé máte někdo u vás doma ve srubu nainstalované centrální vysávání? Občas jsem na to u někoho tady na Modré střeše narazil, ze srubařů se mi na návštěvě přiznal jenom jeden, ale hrozně si to pochvalovali. Kdo máte - na co se muselo myslet v projektu, a byla nějaká omezení, jaká je spokojenost?
Centrální jednotka potřebuje nějaký prostor, nevím jak moc je to hlučné, pod podlahu se pokládají akorát trubky - ucpalo se někdy někomu reálně...?
@tomas80 no ten nas by to nedal :). Ale robota je pravda ze jsem ve dvou srubarskych rodinach videl, na jednom se pes regulerne naucil jezdit :) (takovej malej vorech bilej) a v druhe byl pes prilis nad veci, nastesti :)
@mikeone :) my máme již několik let přípravu, jako již na mnoho dalších věcí,,, dost trahá centrální jednotka a dost drahé zásuvky,,, jinak super, nebot bezprašné,,,, spokojenost bude určitě,, musíš mít ale prostor v podlaze,,, neměl bys napojit potrubí v protisměru, v kuchyni jsou super štěrbiny, jen to k nim zameteš, otevřením se spustí,,, jsou nejmene dva druhy, ale ted si nevzpomenu, řešili jsme před pár lety a stále doufám, že to nějak doběhne :) i hadini na to máme!! iba komponenty a dopojit a jo - prý centrální prumyslový vysavač by mohl ve sklepě stačit,,, a musí mít vývod ven, žejo :),,, na robotický si dělám také zálusk,,, :)
@mikeone mame pripravu - trubky v podlaze nas na 2 patra, 4 zasuvky, sterbinu a vyvod na VROOM box vysly asi na 3000kc
U srubu bych asi resil sedani - vyvod do patra propojit pruznou hadici co se pouziva na pripojeni sterbiny.
Jinak to je jednoducha prace.
@jumpmans ahoj jak jsi prosim spokojeny s papirovou parobrzdou?
daval jsem papirovou parobrzdu DB+
nelibi se mi ohybani papiru a krabateni -ze neni uplne vsude parobrzda vyplá. kdyby nekomu zbylo 17 m2 parobrzdy tak ji rad koupim
@tonikslonik řekl bych, že asi střecha, protože si to naopak kvůli počasí nedovedu představit. dostat beton do patra je stejné jako do přízemí. my jsme to nedávno tlačili cca 70 m od čerpadla. ty 3 metry převýšení navíc nejsou nic. poptej se u těch, kteří dělají lité podlahy