my už máme 2 týdny vylité podlahy, čekáme na vyschnutí větráme a větráme. Kolem srubu řádí bagry, upravujeme terén, vybagrovala se díra na mamuta - čovku, Příčky už mají fajnové, elektrikuje se elektrika tak to vypadá uvnitř hnedle lepší :)
když vás tady je teď tolik, můžete mně prosím poradit? chtěl bych se pomalu připojit k elektrické síti, ale vůbec nevím, co bude potřeba. elektrikář mně říkal, že revizi - tu zařídí. co dál bude nutné? žádost apod.? díky!
ps- stránky eon jsou pro mě úplný chaos
@moncicik Vadí, vadí to oknům, dveřím, obklady a hlavně všem napojením, voda, kanalizace, příp. topení. Vše musí být speciálně upraveno - na volno. Správně postavit není tak jednoduché.
@tomas80 my máme od čezu
ale žádost jsme podávali jeste před zahájením stavby, pozemek nebyl zasíťován... takže to je pak asi trochu jiný postup.. a taky už je to pár let, nevím, jak je to dnes
@tomas80 no u nás( čez)to byla zárověn žádost o pripojení, když byla ele komolet hotová, vč revizí, tak jsem to tam zanesla a myslím do týdne jsme byli na ofiko tarif, do té doby byl jen stavební
@tomas80 Zavolej na jejich linku - tam by ti to měli všechno říct. Dělá tam kamoška, tak vím, že jsou hodnocení za kladný vztah k zákazníkovi, tudíž se nemusíš bát nevlídnosti .:-) .
Každopádně to chce vyplnit žádost o trvalé připojení odběrného místa a doložit revizí přípojky.
Dál nevím, protože dál bohužel nejsem. I po 5 letech mám pouze dočasné připojení i s výhodou nejhoršího tarifu .... no, nebudu sprostej :-| .
@tomas80 stranky i pristup EONu je OK, ma zaplacenej ten poplatek za prikon, elektrinu uz mas nebo ne? pokud ne posles tam zadost o pripojeni dolozis revizi a cekas, nazvy formularu ti muzu poslat ale jak se pise vyse zavolej na linku a mas to
nebo jim napis na info@eon.cz oni ti poslou do mailu ty formulare
@fredd1e@geodett
fajn, zavolám na call linku. elektriku ještě nemáme v kompletu (chybí dodělat rozvaděč, namontovat světla a takové prkotiny), ale chci připravit co jde dopředu. díky
chybí nám balkon (zábradlí a podlaha), obklady, dlažby, podlahy v přízemí, sanita všude, kuchyň, dvířka pod schody, vymalovat zdi i dřevo.
Huraaaa, od vcerejska bydlimeee! Sice tezka provizorka, kuchyn teprve privezou v nedeli z Ikei ( skladame sami), schody budou az koncem mesice, deti zatim chodi do pokojicku po zebriku, jak slepice, tepla voda buxe az v patek, jeste chybi dovystehovat pulka bytu, do toho si manzel pri stehovani zlomil nohu, 3 tydny nechodici sadra, ale maka v ramci moznosti porad dal, jen do patra se bez tech schodu ted nedostane. Jedno z deti je nadsene (dcera), druhe je smutne, ze se tady neciti jako doma a ze chce byt v byte ( syn). Takze fakt sranda. Ale je to tady, velky sen se nam splnil. ❤
@tomas80 základ bol prekladaný strop, potom vzadu rošť 10cm, aby nebol odskok balkon a vnutro. Zo spodu a zhora sa dala tlmiaca páska aby nevrzgalo, na to sa namontovala OSB doska - dali sme 1,5cm. Tá sa oplechuje po okraji okapovým plechom a pri zrube sa dalo Lko - toto je potrebné kupiť vo fatrafole, aby na tom bol rovnaký plast - fatrafol. Potom sme to začali prilepovať od kraja okapového plechu. Za mňa velmi jednoduchá práca s tým fatrafolom a to som vobec neni zručný :-D
@hankahorakova Tak každopádně , gratuluji :-) A to sžití...ono to někdy nejde hned. S manželem to je také pěkná perlička, ale hlavně, aby pak zase mohl lítat a běhat o 106. :-)
@jptn Mám ve fotogalerii ten nový plech...už je samozřejmě zaprášený, stejně jako vše kolem..ale to prostě tak je :-)
Dobrý den. Teď o víkendu dobrousím poslední zbytky uvnitř baráku a chci se zeptat zda mi někdo poradí jakým olejem to napustit ,aby kulatina zůstala co nejsvětlejší. Výrobci či distribuce mají sic napsáno co a jak, ale realita bývá jinde. Takže bych poprosil o radu z vlastní zkušenosti. Předem mnohokrát děkuji za případné odpovědi.
Caute zrubari,
po narocnych dokoncovacich pracach som si konecne mohol uzit prve noci na novom zrube.
ALE bohuzial som zapocul,chrumkanie!!...ako som si to.zacal vsimat,nasiel som 3 miesta kde pocujem pravdepodobne cervotoce.Mali ste s tym skusenost prosim?A ako ste to s uspechop riesili? (miesta som uz par 2 krat natrel krovsanom,ale nepomohlo zatial)
Dakujem pekne za rady
@mioniname ahoj, taky jsem opakovane natiral profipripravkem, pouzival injekcni strikacku a stale chroupe ;-) ...pristi tyden nastupuje mikrovlna, tak uvidime.
@thomson skelet bol postaveny zo suroveho dreva,avsak su tomu akurat 3 roky co ho postavili..
Buduci tyzden?..tak tonsom velmi zvedavy na vysledok...kolko miest mas lokalizovanych?...co to bude ak nie cervotoc?..tam kde to najviac chrumkalo som stiahol sekerou vrstvu a kopec pilin vypadlo a aj cesticky su tam..na tom gulaci je vidiet,ze to uz pri zhotovovani malo asi nejaky kaz a vysekavali to tam,kde je to teraz najhorsie
@mioniname mne tu padaj piliny taky na par mistech, ale nic zivyho jsem v tom nevidel, mozna to zdrhlo protoze mam dost hlucne deti :-) :-) nastesti klady jsou dost velke tak snad to par let vydrzi :)
@thomson A nie je vhodnejsie a cenovo dostupnejsie pre zrub z gulatiny plynovanie?
@kasha@jptn@fredd1e@sonafa Nasiel som,ze ste sa na tuto temu bavili v roku 2015. Ako to prosim casom dopadlo, chrobacikovia aj so svojimi larvami si casom zbalili kufre s hudobnymi nastrojmi, alebo ste im k tomu museli dopomoct(aky sposob bol ucinny) resp. stale vam tam spokojne vyhryzkavaju? :-) ...larva tesarika/fuzaca ze vraj zije 3 az 11rokov :-S
@mioniname
aha,vidis,to uz jsem zapomnela ;-)
ale asi ted mam I vysvetleni.ted zjara,kdyz tu jeste bylo drevo,se tu brouk obcas objevil,krom te plosticky asi opravdu nejaky druh tesarika,vzdy vecer....nekde sedel na zdi
tak jsem drevo odnesla(,uz se netopilo)a je klid
chroupani jsme neslyseli nikdy
Zdravím, někdo tu kdysi dával fotku ukotvení komína s kluzným systémem, já si ji blbec neuložil a teď ji nemůžu dohledat. Můžete mi ji prosím poslat znovu? Děkuji :-)