Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
@peking53 Plast má v sobě taky pár špeků. Asi největší je že celoprobarvené plasty mají celkově nižší tvarovou stabilitu. Takže pokud si někdo objedná velké celoprobarvené křídla, nebo třeba balkónovky, zjistí že po čase se jen velmi obtížně seřizují, zatímco bílé, potáhnuté fólii, takový problém nemají. Taky se může u některých výrobců ta fólie začít loupat, zejména na jihozápadní straně. Dobré eurookna by opravdu měly být lepší než plastové. Mne jenom míchá argumentace "kdo by si dal plast do srubu, tam patří dřevo". Pokud dřevěné a echt tak jedině kastelové jednovrstvé a pravidelná údržba. Na tuhle srandu já teda moc nejsem, takže plast / euro je za mne naprosto v pořádku. A mezi plastem a eurem tedy nevidím žádný bio- nebo filosofický rozdíl.
Odpovědět
Profilova fotka
@obludak Přesně jak říkáš. To mi právě říkal s tím kroucením, praskáním a že jsou horší než ty staré. Po pár letech je mohl vzít a výškubat.
Odpovědět
Profilova fotka
@obludak To jsem potřeboval vědět, že plastová okna nejsou až tak úplný extrém. Díky 😇
Odpovědět
Profilova fotka
Šli jsme do plastu z důvodu ceny, 6x oken za cca 23000,- RI okna, ale dveře budou dubové 😉 Ukamenujte mě 😔
Odpovědět
Tak vážení! V prosinci nám schválili hypotéku a ve čtvrtek 4.2. jsme zaplatili první zálohu a podepsali smlouvu s panem Urbanem! Domeček nám začnou vyrábět v červenci a přivézt by ho měli během října. Já se tak těším! Pak ještě uděláme střechu a necháme přes zimu bez oken vymrznout a sednout a na jaře budeme pokračovat! 🙂 Jinak už máme hotové nahrubo terénní úpravy, příjezdovou cestu a základovou desku. 🙂 A zasadili jsme strom - doubek.
Odpovědět
@90veronika90 gratuluju 🙂 a tiše - teď teda tady veřejně- závidím .. od srpna máme pozemek, teď v lednu bylo slíbeno, že proběhne změna územního plánu obce a my se pustíme do stavby .. Projektant už tvoří projekt od listopadu, všechny přípravné práce zařízeny.. Jenže zdejšímu projektantovi zodpovídající za územní plán je asi milion a v téhle době se bojí chodit po úřadech, aby předal podněty na okresní stavební úřad, takže v lednu nic schválené nebylo. Naštěstí se teď do toho vložil někdo nový a minulý týden to všechno dal do kopy, naskenoval a poslal na příslušné úřady.. Tak už se to snad trochu hne.. Ale momentálně jsem v rozpoložení, že začínáme zase hledat nový pozemek 😠
Odpovědět
@peking53 Máme roubenku z lepených hranolů a máme plastová okna v dekoru nějaké borovice, dvě okna dokonce v rozměru 2200x2400 a je to dvojsklo, což úplně stačí. Kdo k nám příjde, tak si myslí, že jsou dřevěná, to samé podlaha - vinyl od QS - dekor medový dub, fakt vypadá jako dřevo. Nějaké fotky jsou ve fotoalbu. Ale chápu, že někdo razí názor, a já mu ho neberu, "když dřevo, tak všude" 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@90veronika90 Jirka Urban dělá krásnou a poctivou práci, to je dobrá volba
Odpovědět
Profilova fotka
@90veronika90 dub je strom, který do naší přírody patří, jenom je to taková sviňka - dost rostlin pod ním neroste, on je přímo likviduje. Tak si po něj naplánuj lavičku, ne záhon se zeleninou
Odpovědět
@esmeralda2 Dlouho jsme zkoumali recenze a psali poptávky než jsme se definitivně rozhodli pro pana Urbana. Je to úžasnej člověk na svým místě a už teď se moc těším, že budeme bydlet v jeho "díle". 🙂 Já jsem s tou lavičkou počítala. Na záhonky moc nejsem a budu ráda, když ten doubek přežije a budu schopná včas a pořádně sekat trávu... Nejsem moc na rostlinky a miluju přirozenou krásu přírody (žádný tvarování živýho plotu, žádný růže a orchideje... Prostě pár stromků a keřů, nějakej ten šutrák a tráva... 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@peking53 super video, rodičům zrovna srub hořel 😉 hodně hořel 🙂)) a sice nestačilo obrousit jen ten jeden ohořelý cm, musel se celý srub brousit i zevnitř, znova tmelit, dělat celá nová střecha, některá okna, sádrokartony....ale stojí. I když ve finále stála oprava skoro jako stavba nového 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Díky jestli to není ironie 😉😀 No však sem říkal a bylo to obrazně. Samozřejmě, že se jen nebrousí, tady se jednalo o kulatině jako takové 😀 hlavně že stojí. Ale jak jsem říkal, je na každém jestli to dá znovu dohromady, nebo to srovná se zemí a za pojistku postaví nový.
Odpovědět
Profilova fotka
@peking53 no a bude muset splnit vsechny ty novy sileny narizeni co v dobe vystavby nebyly 🙂 ohen radeji jen v peci
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett No vidíš. To mě vůbec nenapadlo. Pravdu máš 😁
Odpovědět
Profilova fotka
@da68ni poprosím Ťa mohol by si odfotiť ten vinyl, tiež nad ním uvažujem ale zatiaľ som nenašiel žiaden dekor ktorý by dokonale imitoval drevo Dík
Odpovědět
Můžu se zeptat na zkušenosti a názory ohledně oken? V projektu máme navržená izolační trojskla a možná i díky nim nám vyšel PENB na kategorii B. Myslíte, že by byl velký problém odklonit se od tohohle návrhu v projektu a použít klasická dvojskla? Jinak samozřejmě okna budou dřevěná...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@90veronika90 ja bych se trojskel nevzdaval, cenove mne neprijde ze by to byl velky rozdil
Odpovědět
Ahoj trvalo mi cca 2 měsíce přelouskat těch 671 str.(bylo to výživné). Letos nám v březnu začnou srub stavět a v červnu, červenci 😁přivezou srub na pozemek . Už teď se nemůžem dočkat. Nechali sme si postavit hrubou stavbu, kterou letos zastrešíme. Rozhodli sme jít cestou svépomocí takže sme tady nabrali docela dost inspirace.Srub je 10x13.5+8x3 terasa do L. Bude z jedle o stř.prumeru 40cm.Každopádně sem zvědavý na PowerPack dobrá myšlenka natočit o stavbě svépomocí ve srubu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alman to vitej v klubu a smekam pred prectenim vseho, musis mit v hlave dobry gulas 🙂 a preju klidny prubeh stavby a pevne nervy aspon zde mame dalsi dukaz ze srub lze postavit i v roce 2021, pres vsechny ty nesmyslny narizeni z ceho stavet a cim si muze clovek topit 🙂
Odpovědět
geodet. Díky moc Jo jo guláš tak ten v hlavě mám ale naštěstí sme stihli stavební povolení vyřídit ještě v 2019takze se nás změny netýkají. Našli sme tesaře v r. 2020 a termín byl volný až letos takže sem měl čas udělat zkl.desku.Ale nigde nespěcháme takže pojedem napohodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alman Vítej mezi potrefenými jak se zde říká. 😁 Super takže až budu potřebovat něco připomenout, vím komu napsat. Už jsem to četl tolikrát, ale vždy se to pak nějak vypaří. 😁 Děkuji. Též jen čekám až to přivezou a začnu natáčet. Sledovat můžeš už teď. 😁 Bohužel to vypadá, že dokonce uzavřou i náš okres úplně. Vyhrožují tím. Takže tomu dávám ještě tak minimálně měsíc. Už tak čekáme dlouho. Ale kdo to mohl tušit že..
Odpovědět
Profilova fotka
@alman také tě vítám v naší diskusi. Gratuluji ke skvělému rozhodnutí postavit si srub. Kdopak ho bude vyrábět? Doufám, že sis dělal poznámky při tom čtení, následně se to blbě hledá.
Odpovědět
esmeralda2😛oznámky sem si nedělal bohužel nic jiného mi nezbyde než se vracet k daným tématům. 🙂. Stavět nám to bude p. Papsik. Jestli to můžu napsat. Snad jo. peking53:dival sem se a supr. Nejvíc hláška stim čvančarem ti to blafne. 😁Ohledně čekání no já bych se zbláznil asi čekat tak dlouho ale bohužel teď je špatná doba.Snad nebude hůř a přivezou ho ať se mužem inspirovat.
Odpovědět
Zdravím všechny stejně potrefené, tak i pro nás letos nastane začátek dlouhé cesty za vysněným bydlením. Oproti některým teda náš srub bude působit možná jako větší chata 😄. Obytná část 8x10 metrů, z jedné strany 10x3 terasa, z druhé strany podobně velký přístřešek na auto. Pozemek máme od r. 2017, než jsme ovšem vše vyřešili s úřady, je najednou pár let pryč. Diskuzi jsem pročítal asi pred dvěma lety, poznámky si nedělal a většina informací je tak z hlavy už pryč 🙂. Doufám, že se tedy brzy budeme moct pochlubit alespoň hrubou stavbou.
Odpovědět
Profilova fotka
@matejhav většina z nás má podobně velkou chatu :-D
Odpovědět
Ahojte vospolok, som dlhsie necital, tak som zase musel nieco dobiehavat. Tak my sme cerstvo po zaliati podlahy poterom. Tesime sa jak male deti vzdy ked sa nam podari nejaky milnik a zaliata podlaha nim urcite je 😄 Teraz ma caka vybrusenie interieru zrubu, potom omietky a dlazba a velmi teoreticky sa koncom roka prestahujeme (kks po 4 rokoch omg,... ). Pisem to ale s velkou opatrnostou a velmi potichu. Pisem lebo by som potreboval poradit s tym brusenim stien. Viem, ze sme to tu viac krat preberali. Uz mam za sebou brusenie stropnych gulacov, ked sme pokladali nesamove dosky ako podhlad a tie som vtedy brusil uhlovou bruskou so 100 papierom. Problem bol, ze to bol prachovy masaker a nedostal som sa s tym kotucom uplne ku kraju. Pouzil som aj masku aj okuliera aj vsetko moznem, ale aj tak som ledva dychal a nic nevidel. Zacal som rozmyslat, ze by som uhlovu brusku (flexu) vymenil za exentricku pneumaticku brusku s moznostou odsavania cez vysavac. Nemate s tym skusenosti? Alebo inym typom brusky? Skusal som aj vibracnu ale to nerobi vobec nic 😞 😞 Natierat sa chystam svetlicovym zriedenym s pomarancovym tak dufam ze to nepohnojim moc. Chystam sa kupit ho na cestadreva.cz (aj ked v hre je stale este aj svetlicovy so vcelim voskom z moraviafinish - len tam mam trochu obavu ze mi to moc stmavne a rad by som mal tie steny co najsveltejsie). vdaka, Martin
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg vsechno casem trochu ztmavne, mam svetlicovy s voskem a po 5 letech, kdyz porovnam fotky k zadnemu zasadnimu ztmavnuti nedoslo - na kladach temer nic, palubky tam o neco vice
Odpovědět
@corneg Pneumatickou excentriku mam a zkoušel jsem to. Je to absolutně na prd. Je lehčí do ruky, a bezpečnější na práci, ale tím to končí. Prachu bylo stejně, možná více, navíc se mi tam neustále motala hadice. Brousicí výkon taky nebyl žádná pecka, ony ty excentriky, stejně jako vibračky jsou dělané hlavně na rovné plochy, takže na mém kulatinovém srubu to bylo hromada práce bez viditelného výsledku. Po jedné půlsměně jsem to zahodil. Odsávání... hmmm mám odsávání v dílně, představa že sebou budu tahat po stěně ještě jednu tlustou hadici a každou chvíli je od sebe rozmotávat..... Prach se usadil relativně rychle a zametení a vyhození je rychlovka. Samotné povrchy a škvíry budou stejně plné prachu, tomu se nevyhneš ani s odsávačkou, na "čistou práci" zapomeň, s manželkou jsme po broušení interiér, myslím povrch klád, vysávali asi třikrát. Venek se ofukoval ručním fukarem, to šlo celkem dobře, líp to jde za větrného dne. Popravdě jsem se na pneumatiku dotazoval srubařů, kteří to stavěli a taky všechno čistili flexou. Odpověď byla, "klidně to zkuste". Zkusil jsem to, nefungovalo to. Evidentně jsem nebyl první. Trojúhelníková vibračka byla dobrá na některé kouty a špinavé šmouhance na již vybroušeném povrchu, na vetší souvislé plochy ale v žádném případě. Při broušení brýle - lyžařské nebo něco takového - sluchátka a respirátor. Stejně jsem potom smrkal piliny, ale aspoň ne tak moc. Je to opruz, hlavně v horku, ale zase vidíš každý čtvereční centimetr zblízka, to není špatná věc. Hrubost 100 je podle mne moc. Kulatinu jsem brousil 60 a některé klády 80. Kotouč se totiž velice rychle zanesl pryskyřicí a efektivní hrubost byla mnohem nižší. Jen se muselo při výměně kotouče začít velmi zlehka a na nějakém celkově škaredém místě, které se muselo stejně obrousit hodně, nebo na čele klády. Jakmile se to trochu zaneslo, tak už byla práce dlouho v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg Čau. Jestli nechceš, aby ti stmavlo, nebo se ti líbí světlost, jaka je hned po broušení, do oleje přidej bílý pigment. Taky to tak budu řešit
Odpovědět
Profilova fotka
@alman Také tě vítám a přeji hodně zdaru. Vzkaz pro další nováčky 🙂 pokud budete tak hodní a budete si tady vše od začátku číst, prosím o poznámky 🙂 Barvy -stránka xxxx, výška klád-str xxx 🙂 A tak. Minule jsem sama hledala a nenašla. Zrovna tento týden se k nám chystá jeden pár, co si chce postavit srub...a že by uvítali nějaké info (jako ten pár jsou už děti našich kamarádů...to je šílené, jak vše utíká 🙂 Říkala jsem jim, že mám obavy, že vše co řekneme, bude v dnešní době, kdy se spíš nic nepovoluje, než povoluje, nebude platit. Myslím, že v dnešní době bychom možná ani neprošli...A od roku 2003 se toho tolik změnilo. Každopádně držím palce všem.. Jo a u nás nového jen to, že jsem včera odpoledne opět na schůdkách vyleštila všechnu kulatinu v interiéru od prachu , zase máme na chvíli krásně čisté kulány 🙂
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?