Projekt bungalovu do L

Profilova fotka
Ahoj, co říkáte na náš projekt.. nějaké připomínky nebo rady ? :-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@bavo Mne se to libi. jen bych zvazil - dvere na WC otvirat do chodby, at to neni tak stisnene. Pak nechapu dvere mezi pracovnou a technickou mistnosti. Pokud nemaji nejake konkretni vyuziti, zrusil bych je. A mozna bych zkusil vymyslet lepe rozlozeni u vchodu - misto zadveri dat spiz a propojit ji s kuchyni a zadveri se satnou vyresit ve zbyvajicim prostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, spíž mimo kuchyň je dost nepraktická, zakomponovala bych ji někam do kuchyně, která je opravdu hodně velkorysá a místo spíže na chodbě bych udělala WC - bylo by blíž k obýváku, takže by návštěvy nemusely courat přes půl baráku a zároveň by se Vám zvětšila koupelna s technickou místností. Dveře z pracovny do technické mi také přijdou trochu zbytečné. Jinak OK
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych posunul stěnu šatny v ložnici o 30 cm, aby se tam daly dát 60 skříně. Spíž takhle rozhodně ne - je příliš úzká a daleko od kuchyně. Asi bych omezil/zrušil vykousnutí vpravo nahoře a udělal rozumnější zádveří a šatnu se spíží z kuchyně. V kuchyni a obýváku nechápu rozmístění, ale někomu to může vyhovovat. Ještě bych zvážil velikost oken, podle mě nejsou dostatečné.
Odpovědět
@bavo Zádveří mi přijde strašně malé - když najednou vejde víc, než 2 lidi, ani se neotočí, natož, aby se pohodlně zuli nebo sundali bundy. Zúžila bych šatnu (stejně bude sloužit jen na odkládání oblečení a obuvi) a zvětšila zádveří. Jak už se psalo výš, umístění spíže je nesmyslné. Kuchyň máte jak taneční parket, ale spíž je přes chodbu - to nedává smysl. Možná počítáte s velkou potravinovou skříní v kuchyni a do samostatné spíše plánujete ukládat sezónní věci a dlouhodobě uskladněné potraviny... Prohodila bych koupelnu a samostatné WC, ať je blíž obýváku. Umístění postelí v pokojích asi není definitivní, protože to by bylo za trest. :-) V ložnici bych posunula příčku a prohodila spací prostor a šatnu - klidně aby se do ložnice vcházelo přes šatnu. Obývák s kuchyní je pro mě neuchopitelný - krb v kuchyni, jídelní stůl daleko od okna, sedačka zády do prostoru namačkaná v rohu, žádné skříně... Ale třeba to není finální rozmístění. Otvírání dveří do malých místnpostí (spíž, koupelna, WC, ale i zádveří z chodby) je hloupost, otočila bych je. No ale jestli vám to takto vyhovuje, tak super - vy tam budete bydlet. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bavo Když už jste se teda vydali cestou bungalovu, což mě osobně moc nesedí, jelikož máte obrovskou zastavěnou plochu a fakt hodně velkou střechu, ale to je každýho věc.. Jak už tady psali i ostatní šatna se zádveřím je špatně. Dalo by se to vyřešit lépe a podle mě do předsíně stačí jen skříň s nějakým zrcadlem. Místo by se vám zvětšilo a vznikne vám i odkládací prostor. Místo spíže bych dal taky WC. Nevím zda-li je nutné mít v tak obrovské kuchyni mít ještě spíž. Podle mě když už ta kuchyň s obyvákem má takový jednoduchý tvar, tak nějaké ty potraviny se dají schovat do skříněk - je jich tam fakt hodně. Případně je ještě technická místnost pro uskladnění. Co se týče chodby, tak chápu, že musí být tak hrozně dlouhá k vůli pokojům, ale zde bych uvažoval alespoň 2x světlovod (např. od fy. Velux). Pokoje - nevím jestli je nutné dělat v pokoji takový odskok k vůli skříním. Podle mě bych raději umístil dveře ode zdi tak, aby mi tam vlezla ještě skříň. Jelikož teď za dveřmi máte hluché místo. Technická místnost - zde bych udělal jednu změnu a to takovou, že bych technickou prohodil s koupelnou. Dostanete ohřev vody mezi koupelnu a kuchyň, což by mohlo pomoct rozvodům teplé vody. Dále budete mít rozvod podlahového topení také blíže středu domu. TOTO ale není podmínkou, že by něco fungovalo lépe, jen si to myslím. Obyvák s kuchyní - za mě je tam malá plocha oken. Normu splňujete, ale na 55m2 mít jen 11m2 stavebního otvoru oken ? To píšu jen stavební otvor, protože finální plocha prosklení je menší. Za mě bych dal ještě jedno alespoň mezi sedačku a ten bar. Protože s takovým rozmístěním si neuvidíte do talířku, ale to je zase jen můj názor. Dále bych podotkl, že v nosné stěně nemůže být komín. Poslední co mi dost vadí je tloušťka vnitřních příček. 100mm ? Já nevím jakou máte praxi ze staveb, ale ať si kdo si říká co chce, tak 100mm je na příčky prostě málo. Předpokládám, že se chystáte stavět z ytongu, jelikož jen porobetonových tvárnic se dělá 100mm příčka, tak si vemte, že má neprozvučnost jen 37dB. Zde bych opravdu volil minimálne 150mm, kde je neprozvučnost někde kolem 41 dB. Pokud by to bylo z porothermu, tak 140mm má neprozvučnost 43 dB. Nevím zda-li napíšu přesně tu poučku, ale změna o 3dB by měla být až o polovinu hluku. Tímto si ale nejsem zcela jist :) a ani moc lidí tohle neřeší. Kdybych byl milionář, tak si postavím celej barák z akustických cihel a měl bych klid, ale cena je 2-3x vyšší. Stavbě zdar :-D
Odpovědět
Profilova fotka
za mě :-D : 1, druhej záchod do technický - v koupelně nemá záchod co dělat - pokud to není mini domek s mini rozpočtěm .. což Váš není . navíc nebudete z venku courat přes chodbu čurat a je i přístupná z pracovny.. 2,jako hlavní výhodu bungalovů vidím tu že je možnost i z ložnice nebo dětských pokojů chodit ven na terasu - zahradu, Vy tam máte jak koukám všude jen okna , a výstup pouze z obýváku a tech místnosti. to bych zvážil min. tu ložnici . jestli jste omezeni rozpočtem , klidně bych místnosti kromě ložnice,koupelny a vstupu , zmenšil cca o 10-15% a pořád by byli dostatečně velké !
Odpovědět
@bavo Já souhlasím s komentáři výše. Co se týká spíže, nechala bych ji tam, kde je, jen v případě, že budete mít v kuchyni potravinovou skříň, kde budou věci na aktuální použití a ve spíži zásoby, případně věcí používané jen občas (formičky na cukroví apod.). A taky bych do spíže udělala malé okénko kvůli větrání. Otevírání dveří z malých místností určitě ven. Za prvé je to praktičtější, za druhé i bezpečnější - pokud by se něco stalo (třeba by někdo na záchodě omdlel), nedostanete se tam pro něj. Zvážila bych rozmístění nábytku v hlavní místnosti a v dětských pokojích. Postel pod oknem bych nechtěla, obzvlášť, pokud je okno na jižní nebo jihozápadní stranu (což tedy u vás nevím, jestli je, ale rozmístění místností tomu nasvědčuje). Pod okno dle mého patří spíš pracovní stůl (kvůli světlu). V hlavní místnosti bych přemístila krb do obýváku, jídelní stůl by dle mého měl být blíž k oknu, aby tam šlo alespoň nějaké denní světlo, kuchyně s jídelnou je dle mého příliš velkorysá na úkor obýváku, který působí stísněným dojmem. Technická místnost by se mi víc líbila někde poblíž vchodu, už jen proto, že pravděpodobně půjde o špinavou zónu (vzhledem k tomu, že z ní vedou dveře ven) a dveře z ní pak vedou na chodbu u pokojů a do pracovny, kde už by měla být čistá zóna (pokud tedy pracovna nebude spíš dílna?).
Odpovědět
Srelnice uprostred. Vite, ze ten obestaveny prostor musite platit vy? 😁
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?