Operátor chce stavět vysílač na našem pozemku.

Dobrý den, ozvali se nám na výstavbu základnové stanice Vantage towers (nejspíše pro T-mobile) na našem pozemku. Rád bych se touto formou poptal, zda nemáte nějaké zkušenosti s danou věcí. Jakou stanovit výši nájmu, jaké stanovit podmínky, jakou sestavit nájemní smlouvu atd.. Díky za odpovědi.
Odpovědět
Vy to chcete mít na pozemku? Co to máte za pozemek, zahradu, louku, stavební parcelu...? Nebude vám vadit, že do budoucna budete mít nějaká omezení?
Odpovědět
@sarmaj Pozemek je orná půda, sami si vybrali roh pozemku. Jedná se jim prý jen o 100m2 pozemku, který by si pronajali nebo odkoupili.
Odpovědět
@paulie3 hlavně si dobře zjistit,co z toho plyne pro vás, co musíte strpět, jak vás to omezuje, co do budoucna s pozemkem ...... Pokud to teda chcete na pozemku, ať pak nelitujete
Odpovědět
@sarmaj Za mě, buď prodat za dardu nebo pěknej nájem pravidelně, pokud to ani výhledově nebude stavební. Do nájmu zakomponovat pravidelnej růst nájemného či jinak ošetřit proti výkyvům ekonomiky a trhu.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi by ma nelákala predstava umožnovať prechod cez pozemok technikom pri oprave/údržbe. Nesúhlasila by som s umiestnením .
Odpovědět
Doporucuji pronajem. Resili jsme neco podobneho na zacatku devadesatych let a od te doby se nam to na najmu zaplatilo mnohonasobne oproti prodeji.
Odpovědět
@jankazb ale kvalitní signál chtějí všichni.. kde to asi mají stavět?
Odpovědět
Profilova fotka
@Michal Rybář Třeba na obecních budovách, na výrobních halách, na panelácích a já nevím, kde všude možně... Spíš vyvstává otázka, proč zrovna na orné půdě?
Odpovědět
@sarmaj Na pozemku sami hospodaříme, takže nás to značnou mírou omezí. Dalo by se tím souhlasit za vidinou opravené přístupové cestě k pozemku (pro servisní osobní automobily) a nájmu. Kabeláž ke stanici chtějí hrabat právě obecní cestou k pozemku. Zajímala by mě proto alespoň přibližná částka, co si za nájem říci. Hospodaříme v blízkém okolí i na pronajatých pozemcích, a tak máme z jisté míry obavy, že si vytipují jiného vlastníka a bude to pro nás ještě větší překážka.
Odpovědět
@paulie3 rozhodnutí je na vás, přeju dobrou volbu
Odpovědět
@pyramis víte vůec jak vypadá základnová stanice? Prý na panelák...
Odpovědět
@michal_rybar přesně tak
Odpovědět
Článek se načítá
@paulie3 A zjistěte si (nejlépe na ČTÚ), jaká z toho pro Vás plynou omezení. Bezpečnostní pásmo tam asi žádné nebude, ale nějaké ochranné pásmo tam určitě bude. Z toho mohou plynout omezení pro využití Vašeho pozemku.
Odpovědět
len odhad: nebudu chciet prenajom ale jednorazovy odkup za smiesnu cenu. (aspon tak to u nas robi energetika). Ak vam to samym vadi, tak sa tu ani neni o com bavit.
Odpovědět
@milanq Omezení ani pásma tam prý nejsou vůbec žádná, jen oplotí 100m2 pozemku a tím to končí, jediné co tak na pozemku vznikne věcné břemeno zřizování a provozování vedení. Nájemní smlouva je pak na 30 let. @mucha999 U nás s pronájmem sami nabídli ale přijde mi celkem směšný.
Odpovědět
@paulie3 Prý?? Je to možné, že zatím ne, protože podle § 103 zákona o elektronických komunikacích parametry ochranného pásma, rozsah omezení a podmínky ochrany stanoví na návrh vlastníka zařízení příslušný stavební úřad. Takže jen radím: Pokud ještě stavební úřad nic nevydal, ověřte si to na ČTÚ.
Odpovědět
Máme zkušenosti firma platila včas teď nás vyplatili na 15. let jednorázově. Chtěli odkoupit tam pozemek a to jsme odmítli. Ptali jsme se i jiných společností a ti nabízeli míň peněz.
Odpovědět
@paulie3 ta věž na pozemku prví patřila jiné společnosti telefonní. Tito to berou do nájmu atd. Ta původní co to stavěla vždy dávala smlouvu na 10.let. Tato nová společnost chtěla taky první vyplatit nás na 30 let , 20 let atd. Nakonec jsme se dohodli na 15. Let.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?