Beton na zakladovou desku: izolace, dilatační spáry a vlhkost

Zdravím, potřeboval bych poradit. Jdu betonovat základovou desku 150 mm 5x6,5m. Plotna bude už finalní povrch/výška. Bude na pasech s jednou řadou DT, návazka je frakce 32/63 a 0/32. Bude to zateplená dřevostavba (garáž) s dřevovlaknem položená na asfaltových pasech. 1, jaký beton použít aby se zbytečně nedrolil a neprasil, když se bude po něm jezdit (později tam dám možná barvu, epoxid)? 2, třeba na tuto plochu dilatacne spary ( pokud ano, kolik a jak hluboko)? 3, mám dat na kamenivo ( ne DT ) nějakou izolaci kvůli vlhkosti ( PVC folie, terovy papír )? Za rady Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
1) Dle projektu. Každopádně ale odolný solím a střídání vlhkost, suchost. 2) Dle projektu, pravděpodobně ano. 3) Dle projektu, ale nemyslím. Nemáš zač.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

1) Dle projektu. Každopádně ale odolný solím a st…
@pyramis Je to jako obvykle. Staví bez projektu, tedy bez povolení, a shání informace, kde se dá. Takže do budoucna zaděláno na problémy jak se stavbou, tak s úřady. Nebo se snad mýlím, pane tazateli @mairom?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@pyramis Je to jako obvykle. Staví bez projektu,…
@jozkakomosny pane rypal, jses uplne vedle. Mm i projekt i povoleni. Ptal jsem se jinyho projektanta a ten by to delal jinak nez je na projektu. Proto hledam a ptam se lidi s fachu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mairom:

Zdravím, potřeboval bych poradit. Jdu betonovat z…
@mairom Ja som mal v projekte inú skladbu: 12 cm armovaný podkladový betón - "základová doska" (príprava pod tým podobná), na tom PVC fólia a na tom 8 cm finálneho lešteného betónu. Mám tým kompletne vyriešenú hydroizoláciu nie len pod stenami. Ale to je na Vás, v garáži je to asi fuk. Ale ak to má byť zateplené, tak by som zateplil aj podlahu.
Odpovědět

@mairom Desku garáže jsem řešil klasicky: založení na pasech, pak beton cca 15cm s jednou vrstvou armování spojeným se svislými pruty ve ztracenku. Tohle bylo bez dilatace. Na to hydroizolaci, vyzdít stěny a dovnitř strojně hlazený beton 6cm. Tam na 35m2 jednu dilatační spáru mám. Zatím to dvě zimy přežilo, začíná být lehce znát otěr ve vjezdu. Minulý víkend jsme montovali vrata, teď zaklápíme strop a před zimou to už natřít nestihnu. Tuhle zimu to bude ještě se solí, ale už za vratama. Zatím se přikláním k izobanu, natíral jsem s ním stěnu pod stropem, ať dobře přilepím parotěsku a nátěr Izobanem jde to lehce opravit.
Odpovědět

@jozkakomosny pane rypal, jses uplne vedle. Mm i …
@mairom To jsem rád, že se mýlím. Ale vypadalo to tak. Máte moji omluvu.
Odpovědět

@mairom tak když máte projekt tak proč se tu ptáte když naprostá většina lidí tady má za sebou stěží jednu stavbu. Navíc když to uděláte jinak než máte v projekt a schválené SU tak případné reklamace neuspějí. A můžu říct že betonové plochy běžné praskají vy to budete chtít reklamovat ale zjistí se že jste použil jiný beton nebo jinou vystuhu a máte smůlu. Nechápu proč lidi platí horentní částky za projekt aby potom na amatérském fóru řešili jak to udělat jinak.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?