Dřevostavba a věšení věcí na zeď

Dobrý den, zajímalo by mě, zda není u dřevostavby problém například pověsit televizi či kuchyňskou skříňku na zeď? To samé u montovaného domu. A ještě by mě zajímalo, zda obecně doporučujete spíše klasický zděný dům nebo se v dnešní době už tak neliší? A co životnost? Děkuji.
Odpovědět
Diskuse 2 dny stará: https://www.modrastrecha.cz/forum/mon... Ohledně všešení věcí na zeď určitě někdo poradí.
Odpovědět
Profilova fotka
a myslíš, že v dřevostavbách nemají kuchyn ani TV? Nebo to mají jenom na nějakým stolku? Ne, obecně to problém není. Ale musíš vědět, kde je rastr (typicky třeba po 50cm) tzn ta svislá konstrukce a můžeš je navrtat přímo bez použití hmoždinek, nebo speciálních hmoždinek atd.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od panda82:

Dobrý den, zajímalo by mě, zda není u dřevostavby…
@panda82 Ak sa urobí príprava, vešať sa dá všetko. Ak tam príprava nie je, môžu byť obmedzenia kam sa dá a kam nedá vešať. TV v dnešnej dobe už nie sú tak ťažké, to by šlo dať asi kamkoľvek, linku jedine do pripravenej výdrevy, alebo na opláštenie použiť vysokopevnostný SDK. Čo sa týka drevostavieb áno alebo nie, za mňa na trvalé bývanie nie.
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, že se to úplně v pohodě dá i v dřevostavbě. Je to stavba jako každá jiná. Lidi, co bydlí v dřevodomech, mají také skříňky nebo televize. Je to mýtus.
Odpovědět
@panda82 Sádrovláknité desky Fermacell (používají se obvykle k zaklopení sendvičových panelů) unesou hodně. Na jeden šroubek 30kg, na jednu hmoždinku 50kg. Takže pohoda.
Odpovědět
To není žádný problém, všechno se dá, když se chce. Pokud je něco moc těžké, je dobré udělat předpřípravu, jak už bylo zmíněno výše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?