Tak dnes byl velký organizační den. Ale mám vše domluveno. Zítra se staví lešení, pozítří komín, v pondělí klempíř, v úterý obklad komínu, ve čtvrtek sundat lešení -asi sami? Ufff. :-p
@sonafa NO TY JO!!! to je krásně zorganizované!!! :) a s tou izolací a kominem a krokvema, to jsem zvědavá co řekne náš budoucí revizní kominík,,, pak řeknu :)
@kasha no včera to zalévali.. dneska pršelo.. ale dneska moc nedělali neb jim někde zapadl bagr :-D a zítra jsem je upozornila, že nevím kudy tam... :-D
@sonafa
Hlavně dejte bacha, aby klempíř počítal s tím, že si srub ještě sedne! Oplechování s tím musí počítat a být "pohyblivé"!
@kasha
Gratuluji největší vesnici v ČR k výhře v honění gumy!
@all
Včera byla docela zajímavá "Chalupa je hra" - snad se na to dá podívat na Internetu, pokud Vám běhá rychleji než nám... A také tam řešili, co je u nás stavebně tradiční, zda sruby nebo roubenky .... nebudu popichovat ...
U nás už zase leží snížek (venku) a školkou povinné dítě (doma)... ach jo ...
PF
@petrfrenk popichovači!!! nejsme vesnice - to za 1) a za 2) i když jsem neviděla pořad Tebou zmíněný, je jasné, co tamti pacholci říkali, nebot nemají znalosti dlouhodobějšího rázu,,, nedívají se dále do minulosti, dívají se jen tam, kam se jim to líbí,,, a už toho nech, nebo nevím co :-D,,, proč má dřevo letokruhy, proč neroste do tvaru trámů?? proč,,, to když mi vysvětlíš, tak si snad obrousím srub do tvaru roubenky :-D
krásný den! :) kk
Dobré ráno.
A "komínařky" nezapomeňte na štítky :-) Možná jsem to už psala, ale náš revizák šel po štítkách, které musely být na komíně-byl na vymetacích dvířkách a na krbu. Ještě že tam byly, i když si myslím, že pokud bych je při svém úklidu dala pryč, prostě by mu musel stačit papír od každého zboží. To fakt už člověk aby hlídal vše!
@kasha gratulace , jo to u nás se sleduje hokej, ale vůbec jsem si neuvědomila, že jsi odtud :-D to už bych ti dávno gratulovala :-) :-) :-) ;-)
@morana128 ano máš pravdu, štítky se také kontrolovali, ty tam máme...ale komín se nám trochu uhnul :-D
@petrfrenk na to se tedy mrknu, až bude trochu času ;-)
@sonafa já také nerozumím tomu, proč to dodatečně nějak neodizolují, ale prý už probrali všechny možnosti a nejlepší je přeložení komína - to bude zase šou - zítra na to naběhnou :-)
Zima je jak v Rusku, ani pejskovi se nechce ven... :-p
@jptn přesně tak a mě se taky ven nechce, pořád je tu uvnitř co dělat, Spoustu věcí mám ještě po zemi, firmu dělám na provizorním stole a firemní papíry jsou taky po zemi, tak mi to všechno trvá než něco najdu... :-p Furt je to takový provizorní. Ono to taky trvá než se člověk pořádně zabydlí ale jinak bydlení supeeeeeeeeeeeer :-) Horší je to s pejskem,když se jde proběhnout, venku na zahradě je jen zemina, takže ho musim pokaždé umýt, aby nám to nezanesl domů - no starost jak o mimino :-)
@jptn jojo, také jsem se podívala,,, mám nějaké výtky,,, ale to bych nebyla já :)))), trochu se nám zviditelnili Pacákovic chlapci :) a o pár týdnu dříve tam je moderní kuchyn v roubence, také hezké :)
@kasha Nj tak ty na to jdeš více odborněji, než my, laická veřejnost :-D ale pořad se mi líbil, vážně toho o masivních dřevostavbách dávaj málo :-| nebo máš výtky k tomu, jestli dříve srub či roubenka???? :-D vždyt je to jedno..... :-D o kuchyni v roubence joo?? tak to ještě až bude chvilka zkusím vyhledat...
Dneska nám teda počasí vůůůbec nepřeje :-( :-( :-( :-(