Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Tak tak. Ty houbičky to zabarví vždycky, když se dřevo zapaří, tzn. neodveze se z lesa rychle a pozdě se rozřeže - nemůže dostatečně rychle vysychat, vzhledem k obsahu rostl. štáv, které obsahují cukry. Borovice je na to zvlášť háklivá, ale funguje to prakticky u všech dřevin, jen to zabarvení není tak markantní. Může se to stát v extrému i u dřeva ze zimní těžby, ale to by muselo být v únoru 30°C. No jo holt, za starých časů se těžilo prakticky jenom v zimě, dneska mají majitelé lesů hlad po penězích furt... Krize se neptá...
Odpovědět
Profilova fotka
HOJ HOJ všem srubomilcům,,, tady se asi maká :))) tak se mějte,,, u nás je katastrofální vedro, už ted 33 :( tož tak to nějak přežijme :) papa kk
Odpovědět
@kasha Čau teď jsem přišla, byla jsem na kávičce s kámoškou a před restaurací byla ještě hromada krup, jak v zimě. Nechápu, jak to drží, že to ještě neroztálo. Včera přišel zase takový přívalák, jen jsme utíkali přes silnici od sousedů a byli jsme jak z bazénu. Každou chvíli je teď zahrada pod vodou. To jsou teda šílenosti. V sobotu se kroupy naší obci vyhnuli, ale Budějovice a okolí ¨vypadalo jak v zimní sezoně. :-D Souseda to chytlo při cestě domů a říkal " ještě , že jsem si nesundal zimní gumy! :-D
Odpovědět
Tohle mi poslala kámoška. To je ze soboty a tam jsem dnes byla... už se tam dalo zaparkovat, ale ty hromady jsou tam stále :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi :) tyjo,,, nechápu :)
Odpovědět
Profilova fotka
počasí se zbláznilo
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi viděla jsem to v tv... to je děs
Odpovědět
Profilova fotka
a u nás plus 36, už nemužeme dýchat :(
Odpovědět
@kasha Vydrž! tady 29, ale je jak v prádelně. Zase se má přihnat silná buřina.
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi http://portal.chmi.cz/files/portal/do... tady to jde sledovat online,,, a sedí to,,, nejhorší bude dojezd domu, ted jsem v lehce klimatizované místnosti, ale auto je na slunci a nemám klimu a pak pojedu,,, to bude zkouška imunity :)))
Odpovědět
@kasha no a pro ty v čechách se mohou kouknout i na německý radar http://www.t-online.de/wetter/info/ni... , aby věděli co je čeká :-D Jinak tady ve zlíně pořád nic ... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@juri_ :))) no to je hezké nad tím německem, ale přeci jen ta moje je celá naše repupublička :) a nějak jim to vyšlo, začalo krápat i u nás :)))
Odpovědět
Profilova fotka
mé děti mají za nejlepší předpovědní server norský www.yr.no
Odpovědět
@esmeralda2 @juri_ @kasha tak to jsou super odkazy , hned jsem si je uložila.
Odpovědět
Profilova fotka
@esmeralda2 to je úžasný, jak nás mají Norci zmapovaný :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pekbit to je divný, když jsem nás tam nenašla, jen 4 města :)))
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pekbit už jsem to našla :) je to dost dobré :)))
Odpovědět
ahoj vespolek, jsem tady novacek, tak doufam, ze prominete, kdyz se budu ptat na neco co uz se tu resilo, jeste se mi nepodarilo prokousat se celym forem. Abych se predstavila, jmenuji se Petra a behem pristich par let bychom chteli zacit v CR stavet srub. Zatim pobyvame v zahranici ale casem chteme presidlit do CR. Kanadske sruby jsou nas sen, zajimalo by je jak je to se stavebnim povolenim pro sruby,jsou s tim nejake problemy? a take, jak se cca pohybuji ceny? bude nam stacit cca 5-6 milionu na vsechno vcetne pozemku? Chteli bysme byt nekde cca hodku od Prahy jakymkoliv smerem, ale spis na sever ( mam rodice v Krusnych horach). Budeme si to financovat bez hypoteky, tedy pokud e vejdeme do toho naseho limitu, jinak s hypotekou. Libi se mi Drevodom Rajec, stavite s nimi nekdo? Budeme potrebovat vcelku vetsi dum, 4 loznice. Vsem hezky den, Petra
Odpovědět
Profilova fotka
@petcal :)) AHOJKY Petro, vítej a gratuluji ke krásnému rozhodnutí :) Jsem tady známá tím, že odkazuji na toto forum, nebot se moc nikomu nechce všechno opakovat :)) Mám však chvilinku, tak kapička z mých zkušeností... Stavební povolení je VELMI individuální. Někde úplně v pohodě a někde asi po dvou letech!!! Musíte si najít pozemek, kde Vám to dovolí a většinou je to v horách, ale už jsme viděli srub i v zástavbě :) S Drevodomem nestavím, ale spolupracovala jsem s nima chvilku, tak se mužeš ptát na IP. 5-6 milionu může bát pro někoho hodně, pro někoho málo. Na 4 ložnice a hodinu od Prahy to vidím jako tak tak!!! bude záležet na tom jak bude veliký a drahý pozemek, jak bude zasíťovaný, jak si budete vymýšlet při projektu domu. Není problém se dostat i na 10 milionů. Je to těžce individuální. Ale když budete u země, dalo by se to. Více výmluvné bude m2 než 4 ložnice :) a kolik koupelen a zda podsklepeno a podobně. Nejde to jen tak nastřelit :) držím palečky, krásně se mějte a klidně po prostudování se ptejte :)))) kk
Odpovědět
Profilova fotka
@petcal také Tě vítám. Můžeš nějak přiblížit to Teplicko ?
Odpovědět
diky za privitani holky, budu to postupne procitat, tak az se tim vsim prokousu tak se vam zase ozvu ( snad to nebude pul roku :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
@petcal :))) některé pasáže můžeš fakt vypustit (třeba o jídle, počasí a podobně :))) tak ať se daří kk
Odpovědět
Profilova fotka
Zdarec dřevačky a dřeváci Nemáte někdo jiný kontakt na barvy Livos mimo Ekobarev a Moravia finish, nějak je to neprůhledné...
Odpovědět
Profilova fotka
@vorelmato zkus pro tu legraci www.livos.de často jsou v Německu lepší ceny a nesrovnatelně lepší servis než u nás. Nejsou-li v Německu jednotné ceny u jednotlivých prodejců (u jiného zboží nebývají), tak se zkus zeptat v sektoru 01 (Drážďany) nebo možná ještě lépe 02 (Görlitz) Také se Ti může stát, že Tě odkážou na regionálního prodejce, jestli se prozradíš, odkud jsi. Zkus si iřídit mezinárodní mailovou adresu s koncovkou com (jestli takovou nemáš). Kdyby sis s tím neuměl poradit, napiš mi do IP
Odpovědět
Profilova fotka
Už někdo viděl nové číslo Sruby a roubenky, vyšlo tento týden? Je tam foto řadovky z roubenek, dosti děs běs. :-( Omlouvám se všem oponentům za kritiku, ale krása roubenek se zde úplně ztratila. Jak někdo může navrhnout roubenku bez okolního prostoru a dvorečku či zahrádky 8-) Vymlouvají se tam na nedostatek prostoru, ale toto.... jinak je tam ale opět spousta pěkných věciček. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn Ještě se vrátím k tomu tvému zmodrání. Nám také zmodral smrk, hlavně u země, kde stály kuláče během stavby i ve vodě, po dostavění HS nám ještě zmodraly čela kuláčů-tam kde jsou vidět léta. Po neolejování to také vylezlo ještě více. Chlornan nám na to zabral, i přes nátěr. Ale střikali jsme to, nenatírali. Bylo to určitě vlhkem, ale nejsem schopna říct na 100% zda to u vás je totéž.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobré ráno všem, hlásím se po dovolené. A na každé dovolené je krásné, že ač si ji 100% užívám a okukuji všude vše, co se dá, tak hrozně ráda se vracím zpátky k té své zahrádce a do našeho domečku. Něco jsem od nás nafotila, nějak jsme se zasekli, jediné co se udělalo je chodník (byl štěrkový, teď je v betonu položený kámen)-viz ta fotka s kovovou brankou. A obložila se jedna opěrná zeď, 2 ještě čekají (no obložila-vše udělal manžel,já vozím kolečka hlíny tam a zpět a pleju a pleju...) Jo a vlastně, natřel se znovu balkon a štít-tady se sluníčko činí a je to znát oproti jiným stranám, nebo stěnám,kde přesah kryje. A pak jsme fermeží natřeli na domě ten obklad z kamene.(jo bacha-ta fermež fakt umí, syn odhodil látku, do které tu přebytečnou fermež utíral, na zem, no a ta látka se asi po 3 hodinách, co tam ležela, vznítila -a to na ní už nesvítilo vůbec sluníčko!!!)Naštěstí jsme na zahradě cítili kouř a hledali, až našli...
Odpovědět
@sonafa taky už se těším na časopis... doufám, že ho dnes budu mít ve schránce :-) @morana128 Zdravím tě po dovolené a jdu mrknou na ty tvoje fotečky :-) O tom samovznícení jsem četla. Když jsme natírali srub, tak v techn. listech tohle upozornění bylo. Z toho jsem měla docela strach, tak jsem hlídala ,aby někde nezůstali odhozené hadry. Také jsme natírali kamennou dlažbu, již asi po třetí. Nikdy to nevydrží, aby byl kámen stále barevný. Ze začátku to má krásný mokrý efekt - ale to vydrží pouze pár měsíců. Jestli s tím máte někdo zkušenosti, tak poraďte, čím natřít kamennou dlažbu. Zatím jsme používali venkovní hydrofobizační nátěry. :-p Fermež je asi dobrá na kamenný obklad, ale jde to i na dlažbu?
Odpovědět
Profilova fotka
@kanavi @sonafa časopis už taky mám, ted jen najít chvilku klidu ho přečíst ;-) Soni tak myslíš zkusit ten chlornan i už na olej??a ten je volně prodejný, jako savo??
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn :)) zkus google :) Ti vědí všechno,, :) nám ovšem chlornan nepomohl... ... ...http://cs.wikipedia.org/wiki/Chlornan_sodný kk
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?