Diskusi odebírá 59 lidí

Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Ahojte mate na oknach taketo latky? Velmi sa mi to paci, ma to taky vidieckejsi nadych😊 ale odhovaraju ma ze sa to bude zle umyvat a ze bude v zrube tma, ked sa tie okna este tymto zmensia. Neviem sa ani rozhodnut ci bude stacit len ta lista vodorovne alebo aj zvisle. Nemate prosim foto vasich okien a vonkajsich dveri? Dnes ideme za stolarom a uz si musim konecne nejake vybrat😊Dakujem
Odpovědět
A budeme to mat bez tych vonkajsich obloziek
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko mame to bez latek, jako vykladni skrine :) http://www.modrastrecha.cz/blog/geode...
Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko mame ty mrizky sundavaci,takze kdyz jdu myt okno,mrizku v kuse sundam tohle bych kvuli myti nechtela
Odpovědět
@jptn to je super, to ma ani nenapadlo ze sa to da dat dole, som si myslela ze to musi byt prilepene aby to drzalo a mate aj na vnutornej aj vonkajsej strane okna? A ako to tak drzi? Dakujem @geodett aj my budeme mat v 2 izbach taketo velke okna aj v obyvacke, tak tam som chcela bez mriezok az mame dobry vyhlad, ale manzel hovori ze by to nebolo pekne na niektorych oknach ich mat a na inych nie....
Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko souhlasim bud vsude nebo nikde
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko nasazovaci
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko když už tam máš fotku z mojeho alba (ta poslední), tak si tam k tomu i něco přečti. Máme to podobné jako @jptn ale na pantech.
Odpovědět
@vorelmato prepac mala som postahovane fotky zovselikadial, dufam ze Ti to moc nevadi lebo skusla som to tu vymazat a nejde to. Prebehla som si tvoj album ale nenasla som co si mam precitat o tych oknach a nenasla som ani odfotene tie panty.....ale mate NADHERNU kuchynu aj kachlovu pec...presne nieco take by som si predstavovala aj v nasom domceku
Odpovědět
Článek se načítá
@dadajanko tak my mame klasiku... spaletove... dve okenice dnu a dve von... a kazda rozdelena na 3 okienka...vsade jednosklo... akurat na francuzskych "dvojdverach" je dvojsko...umyvania sa nebojim (nie som ten typ, co by sa snazil okna "zodrat")... aj ked zatial nebyvame, ale to ze su dve okenice je citi krasne ked svieti slnko teraz v lete... vobec sa to neprehrieva do interieru... myslim, ze podobne to bude fungovat aj v zime... to ale uvidime az ked zacneme byvat.... povodne som tiez chcela francuzske dvere bez delenia, lebo sa mi pacil ten pohlad von bez rusivych "mriezok", ale vraveli, ze by to nebolo pekne...tak som sa zmierila s mriezkami :-( okna su celkom velke (nie ako kedysi) a mame na kazdej strane, takze svetla v pohode dost...
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova jak často " se má" asi není nikde dané.. tam to je jak chceš... jak moc bude vpito.. když už se ti to nebude líbit a pod... ono stačí likvidovat prach :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Jdu opět s dotazem. Na zateplení střechy máme vatu Knauf Unifit 032, máme ji navíc, můžeme ji dát i mezi sádrokartonové příčky? Nebo je lepší nějaké protihluková? děkuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova podle mne protihlukova vata je jen reklamni trik aby mohla byt trochu drazsi :) ja bych to rozhodne pouzil
Odpovědět
Profilova fotka
@dadajanko no v tomhle albu to není, ale více fotek je v "tak nám přivezli..." úplně na konci, více jsme se o tom bavili na fóru někdy v prosinci 2012.
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova použij co máš, jinak mám 3 balíky rockwool multirock tl. 10cm, poloměkké desky, kdyby jste měli zájem, dám to skoro za pusu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova My máme mezi sádroši protihlukovou, ale rachot z koupelny je vedle slyšet dostatečně, ale třeba s obyč vatou by to bylo ještě o hodně horší.... těžko říct. :-|
Odpovědět
Ahojte banda, aj ma niekedy mrzi, ze nemozem prispievat castejsie. Pri 3 detoch, 7 konoch, 20 sliepkach, 10 kralikoch, kozach, morcatach, psoch a mackach sa nejak neviem dostat k tomuto foru :D :D :D a to pracujem v IT Marketingovom odvetvi. No nic. Potreboval by som opat co to poradit ale este predtym drobna reakcia k neposlusnemu prispevku zlocinca @xavik -a : "WTF???" :-D :-D Tymto sa Rajec uplne zakopal. Robim v Marketingu uz 12 rokov a nieje nic horsie pre firmu ako to co spravili. Hodnota a povest ich znacky prave klesla na uroven marianskej priekopy. Tymto koncim moju reakciu k tejto teme. Cele zle :-D No a teraz k tej rade. Onedlho snad uz budeme mat nas zrub aj pod strechou a nas caka zopar pilnych mesiacov, rokov, desatroci :D. Po streche by sme sa radi pustili do stitov, podlahy, priecok a zateplovania atd. Ved to uz vsetci asi viete. A teda premyslam, co pouzit na zateplenie podlahy. Ak si odmyslim, ze su to klasiky ako Isover, Rockwool a podobne materialy tak som si vygooglil aj nieco ako http://www.chytraizolacia.sk/ pripadne http://www.fermacell.sk. Uprimne sa v tom uz celom zase raz stracam a vobec netusim co zvolit. Viete ma nasmerovat pls? Skladba podlahy v prizemi mi vychadza na takych 23 - 25 cm a budeme chciet elektricku podlahovku, takze budem musiet dat asi hodne izolacie. Skladbu na poschodi este netusim zatial.
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg do prizemi dej klasiku polystyren. doporucuju 150ku, ulozit do cementoveho mlika aby se to nehoupalo. podkladni vrstva pak bud anhydrit nebo lity cementovy poter. kabely podlahovky bud muzes zalit do te hmoty nebo pak pouzit rohoz a nalepit nahoru (zalezi asi i na naslapne vrstve podlahy). v patre muzes pouzit cokoliv, napriklad skladbu od fermacelu - vostina, zasyp, pak ty jejich desky 2E31 nebo neco podobneho. ale vychazi to celkem draho. ta chytraizolacia.sk je nastrik penou - je to tak na krovy ci strechy. rozhodne nedavat do podlahy
Odpovědět
@jumpmans super diki moc. To znie jak plan :) :)
Odpovědět
Ahoj, ma někdo srub od Dereka Notta Srubymasiv?
Odpovědět
@corneg do podlahy jsem dal všude polystyren přízemí 2x6cm eps 150, do podkroví vyrovnání nesámovek eps 150-kou a na to 5cm kročejovej polystyren, všude pak podlahovka a suchý beton 6cm. Polystyren v přízemí jsem pokládal do cementového mléka, do kterého jsem přimíchával polystyrenové kuličky (rozemletý polystyren), byla to trochu pakárna, ale byl jsem +- 1cm na celým baráku
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova čusínek, nevím jestli už někdo nenapsal, ale vnitřek se podle všeho natírá jednou a dost :))) bude záležet, jak se ti chce, ale já se na to nechystám :) dala jsem na celý dum základní kreidezeit... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg do prizemi jsem dal vatu do dreveneho rostu, na tom OSB a prkna pokud mas podlahovku tak jak uz se tu pise urcite polystyren (ty chytry izolace jsou nekdy az moc chytry, zejmena cenou :)) nahore mam 2 cm polystyren mam vyrovnavku nesamovek, krocejovy polystyren 5 cm a na tom 2x cetris desky a pak prkna
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg pokud budeš dávat topný kabely, rozmysli si jestli nebude lepší hned pod dlažbu. Já to mám v anhydritu 4cm a dost dlouho trvá než se podlaha nahřeje. ta regulace je potom složitější. Hlavně v koupelně bych to příště asi změnil - si myslím dnes. ;-)
Odpovědět
@fredd1e - tak to diki za echo. Prave dnes ma predajca presviedcal ze je najlepsie zaliat to do anhydritu, lebo sa prehreje cela plocha a ide to rychlo. Tak pozeram, ze asi keca :-D Ach jo, kazdy si ide svoju verziu..to je tazke toto...
Odpovědět
Profilova fotka
@corneg ohledne koupelny s @fredd1e souhlasim, ale jinde bych se kabelu v anhydritu nebal. Funguje to stejne se setrvacnosti takze se ti to bude chovat jako teplovodni podlahovka. Jde o to co od toho topeni ocekavas. Topeni v podlaze obecne ma vetsi setrvacnost a pravuje se s tim jinak nez s radiatorama....
Odpovědět
Profilova fotka
@kasha Ahááá, a já už mám objednaný další kanistr světlicového oleje. Ale myslím, že to nebude vadit podruhé... no co už.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?